مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب در گفتوگو با گسترشنیوز مطرح کرد:
دو انتظار عمده فعالان نمایشگاهی از دولت
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب با اشاره به اینکه فعالیت این مرکز نمایشگاهی از خرداد ماه شروع خواهد شد، دو درخواست عمده فعالان نمایشگاهی از دولت را تشریح کرد.
این روزها که شیوع ویروس کرونا نسبت به روزهای نخست کاهش پیدا کرده و آمار منتشر شده از وزارت بهداشت نیز بر همین امر دلالت دارد، فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی نیز نسبتا به روال قبلی بازگشته است.
صنعت نمایشگاهی اما از قافله عقب مانده و هنوز فعالیت رسمی و جدیدی را آغاز نکرده است.
نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب که دومین نمایشگاه بزرگ تهران است نیز از این قاعده مستثنا نبوده و درحالحاضر در رکود به سر میبرد.
به همین منظور خبرنگار گسترش نیوز گفتوگویی را با محمد رئوف قادری مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب انجام داده و آخرین وضعیت برگزاری نمایشگاهها در این شهر نمایشگاهی را از وی جویا شده است.
با گسترش نیوز همراه باشید.
محمدرئوف قادری در ابتدای این گفتوگو با اشاره به اینکه صنعت نمایشگاهی به عنوان یکی از پایههای جهش صادراتی از طرف مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، گفت: صنعت نمایشگاهی نقش بسیار مهمی در توسعه صادرات کشور مخصوصاً صادرات کالاهای غیرنفتی دارد اما طبیعتاً موضوع کرونا در برگزاری نمایشگاهها بیتاثیر نیست.
وی در ادامه افزود: اراده و همت وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین شهرداری تهران و دیگر سایتهای نمایشگاهی در سراسر کشور بر این است که با اتخاذ تمهیدات بهداشتی و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از خردادماه استارت برگزاری نمایشگاهها در سال ۹۹ زده شود.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی آفتاب در ادامه اظهارکرد: طبیعتاً با شرایطی که درحالحاضر در آن قرار داریم ممکن است صنعت نمایشگاهی نتواند همچون سالهای گذشته نقش بسیار مهمی را ایجاد کند اما با توجه به این که کالاهای ایران مطلوب کشورهای مخاطب است طبیعتاً صنعت نمایشگاهی میتواند فرصتی را برای جبران مشکلات اقتصادی حاصل از کرونا و تحریمهای ناجوانمردانه ایجاد کند.
قادری در ادامه ابراز امیدواری کرد که بتوان با حضور تولیدکنندگان ایرانی و با برگزاری نمایشگاه در داخل و خارج از کشور این نقیصه را جبران کرد.
رعایت پروتکلهای بهداشتی
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی آفتاب در ادامه با تاکید بر اینکه تقویم نمایشگاهی شهر آفتاب بسته شده و در روزهای آینده منتشر خواهد شد، تصریح کرد:
پروتکلهای بهداشتی بر اساس توصیههای وزارت بهداشت و درمان و طی جلسهای که مجموعه نمایشگاهی به همراه مجریان نمایشگاهی در این خصوص داشتند رعایت خواهد شد.
وی در ادامه افزود: در حال تدوین پروتکلی هستیم که این پروتکل به محض تایید وزارت بهداشت و صنعت، معدن و تجارت و همچنین مجموعه نمایشگاهی به اجرا در خواهد آمد تا کمترین مشکل را در حوزه مسائل بهداشتی داشته باشیم.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی آفتاب در بخش دیگری از صحبتهای خود به تاثیر شیوع کرونا در بازدید مخاطبین از نمایشگاهها اشاره و تصریح کرد:
مضوع کرونا میتواند در بخش بازدیدهای عمومی تاثیرگذار باشد منتها ما برای جبران این نقیصه قصد داریم که نمایشگاهها را به سمت تخصصی برگزار شدن پیش ببریم.
قادری در ادامه افزود: مزیتی که نمایشگاه تخصصی دارند این است که مخاطب اصلی در آن نمایشگاه حضور پیدا خواهد کرد و طبیعتا قراردادهای تجاری و مذاکرات B۲B ایجاد خواهد شد؛ اما ممکن است نمایشگاههایی که بیشتر بازدیدکنندگان آنها مردم عام بودند از نظر بازدیدکننده کاهش پیدا کنند.
روز جهانی نمایشگاهها
قادری در ادامه صحبتهای خود به روز جهانی نمایشگاهها اشاره کرد و گفت:
نمایشگاه یکی از پایههای مهم صادراتی و توسعه اقتصادی برای ایران و دیگر کشورهای دنیا است. نقش صنعت نمایشگاهی در توسعه اقتصادی قابل انکار نیست و طبیعتاً میتواند در توسعه فعالیتها نقش بسزایی داشته باشد.
وی در ادامه ضمن تبریک روز جهانی نمایشگاهها به فعالان این صنعت، بیان کرد:
امسال سالی است که صنعت نمایشگاهی باید بتواند مشکلات اقتصادی را با برنامهریزیهای جدید و مخصوصاً با استفاده از فناوریهای روز دنیا جبران کند.
قادری افزود: مردم و خصوصاً طبقات تولیدکننده و صادرکننده کالاها امروز چشم انتظار تصمیمهای صنعت نمایشگاهی هستند لذا این مسئولیت سنگین تر شده و امیدواریم که فعالان فعالان صنعت نمایشگاهی بتوانند این نقیصه را جبران کنند.
دو انتظار عمده فعالان نمایشگاهی از دولت
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی آفتاب در بخش پایانی صحبتهای خود اظهارکرد: فعالان حوزه صنعت نمایشگاهی درخواستهایی را از دولت داشتیم و در همین رابطه با مسئولان مربوطه در این حوزه خصوصاً با آقای مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت مذاکراتی صورت گرفت.
وی همچنین افزود: از دولت درخواست شده که مثل همه طبقات دیگر اقتصادی که دچار مشکل شدهاند از صنعت نمایشگاهی نیز حمایت شود چرا که فعالان این عرصه نیز به خاطر موضوع بحران کرونا دچار ضرر شدهاند.
قادری با بیان اینکه دو حمایت را از دولت انتظار داریم، تصریح کرد: اولین انتظار ما این است که دولت، این عرصه و فعالیت را به عنوان یک صنعت بپذیرد و دومین انتظار نیز این است که دولت در کمکهای مالی که به بخشهای مختلف کرده صنعت نمایشگاهی را فراموش نکند.
البته من با شناختی که از آقای مدرس خیابانی و جدیت و تلاش ایشان در این حوزه سراغ دارم این امید وجود دارد که این مسئله به نتیجه برسد.
ارسال نظر