|

در رویداد فناوری تهران با حضور نخبگان دانشگاهی چه گذشت؛

درخشش نمایشگاهی به سبک هزاران نابغه وطنی

بیستمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری که هفته گذشته به مدت ۴ روز (۲۶ تا ۲۹ آذر) در نمایشگاه تهران برپا بود، با معرفی دستاوردهای مختلف دانشگاهی به پایان رسید.

گسترش‌نیوز - دانشگاه‌های مختلف کشور از جمله دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر نیز در نمایشگاه امسال حضور و فعالیت‌های مختلفی داشتند. این دانشگاه‌ها عمدتا مطابق با شعار بیستمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری یعنی «پژوهش اثربخش، فناوری ارزش‌آفرین، رونق تولید» عمل کرده و از طرح‌هایی رونمایی کردند که علاوه ‌بر اثربخشی، ارزش‌آفرین بوده و باعث رونق تولید ملی شود.

به طور کلی در نمایشگاه امسال ۴۲ دانشگاه، ۲۴ پژوهشگاه و ۲۵ شرکت دانش‌بنیان محصولات خود را عرضه کردند و صمت از کم وکیف حضور دانشگاهیان گزارش می‌دهد؛

*صنعتی شریف با ۶ برگ برنده

در نمایشگاه پژوهش و فناوری امسال دانشگاه صنعتی شریف با شش تیم از فناوران خود حضور پیدا کرد و دستاوردهای فناورانه خود را در این نمایشگاه در معرض دید بازدید‌کنندگان قرار داد. این مجموعه دو محصول دانش‌بنیان خود؛ طراحی و ساخت پکرهای متورم شونده قابل بازیافت صنعت نفت و میکروسکوپ کونفوکال (هم کانون) برای تصویربرداری پزشکی با دقت بالا را به نمایش گذاشت.

در روز نخست برگزاری همانطور که پیشتر گفته شد، غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از نمایشگاه بازدید کرد و پس از برنامه رسمی افتتاحیه نمایشگاه از طرح‌های برگزیده در نمایشگاه بازدید و از طرحهای منتخب دانشگاه صنعتی شریف رونمایی کرد.

شش مجموعه فناور در بیستمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری از سوی دانشگاه شریف حضور داشتند.

مرکز خدمات فناوری توسعه خودکفایی شریف: این مرکز در سال ۱۳۸۹ در دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از نخبگان صنعت و دانشگاه شروع به کار نموده تا در راستای کمک به ارتقای توان داخلی در حوزه ساخت تجهیزات و قطعات اقدام نماید.

مرکز خدمات فناوری نفت شریف: مرکز خدمات فناوری نفت شریف بر اساس سوابق چند ده ساله در زمینه «ازدیاد برداشت و بهبود تولید از مخازن نفتی» و با توجه به اجرای چند پروژه بزرگ نفتی در دانشگاه صنعتی شریف، سرانجام در سال ۱۳۹۷ راه‌اندازی گردید. هدف اصلی از راه‌اندازی این دفتر در مجتمع خدمات فناوری شریف که یکی از پیشرفته‌ترین مراکز دانش‌بنیان در کشور می‌باشد، انتقال تجربیات موجود به نسل جدید و نخبه دانشگاهی در زمینه ارتباط با صنعت نفت و گاز کشور، گسترش و تولید فناوری‌های جدید، انتقال یافته‌ها به صنعت نفت کشور و ارائه خدمات فناورانه به شرکت‌های نفتی دولتی، خصوصی و خارجی است.

مرکز خدمات فناوری راهکارهای اطلاعاتی هوشمند شریف: مرکز را هکارهای اطلاعاتی هوشمند به منظور تسهیل بهره‌وری صنعت از تخصص و دانش نوین نهادینه شده در تیم‌های تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف در حوزه فاوا شکل گرفته است. این مرکز با تکیه بر تجربه طولانی اساتید و پژوهشگران خود در اجرای پروژه‌های ارتباط با صنعت، درک مناسبی از ساختار سازمان‌ها و صنایع کشور داشته و هدف غایی همراستاسازی توانمندی‌های فناوری و کسب‌وکار برای ارائه راهکارهای هوشمند را سرلوحه فعالیت‌های خویش قرار داده است.

هسته پژوهشی عایق‌های حرارتی: این دفتر در ابتدای سال ۱۳۹۸ تاسیس شده و هدف اصلی آن تکمیل، اصلاح و همچنین ارائه ایده‌های جدید در راستای فعالیتهایی است که در دو تیم مجزا طی دو دهه قبل فعالیت داشته‌اند و اکنون به‌صورت مشترک و هم‌افزا در راستای تولید محصولات نوین فعالیت می‌کند.

هسته پژوهشی کنترل و اتوماسیون پیشرفته (نُوِه): هسته پژوهشی کنترل و اتوماسیون پیشرفته نُوِه (nove) به سرپرستی دکتر امین‌رضایی زاده استادیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و دکتر مهدی شهرداد استادیار پژوهشکده برق جهاد دانشگاهی در زمینه طراحی و ساخت سامانه‌های هوشمند کنترلی فعالیت می‌کند. از محصولات این شرکت می‌توان به گلخانه هوشمند آپارتمانی، کندوی هوشمند و سامانه موقعیتیابی نفر اشاره کرد.

هسته پژوهشی هوش مصنوعی (آزمایشگاه هوش افزوده): آزمایشگاه هوش افزوده (AIRLab) فعالیت خود را در این مرکز از سال ۱۳۹۲ آغاز کرده است و در ابتدا، تمرکز آن بر روی فعالیت‌های علمی و نیز کاربردی در حوزه‌های هوش مصنوعی، بینایی ماشین و محیط‌های هوشمند بوده است.

حضور فعال دانشگاه یزد در رویداد بیستم

دانشگاه یزد با حضور در این نمایشگاه و در قالب غرفه مستقل، محصولات فناورانه و دستاوردهای پژوهشی اعضای هیات علمی پردیس علوم انسانی، علوم، فنی و مهندسی، دانشکده منابع طبیعی و دانشکده هنر و معماری را به معرض نمایش گذاشت.

برگزاری پنل‌های تخصصی شناسایی و رفع نیاز فناوری صنایع و سازمان‌ها با حضور دکتر حبیب زارع؛ مسئول راه‌اندازی دفتر انتقال فناوری در دانشگاه یزد و پنل صادرات محصولات دانش‌بنیان از جمله پنل‌های برگزار شده در روزهای مختلف از برپایی نمایشگاه بود.

پنل شهر هوشمند با حضور امیرجهانگرد؛ دبیرکانون تفکرشهر هوشمند، پنل چالش‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و جایگاه شتابدهنده‌ها و مراکز نواوری در اکوسیستم نوآوری استان از پنل‌های دیگر این غرفه بوده است.

ارائه ۳ محصول دانش‌بنیان توسط دانشگاه آزاد اسلامی کرج

مهم‌ترین محصول ارائه شده دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در این نمایشگاه را کیت استخراج DNA به عنوان محصولی که توسط اعضای هیات علمی این دانشگاه ساخته شده تشکیل داد. این محصول آموزشی و بیمارستانی بوده و در نوع خودش منحصربه‌فرد است.

محققان در این باره گفتند اگر این محصول به تولید انبوه برسد یک قدم در قطع وابستگی کشور به خارج از کشور جلو رفته‌ایم.

این دانشگاه همچنین یک نوع GPS خودرو نیز رونمایی کرد که روی خودرو نصب می‌شود و اطلاعات بسیار خوبی از خودرو و راننده را می‌تواند به جایی که به سیستم دستور می‌دهند، بفرستد.

محصول دیگر فناوری مربوط به فلزات گرانبها بود که بر اساس آن از لجن مس سلنیوم، دیگر فلزات گرانبها مانند طلا و نقره قابل تولید است. که یکی از محورهای مهم کاری دانشگاه کرج همین موضوع بوده و شرکت دانش‌بنیان هم در همین مدار در حرکت هستند.

و اما دانشگاه تهران با ۷۰ دستاورد ملی

دانشگاه تهران، در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری با بیش از ۷۰ دستاورد حضور داشت. بر این اساس، پردیس دانشکده‌های فنی با ۲۱ دستاورد، پردیس ابوریحان ۱۶ دستاورد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ۱۶ دستاورد، دانشکده علوم و فنون نوین ۹ دستاورد و پردیس علوم با ۷ دستاورد در این نمایشگاه شرکت داشتند.

ضمن اینکه مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک با ۵ دستاورد و دانشکده دامپزشکی و پردیس کیش هر کدام با یک محصول در نمایشگاه حضور داشتند. هم‌چنین دانشکده‌های مدیریت و روان‌شناسی و علوم تربیتی نیز یافته‌های خود را به نمایش گذاشتند.

در غرفه وزارت علوم سه دستاورد از پژوهشگران و پژوهشگران دانشگاه تهران به رونمایی شد که یکی از این محصولات رله حفاظت شبکه توزیع مدلHAFEZ ۱۲۱، کار پژوهشی از دکتر مهدی داورپناه، عضو هیأت علمی پردیس دانشکده‌های فنی است. حوزه کاربرد و بازار هدف این محصول حفاظت شبکه‌های توزیع در کارخانه‌های صنعتی است.

دستاورد دیگر مکمل ضد اسهال گوساله شیرخوار، کار پژوهشی از دکتر آرمین توحیدی، عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بوده که در صنعت دامپروری کاربرد دارد. هم چنین تولید فیلم پلیمری زیست تخریب‌پذیر، کار پژوهشی از دکتر مجید حمزه‌لو، عضو هیأت علمی پردیس علوم است. حوزه کاربرد و بازار هدف این محصول انواع روکش‌های پلاستیکی مواد غذایی و بهداشتی، آزمایشگاه‌ها، مواد یکبار مصرف و کارخانه‌های صنایع غذایی را در بر می‌گیرد.

این محصولات پس از بارگذاری در سامانه سافا توسط تیم داوری مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند و با توجه به توسعه محصول و اینکه در چه مرحله‌ای قرار دارد و بر اساس TRL به این دستاوردها امتیاز داده شده است. دانشگاه تهران، در نظر دارد برای تشویق اعضای هیأت علمی بابت هر TRL یک امتیاز گرنت به آنان اعطا کند تا از محل این گرنت بتوانند دستاورد و محصول خود را به ارتقا برسانند که سقف این امتیازها TRL۹ است.

به گفتی برخی کارشناسان دانشگاه تهران، با توجه به ظرفیت‌های علمی خود و حضور پژوهشگران و پژوهشگران توانمند، هر سال بهتر از گذشته در نمایشگاه حضور یافته است. یکی از اهداف این مجموعه در معاونت پژوهشی بر این بوده تا در نمایشگاه‌های مرتبط با حوزه پژوهش محصولات جدیدی که دارای سطح ارتقای بالایی هستند و می‌توانند مشکلاتی از جامعه و صنعت را حل کنند، معرفی شوند. دستاوردهایی که در نمایشگاه امسال عرضه شده‌اند، از لحاظ کیفی و سطح علمی در حد مطلوبی قرار دارند.

کدخبر: 77395

ارسال نظر

 

آخرین اخبار