|

برگزاری نمایشگاه فرش تهران با طرحی جدید

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف گفت: ما در نمایشگاه امسال طرح فروش اقساطی فرش را با همکاری بانک توسعه تعاون پیش بینی کرده ایم.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف با اشاره به برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه صنعت فرش در ۳۱ مرداد ماه، از اجرای طرح فروش اقساطی فرش در نمایشگاه امسال خبر داد و از افزایش پنج برابری هزینه اجاره غرفه ها انتقاد کرد.

عبدالله بهرامی ‌اظهار کرد: بیست و نهمین نمایشگاه صنعت فرش به مدت یک هفته از تاریخ ۳۱ مرداد ماه در محل نمایشگاه بین المللی و در مساحت ۱۴۵۰ متر مربع برگزار می شود و سالن ۳۸ A امسال به طور کامل در اختیار بخش تعاون قرار گرفته است. این نمایشگاه به نوعی بزرگترین نمایشگاه فرش دستباف جهان هم به لحاظ تعداد و تنوع و هم کیفیت بالای محصولات به شمار می رود.

وی درباره حضور کشورهای خارجی در نمایشگاه امسال گفت: سالهای قبل برگزاری نمایشگاه با حضور تجار بود، رزرو می کردیم و هزینه ای برای ایاب و ذهاب پرداخت می شد و از تجار دعوت به عمل می آمد ولی امسال چنین بودجه ای اختصاص نیافته و تجار فقط جهت خرید می ‌آیند نه برای عرضه یا رقابت.

به گفته بهرامی، مرکز ملی فرش از طریق سفارتخانه ها و رایزنان بازرگانی اقداماتی را جهت حضور تجار خارجی انجام داده است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی فرش دستباف در ادامه با بیان اینکه دو سال کرونا لطمه شدیدی به تعاونی‌های فرش دستباف و قالیبافان وارد کرد، گفت: کرونا لطمه بزرگی به صنعت فرش زد و باعث شد نه تنها برگزاری نمایشگاه دو سال به تعویق بیفتد بلکه صادرات و فروش فرش دستباف هم کاهش پیدا کند.

رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون در عین حال از افزایش پنج برابری هزینه غرفه در نمایشگاه امسال انتقاد کرد و گفت: متاسفانه امسال هزینه اجاره غرفه به شدت افزایش داشته و ۵۰۰ درصد بالا رفته است. سال ۱۳۹۹ هزینه هر متر غرفه ۱۳۰ هزار تومان بود ولی امسال ۶۵۰ هزار تومان تعیین و پنج برابر شده است در حالی که این رقم، هزینه سنگینی برای تعاونی های فرش بوده و مانع شرکت آنها در نمایشگاه شده است.

به گفته بهرامی، در حالی که بیش از ۱۶۸۰ تعاونی فرش در کشور وجود دارد اما تنها ۳۷ تعاونی فرش توانسته اند در نمایشگاه ثبت نام کنند و فارغ از بحث اجاره سنگین غرفه، مسأله حمل و نقل و ناشور نبودن فرش ها هم هست که هزینه بر است؛ لذا تعاونی‌هایی که دارای سرمایه خوب بوده و موجودی انبارشان توان عرضه ۲۰۰ تا ۳۰۰ تخته فرش را داشته باشند، توانستند در نمایشگاه شرکت کنند و غرفه بگیرند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف تصریح کرد: برای عرضه فرش حداقل باید ۳۰ متر در اختیار داشت تا بتوان فرش را تبلیغ کرد ولی متاسفانه چون هزینه سنگینی برای غرفه داران تعیین شده بود نتوانستند شرکت کنند.

بهرامی بحث ساعت بازدید را هم از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: در سنوات قبل ساعات بازدید از ۹ صبح تا ۶ یا ۷ عصر بود ولی امسال از ساعت ۱۰ صبح تا ۵ بعد ازظهر را برای بازدید اعلام کرده اند در حالی که بیشترین فروش بعد از ظهرها است چرا که اکثر پرسنل، کارمندان و اقشار مختلف به دلیل ساعت کاری امکان حضور دارند ولی محدود کردن ساعات بازدید هم به نوعی به عرضه و فروش لطمه می زند.

طرح فروش اقساطی فرش برای خریداران و بازدیدکنندگان نمایشگاه

وی از اجرای طرح فروش اقساطی فرش برای خریداران و بازدیدکنندگان نمایشگاه امسال خبر داد و در توضیح بیشتر گفت: ما در نمایشگاه امسال طرح فروش اقساطی فرش را با همکاری بانک توسعه تعاون پیش بینی کرده ایم و کسانی که از این نمایشگاه، فرش خریداری کنند ۸۰ درصدش را بانک توسعه تعاون به عنوان تسهیلات ۳۶ ماهه پرداخت می کند و ۲۰ درصد دیگر آورده خریدار است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف افزود: کسانی که ۲۰ درصد مبلغ فرش را بپردازند ما آنها را به بانک توسعه تعاون معرفی می کنیم که در شعب بانک افتتاح حساب کنند و در قالب تسهیلات بانک توسعه تعاون، اقساط ۳۶ ماهه فرش را بپردازند. این طرح هم به خریداران کمک می کند تا به شکل اقساطی فرش مورد پسند و نیاز خود را تهیه کنند و هم کمکی به فروش تعاونی ها و بافندگان فرش است و ارزش افزوده دارد، ضمن اینکه بانک هم حمایت خود را از قالیبافان و تعاونی های فرش انجام داده است.

منبع: ايسنا
کدخبر: 270473

ارسال نظر