|

رای ۱۴۵ میلیونی چطور به ۸۰۰ میلیون رسید؟

بررسی آرای صادر شده توسط کمیته وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال و کمیته استیناف این فدرسیون، نشان می‌هد بررسی پرونده‌ها با استانداردهای مختلفی انجام می‌شود.

ورزش رای ۱۴۵ میلیونی چطور به ۸۰۰ میلیون رسید؟

در چند روز اخیر بحث محکومیت ۸۰۰ میلیونی باشگاه پرسپولیس در پرونده سوشا مکانی و بسته شدن پنجره نقل‌وانتقالاتی این باشگاه، باعث نگرانی هوادارن پرسپولیس شده و مشخص نیست پس از باز شدن پنجره نقل‌وانتقالات باشگاه توسط فیفا، آیا پرسپولیس می‌تواند بازیکنان جدید خود را ثبت و مورد استفاده قرار بدهد یا خیر.

در همین حال ایسنا طی گزارشی از رای کمیته وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال درباره این پرونده و در ادامه رای کمیته استیناف نوشت و حالا با انتشار اسنادی که ایسنا به آنها دست پیدا کرده، قصد داریم سوالاتی درباره این پرونده مطرح کنیم.

زمانی که سوشا مکانی برای پرسپولیس بازی می‌کرد، با رای کمیته  اخلاق، ۶ ماه از حضور در میادین محروم می ‌شود و در ادامه باشگاه پرسپولیس نیمی از قرارداد مکانی را به خاطر محرومیت کسر می‌کند و ۲۰۰ میلیون پرداخت می‌کند. در ادامه هم مکانی با شکایت به کمیته وضعیت، خواهان کل مبلغ قراردادش می‌شود.

بر اساس رای کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال که در تاریخ ۷ آذر ۱۳۹۸ با امضای ابراهیم شکوری (دبیر کل وقت فدراسیون فوتبال) به باشگاه پرسپولیس ابلاغ شده، این باشگاه برای مطالبات سوشا مکانی محکوم به پرداخت ۱۴۵ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان می‌شود. در بند دو این رای هم صراحتا عنوان می‌شود: "در خصوص مابقی مبلغ مورد مطالبه، خواسته خواهان مردود اعلام می‌گردد."

 

 

پس از این رای، مکانی به کمیه استیناف اعتراض می‌کند و خواستار بررسی مجدد می‌شود تا اینکه در نهایت ۱۴ آبان ۱۳۹۸، کمیته استیناف رای کیمته وضعیت را باطل اعلام می‌کند و باشگاه پرسپولیس را محکوم به پرداخت تمام مبلغ قرارداد مکانی و همینطور سود دیرکرد می‌کند.

 

نکته عجیب ماجرا اینجاست پس از صدور رای کمیته استیناف، این رای تنها چند روز با امضای مهدی محمدنبی، دبیر کل فدراسیون فوتبال به باشگاه پرسپولیس ابلاغ می‌شود.

بر اساس قوانین فیفا، آرای کمیته وضعیت بازیکنان این نهاد قطعی بوده و قابل استیناف خواهی نیست و به همین خاطر وقتی آرای بازیکنان و مربیان خارجی ابلاغ می‌شود، فقط می‌توان به رای صادره شده در دادگاه عالی ورزش (CAS) یعنی یک نهاد خارج از فیفا، اعتراض کرد. با این حال در قوانین فدراسیون فوتبال ایران استیناف خواهی به رای کمیته وضعیت قانونی است و این کار انجام می‌شود اما نکته عجیب ماجرا، اختلاف مبالغ آرای صادر شده در کمیته وضعیت بازیکنان و کمیته استیناف فدراسیون فوتبال  است.

در رای اول کسر ۵۰ درصد از قرارداد سوشا مکانی از سوی باشگاه پرسپولس به خاطر محرومیت ۶ ماهه، توسط کمیته وضعیت بازیکنان قانونی لحاظ می‌گردد و پرسپولیس فقط محکوم به پرداخت باقیمانده دستمزد او می‌شود و صراحتا مطالبه دیگر مکانی مردود اعلام می‌شود اما در رای کمیته استیناف، تمام درخواست مکانی مورد موافقت قرار می‌گیرد و با کسر ۵۰ درصد از قرارداد مکانی به خاطر محرومیت ۶ ماهه مخالفت می‌شود. اینکه کمیته وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال با چه استانداردی پرونده مکانی را بررسی می‌کند و رای ۱۴۵ میلیونی می‌دهد و در ادامه این رای توسط کمیته استیناف به حدود ۸۰۰ میلیون تومان می‌رسد، سوالی است که ابهامات زیادی را ایجاد کرده است.

باشگاه بر اساس منافع خود، به خاطر محرومیت ۶ ماهه مکانی، ۵۰ درصد از قرارداد او را کسر کرده بود و با رای کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال این موضوع تایید شده بود اما حالا با رای کمیته استیناف فدراسیون فوتبال، سرخ‌ها باید حدود ۸۰۰ میلیون به سوشا مکانی پرداخت کنند که در دوران محرومیتش، ۶ ماه در خانه نظارگر بازی‌های تیم بود.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 157562

ارسال نظر