|

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی جنوب شرق در گفت‌وگو با گسترش‌نیوز؛

صنعت نمایشگاهی سر‌در‌گم است / متولی ما کیست؟

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی جنوب‌شرق گفت: صنعت نمایشگاهی در ایران سردرگم است. بسیار اتفاق می‌افتد برای صنعت نمایشگاهی یک فرماندار، شهردار و یا استاندار‌ها تصمیم بگیرند. باید برای تصمیم‌سازی صنعت نمایشگاهی محل و مرجعی وجود داشته باشد.

گسترش‌نیوز:‌ صنعت نمایشگاهی در جهان از صنایع پول‌سازی است که در صدر صنایع کشورهایی همچون آلمان است. دولت زیرساخت‌ها را فراهم می‌کند و قطار بخش خصوصی بر ریلی که ایجاد شده فعالیت خود را آغاز می‌کند. دستورالعمل‌ها، بخش‌نامه‌ها، برنامه‌ها و زمان‌بندی‌ها به شکل کامل مشخص‌ است. همراه با یک نمایشگاه چرخ صنایعی همچون توریسیم نیز می‌چرخد.

امید فدایی، مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی جنوب شرق در گفت‌وگو با گسترش‌نیوز اظهار کرد: ما به عنوان بخش خصوصی نمی‌دانیم متولی ما در دولت کیست؟ در کشوری همچون آلمان دولت زیرساخت صنعت نمایشگاهی را آماده می‌کند و این صنعت را در اختیار بخش خصوصی می‌گذارد و در ادامه هیچ دخالت در امور نمایشگاهی ندارد.

فدایی در ارتباط با مشکلات صنعت نمایشگاهی در ایران گفت: در ایران صنعت نمایشگاهی در بخش‌های مختلف دخالت می‌کند. ما باید سازمان توسعه و تجارت را به عنوان یک مرجع بشناسیم و تمام مسیر‌ها را از طریق سازمان توسعه و تجارت طی کنیم. صنعت نمایشگاهی در ایران سر در گم است. بسیار اتفاق می‌افتد برای صنعت نمایشگاهی یک فرماندار، شهردار و یا استاندار‌ها تصمیم بگیرند.

متاسفانه انجمن قوی نداریم

وی در ادامه با بیان این موضوع که در ایران یک ستاد فرماندهی مشخص نداریم که تصمیم‌گیر باشد، گفت: متاسفانه یک انجمن قوی نداریم که بتواند از منافع شرکت‌های نمایشگاهی دفاع و مطالبات ما را از دولت بگیرد.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی جنوب شرق با اشاره به اهمیت نقش دولت گفت: دولت در سامان دادن به امور نمایشگاه‌ها می‌‌تواند نقش تاثیر‌گذاری داشته باشد.

فدایی در پاسخ به این پرسش که به عنوان یک مدیر که سال‌هاست در امور نمایشگاهی فعالیت می‌کنید چه درخواستی از دولت دارید، گفت: تقاضای ما از دولت این است که یک مرجع مشخص برای رسیدگی به صنعت نمایشگاهی مشخص شود.

دستورالعمل یکپارچه و حاکمیت مطلقی نیست

وی اظهار کرد: درحال‌حاضر ما دستورالعمل مشخصی نداریم و یا دستور العمل هایی که وجود دارد، رعایت نمی‌شود. ما هنوز نتوانستیم در کشور برنامه استان‌ها را با هم هماهنگ کنیم. شاید در کل نگاه کنیم بگوییم که سازمان توسعه تجارت نظارت می‌کند . به شکل کلی اگر بخواهیم تقویمی مصوب کنیم باید تقویم را به سازمان صمت استان بدهیم، صمت این تقویم را به کارگروه توسعه صادرات بدهد. کارگروه توسعه صادرات این موضوع را تصویب کند، سپس به تهران داده شود و مجوز صادر شود. حتی بعد از صدور علی رغم مجوز هایی که داریم به شکل پراکنده فرمانداری‌ها برای خود مجوز می‌دهند.

وی با بیان این موضوع که ما به دنبال این هستیم که یک حاکمیتی که بتواند بر روی همه صنعت نمایشگاهی کنترل داشته باشد، گفت: در حال حاضر یک دستورالعمل یکپارچه و حاکمیت مطلقی برای این موضوع وجود ندارد.

طرحی با محوریه خانه‌ صنعت، معدن و تجارت

وی با انتقاد از عملکردهای مربوط صنعت نمایشگاهی گفت: چندی پیش تصمیم گرفته شد برگزاری نمایشگاه به عنوان یکی از اختیارات وزارت صمت به خانه‌های صنعت معدن و تجارت داده شود. خانه‌های صنعت معدن و تجارت تجربه چندانی از برگزاری نمایشگاه ندارند. این اتفاقات خلق الساعه و بدون مشورت مشکلات زیادی برای فعالان عرصه صنعت نمایشگاهی ایجاد می‌کند.

وی افزود: نمایشگاه نیاز به زیرساخت‌ها و استانداردهای زیادی دارد. متاسفانه ما هیچ افقی تعریف نکرده ایم. ما نیاز به مشخص شدن تکلیف داریم این مشکل تمام سایت‌های کشور است. من خوش‌بین به آينده صنعت نمایشگاهی نیستم چون روند فعالیت‌ها به گونه‌ای است که نشان می‌دهد عزمی برای تصمیم‌سازی‌های نمایشگاهی وجود ندارد. باید برای تصمیم‌سازی صنعت نمایشگاهی محل و مرجعی وجود داشته باشد تا با مشکل تصمیمات خلق‌الساعه و شبانه مواجه نشویم.

کدخبر: 59030

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین