گسترش نیوز وضعیت رویدادهای نمایشگاهی شهر آفتاب را بررسی میکند
تکاپو برای درآمد یا فرهنگسازی؟
نگاهی به تقویم برخی از سایتهای نمایشگاهی نشان میدهد برخی از این رویدادها صرفا رویدادهای کاغذی هستند و هدف اصلی رویدادهای تجاری یعنی درآمدزایی را دنبال نمیکنند.
گسترش نیوز : هر سال با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، تقویم نمایشگاهی سال آینده مجموعههای نمایشگاهی منتشر میشود. نگاهی به این تقویمها نشان میدهد به طور متوسط مجموعههای نمایشگاهی ایران بین ۳۰ تا ۷۰ رویداد را در طول یک سال میزبانی میکنند. فارغ از اینکه رویدادها ممکن است به هزار و یک دلیل لغو شوند، نگاهی دقیقتر به تقویمهای نمایشگاهی نشان میدهد برخی از این رویدادها صرفا رویدادهای کاغذی هستند و هدف اصلی رویدادهای تجاری یعنی درآمدزایی را دنبال نمیکنند. در این میان صحبت با کارشناسان صنعت نمایشگاهی و بررسی مجموعههای نمایشگاهی پایتخت نشان داد بیشتر رویدادهایی که هدفی جز درآمدزایی را دنبال میکنند در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار میشوند. به همین دلیل هم رویدادهایی منحصر به فرد و عجیب مانند نمایشگاه بینالمللی تخصصی تیراندازی، دارت، تیر و کمان، پینت بال و لیزرتگ یا برپایی چند رویداد مشابه در سال مورد بررسی قرار گرفت تا بدانیم آیا همیشه هدف از میزبانی از یک رویداد، درآمدزایی است یا اهداف دیگری مانند فرهنگسازی نیز مد نظر قرار میگیرد؟
شهرآفتاب نیاز به معرفی دارد عبدالکریم جلالی، مدیر برگزاری رویدادهای نمایشگاهی در گفتوگو با گسترش نیوز پیش از هرچیز از شرایط سخت صنعت نمایشگاهی در سال جاری سخن به میان آورده و میگوید: صنعت نمایشگاهی امسال سال سختی را پشت سرمیگذارد. مشکلاتی که همه اهالی صنعت نمایشگاهی را درگیر خود ساخته است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب و رویدادهای این مجموعه میگوید: نباید فراموش کرد که این مجموعه در شرایط سختی وارد عرصه رقابتهای نمایشگاهی شده و به تبع تمام مراکز نمایشگاهی ایران، مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب هم دچار مشکلاتی شده است. از سوی دیگر این محل نیاز به معرفی بیشتری دارد و به همین دلیل هم به نظر میرسد در تلاش است تا از همه ظرفیتهای خود در این مسیر استفاده کند.
این کارشناس و فعال صنعت نمایشگاهی همچنین به لغو برخی از رویدادهای نمایشگاهی پیشبینی شده در تقویم نمایشگاهی شهر آفتاب اشاره کرده و میگوید: محدودیت جاری در اقتصاد کلان و به ویژه صنعت نمایشگاهی باعث لغو برخی از رویدادها یا برگزاری در ابعاد حداقلی میشود. به همین دلیل هم نمیتوان تقصیر را به گردن مجموعه نمایشگاهی انداخت.
جلالی در پایان سخنان خود به این نکته که برخی از رویدادها به صورت مشابه برگزار میشود، اظهار میکند: برگزاری رویدادهای مشابه در دو مجموعه نمایشگاهی یک شهر بستگی به عناوین و گروه کلایی آن دارد. بعضی عناوین شاید از نظر اقتصادی قابل توجیه باشد، اما در شرایط غیرعادی اقتصادی فعلی زمینهساز چالشهایی خواهد شد.کاهش کیفیت رویداد و عدم استقبال شرکت کنندگان و برگزار کنندگان از جمله چالشهایی است که ممکن است گریبانگیر رویدادهای مشابه شود و باید به آن رسیدگی کرد.
گاهی هدف درآمدزایی نیست! سید حسین میرظفرجویان، معاون فنی و مهندسی شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با گسترش نیوز بحث رویدادهای درج شده در تقویم نمایشگاهی شهر آفتاب را از زاویهای دیگر بررسی میکند و میگوید: به صورت کلی باید ببینیم نمایشگاه با چه هدفی برگزار میشود. گاهی هدف از برگزاری یک رویداد لزوما کسب درآمد نیست و ممکن است هدف ارتقای فرهنگ یا هنر جامعه باشد. در چنین مواردی بهتر است پس از برپایی رویداد به سراغ اهداف و سیاستها رفته و ببینیم این اهداف تا چه اندازه محقق شده است.
وی در ادامه سخنان خود به تاثیر یک رویداد در توسعه تجارت یک کشور اشاره میکند و میگوید: در رویدادهای تجاری توسعه صادرات، توسعه تجارت و همچنین توسعه تولید یک کشور از جمله اهداف مهمی است که باید مد نظر قرار گرفته شود. علاوه بر این برای برپایی یک رویداد باید ابتدا ظرفیت سنجی صورت بگیرد و از میزان استقبال جامعه هدف اطمینان حاصل کنیم. در این صورت میتوان صرفه اقتصادی یک رویداد را هم از منظر درآمدزایی و هم از نظر واردات فناوریهای جدید، انتقال دانش یا هر ملاک دیگری که مد نظر است، مورد بررسی قرار داد.
میرظفرجویان مانند جلالی در پایان سخنان خود به معضل برپایی رویدادهای مشابه اشاره کرده و میگوید: در صورتی که ظرفیت سنجی صورت بگیرد میتوان از برگزاری رویدادهای مشابه خارج از ظرفیت جلوگیری کرد. باید پذیرفت که برپایی رویدادهای مشابه که گاهی بدون مجوز هم صوت میگیرد خلاف اهداف یک کشور برای توسعه تجارت است و آسیبزا خواهد بود. در این شرایط سازمان توسعه تجارت میتواند با ورود به این مشکل و برخورد با رویداد بدون مجوز از برپایی رویدادهای مشابه جلوگیری کند.
ارسال نظر