|

در گفت‌وگوی گسترش‌نیوز با پیشکسوت صنعت نمایشگاهی مطرح شد؛

برگزاری نمایشگاه آسانسور حق ما بود

دست‌فال گفت: ما نمایشگاهی به نام نیازمندی‌ها و ملزومات شهری تعریف کردیم اما سازمان توسعه تجارت مدعی شد که نمی‌توانند مجوز برگزاری آن را به ما بدهند.

گسترش نیوز - رعایت عدالت در توزیع ثروت یا قدرت همواره در همه سطوح جامعه یک مناقشه سخت و البته غیر ممکن بوده است. مدیران و تصمیم گیرندگان اندکی هستند که می‌توانند شرایط کار را برای همه افراد حاضر در یک گروه مشخص از مخاطبان به عدالت نزدیک کنند.

در عرصه برگزاری رویدادهای نمایشگاهی نیز رعایت عدالت دشواری‌های بسیاری دارد. برخی رویدادها سود بسیار بالایی را عاید برگزارکنندگان می‌کنند و برخی دیگر اندک! برخی رویدادها متراژ‌بالایی دارند و چندین سالن را اشغال می‌کنند برخی دیگر شاید در حد پر شدن یک سالن نمایشگاهی هم ظرفیت نداشته باشند.

به هر حال حق همه برگزارکنندگان این است که در طول سال حداقل یک یا ۲ رویداد برای برگزاری داشته باشند. حتی اگر آن رویداد مخاطب چندانی نداشته باشد. یا درآمد آن رضایت مجری را جلب نکند. در این رابطه دولت به عنوان سیاست‌گذار صنعت نمایشگاهی موظف به نظارت همیشگی و کنترل درخواست‌های برگزاری است و باید مراقب باشد امنیت شغلی همه برگزارکنندگان را تامین کند.

*تجربه ما را نادیده گرفتند

مدیرعامل شرکت بانیان فردای روشن در گفت‌وگو با گسترش نیوز به موضوع عدم رعایت عدالت در توزیع مجوزهای نمایشگاهی اشاره کرد و گفت: قصد داشتیم امسال مجوز هشتمین نمایشگاه آسانسور را که در نمایشگاه تهران برگزار می‌شود دریافت کنیم. اما با وجود تمام بررسی‌ها و مکاتباتی که با کمیته صدور مجوزها داشتیم موفق به کسب امتیاز برگزاری این نمایشگاه نشدیم و در نهایت برگزاری هشتمین نمایشگاه آسانسور بر عهده اتاق تعاون قرار گرفت. این در حالی بود که سال‌های قبل ما این رویداد را برگزار کرده و تجربه کافی داشتیم اما تجربیات ما را نادیده گرفتند.

دست‌فال در توضیح بیشتر پیرامون حواشی مربوط به نمایشگاه آسانسور گفت: این نکته را باید متذکر شوم که طرح توجیهی نخستین نمایشگاه آسانسور متعلق به شرکت ما بوده و ما به مدت ۲ سال برگزاری آن را بر عهده داشتیم. اما در سال سوم سازمان توسعه تجارت مجوز برگزاری آن را از ما گرفت و به شرکت دیگری داد. پس از دوره پنجم و ششم که توسط خود نمایشگاه برگزار شد نسبت به آن اعتراض کردیم و حالا که منتظر صدور مجوز برگزاری هستیم مانع بزرگی به نام اتاق تعاون را بر سر راه داریم.

دست‌فال همچنین افزود: در سال‌های گذشته ما مجوز برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی را در شهر آفتاب داشتیم. با هر مشقت و سختی که بود دوره اول را برگزار کردیم. برای دوره دوم هم به دلیل تغییراتی که در وزارت صمت و البته شهرداری تهران اتفاق افتاد بسترهای برگزاری محقق نشد. به هر حال وقتی شرایط برگزاری مساعد نباشد مجری ضرر هنگفتی را متحمل می‌شود و ما هم متاسفانه از این اتفاق بی‌نصیب نبودیم.

این کارشناس نمایشگاهی با اشاره به عدم همکاری‌ها برای دریافت مجوز نمایشگاه فرش در سال ۹۸ تصریح کرد: متاسفانه امسال مجوز برگزاری را نداریم و مجری آن نخواهیم بود. همه به درستی می‌دانند که برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب چقدر دشوار است اما به هر حال مسئولان محترم شرایط ما را درک نکردند و اجازه برگزاری را از ما گرفتند.

وی تاکید کرد: من سابقه زیادی در زمینه برگزای رویدادهای مرتبط با فرش ماشینی دارم. نمایشگاه فرش ماشینی در در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از جمله این موارد است که ۱۱ سال متوالی در زمینه برگزاری آن مشارکت دارم. قصد داشتیم تجربه موفق این رویداد را در شهر آفتاب هم تکرار کنیم که متاسفانه محقق نشد.

دستفال با اشاره به عدم حمایت از سوی دولت اظهار کرد: مشکلات ما به همین ۲ مورد ختم نمی‌شود. ما نمایشگاهی به نام نیازمندی‌ها و ملزومات شهری تعریف کردیم اما سازمان توسعه تجارت مدعی شد که این نمایشگاه با نمایشگاه‌های دیگر هم‌پوشانی دارد و نمی‌توانند مجوز برگزاری آن را به ما بدهند. البته این نگاه درست نبود و گروه‌های کالایی ما با رویدادهای دیگری که در این زمینه برگزار می‌شوند مغایرت داشت.

مدیرعامل بانیان فردای روشن تصریح کرد: در حال حاظر سازمان توسعه تجارت ۴ مورد از نمایشگاه‌های ما را در دستور بررسی قرار داده است و ما همچنان منتظر نتیجه نهایی آنها هستیم. امیدواریم که این مجوزها به سرنوشت رویدادهای دیگر دچار نشده و ما بتوانیم فعالیت حرفه‌ای خودمان را ادامه بدهیم.

وی در ادامه به موضوع تنوع مجوزهای نمایشگاهی اشاره کرد و افزود: در شرایط فعلی نمایشگاه‌ها از نظر عنوان، کاملا اشباع شده و بیشتر رویدادها و عناوین آنها مشابه یکدیگرند. این البته موضوع بدی نیست و نشان دهنده ظرفیت‌های بی‌پایان این صنعت است. اما به هر حال قوانین تا حدی دست و پا گیر است و به همین خاطر فعالیت برای برگزارکنندگان کمی سخت شده است. اما ما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا راهمان را پیدا کنیم.

*دست انجمن‌ها و اتحادیه‌ها از برگزاری رویدادها کوتاه شود

دست‌فال سپس دلایل عدم موفقیت شرکت‌های نمایشگاهی در برگزاری رویدادهای موفق را دخالت نهادهای غیر مرتبط دانست و گفت: انتظار می‌رود که مسئولان کمی به این موضوعات توجه کنند و رانت‌ها، بی‌عدالتی‌ها و حق‌کشی‌ها را از بین ببرند. شخصا اعتقاد دارم که بهترین راه‌حل برای رفع مشکلات فعلی این است که سازمان توسعه تجارت حضور انجمن‌ها، اتحادیه‌ها و نهادها را در صدور مجوزها کمرنگ کند.

وی ادامه داد: درحال‌حاضر مجوز رویدادهای مهم بسیاری به مجموعه‌های غیر مرتبط و نا آشنا به امر برگزاری سپرده شده که همین امر امنیت شغلی ما را به خطر انداخته و در سال‌های اخیر متاسنه مجبور به کاهش نیرو شدیم. این موارد در رابطه با شرکت‌های دیگر هم صدق می‌کند و خبر دارم که در طول ۲ سال اخیر بسیاری از همکاران ما مجبور به محدود کردن فضای کسب و کار خود شدند.

مدیرعامل بانیان فردای روشن در پایان با اشاره به تلاش هایی که این مجموعه در مسیر برگزاری رویدادهای نمایشگاهی جدید دارد افزود: در حال حاظر ما برگزاری ۳ الی ۴ نمایشگاه را در دستور کار داریم و طرح توجیهی آنها را نیز به سازمان توسعه تجارت ارائه دادیم تا صلاحیت ما برای دریافت مجوز و برگزاری نمایشگاه بررسی شود. امیدوار هستیم که حداقل امسال بتوانیم از مسیر برگزاری رویدادهای نمایشگاهی که تنها کسب و کار ما تلقی می‌شود، به درآمد برسیم و مجبور نباشیم حق و حقوق پرسنل شرکت را به تعویق بی‌اندازیم.

کدخبر: 58104

ارسال نظر

 

پربازدیدترین