مروری بر تمام اتفاقات دربی ۹۵ پایتخت
دربی ۹۵ از قبل از آغازش با حواشی عجیبی روبهرو شد تا پایان بازیاش که با جنجال به اتمام رسید و کمتر از همیشه شاهد کیفیت خوب و عالی بودیم.
در روزهایی که سازمان لیگ بدترین شکل از برنامهریزی را به نمایش میگذارد و با بدسلیقگی محض در روز دربی دیدارهای دیگر هفته بیست و سوم را چینش کرده بود، به پیشواز بزرگترین بازی نیم فصل دوم رفتیم تا لذت هیجان فوتبال را یک بار دیگر تجربه کنیم.
* دربی بیکیفیت و فاقد نکات تاکتیکی
مهمترین نکته بارز شهرآورد بیکیفیتی آن بود. شاید از دید هواداران متعصب هر یک از دو تیم مورد علاقه شان سوار بر بازی بوده اما واقعیت این است که فوتبال زیبایی را شاهد نبودیم. در نیمه اول استقلال برتری نسبی به رقیب سنتیاش داشت اما در نیمه دوم پرسپولیس زیرک تر بازی کرد و در نهایت تجربه و تمرکز یحیی گل محمدی باعث شد تا این پرسپولیس باشد که نیمه مربیان را به نام خود کند و استقلال که این روزها سردرگم و پیچیده بازی میکند بیشتر از اینکه خود را درگیر حواشی خارج از متنش کند، به این فکر کند که چه بلایی سر خودش آورده است.
* داوری که یک پنالتی را سوزاند
مسئه مهم دیگر این دیدار که نمیتوان به راحتی از آن چشم پوشی کرد اعلام نشدن خطای پنالتی روی مهدی قائدی در دقیقه دو بازی بود. اینکه محمدرضا اکبریان با چه سازوکاری به عنوان داور این دیدار حساس انتخاب شد یک مسئله مهم هست. ظاهرا یکی از ملاکهای مهم انتخاب این داور این بوده که وی سال آخری است که در لیگ برتر قضاوت میکند. او جز این صحنه پنالتی که میتوانست روی نتیجه بازی و عملکرد هر دو تیم تاثیر بگذارد، خطای نابخشودنی دیگری نداشت اما این داور شاید به دلیل فشارهای زیادی که از دو روز قبل به او وارد شد و فشاری که بیشتر از سمت استقلالیها روی خود میدید مرتب بابت هر خطایی سوت میزد که همین حتی باعث اعتراض بازیکنان داخل زمین شد. در هر صورت نگرفتن یک پنالتی در یک بازی حساس نمره منفی در کارنامه این داور به شمار میرود و این موضوع هرگز از ذهن هواداران استقلال پاک نمیشود.هر چند که تضمینی هم وجود نداشت با زدن این پنالتی، استقلال برنده دربی لقب بگیرد. مجیدی و دستیارانش باید فکری به حال گشایش فنی در ادامه مسابقه میکردند که در این زمینه مغفول ماندند.
* سرخابیهای معمولی در لیگ برتر
کیفیت بازی دو تیم در دربی ۹۵ نشان داد که هر چقدر آنها در آسیا چهره متفاوت تری داشتند و تیمهای با جنم تری نشان دادند در داخل ایران نشانی از آن کیفیت ندارند. به نظر میرسد تیمهای ایرانی لیگ قهرمانان آسیا را جدی تر میگیرند و برای بازیهای داخلی به خصوص از نوع مهم و تاثیرگذارش برنامهای جز نباختن ندارند. تر ساز باخت در دربی و تحت فشار رفتن باعث شده تا دربیهای پایتخت هر سال دریغ از سال قبل شود
* مزدی که یحیی از تمرکزش گرفت، پرسپولیس با یک تیر ۳ نشان زد
به تیم پرسپولیس این اواخر همواره این انتقاد وارد بوده که هم بردهای اقتصادی میآورد و هم در دقایق پایانی نمیتواند از نتیجهاش مراقبت کند و دروازهاش باز میشود اما منهای بازی نه چندان خوبِ سرخپوشان در نیمه اول، شاگردان گل محمدی مقابل رقیب همیشگی خود باهوش تر بازی کردند و به دلیل تمرکز بهتر برای رسیدن به هدفشان توانستند از تک موقعیت عالی خود نهایت استفاده را ببرند و سه امتیازی حیاتی را کسب کنند. این همان چیزی بود که فرهاد مجیدی در نشست خبری به آن اشاره کرد. پرسپولیس در این بازی هم دروازهاش را بسته نگه داشت و هم با یک برد اقتصادی وضعیت خودش را در صدر جدول استحکام بخشید و هم استقلال را از کورس قهرمانی خارج کرد.در واقع با تک تیر آل کثیر ۳ نشان زد.
* مجیدی و داستانهای همیشگی
در استقلال ماجرا متفاوت تر از همیشه پیش میرود. تیمی که هم شلختگی مدیریتی دارد هم در مباحث فنی دچار دوگانگی است. بعد از جدایی محمود فکری، استقلال هنوز به ثبات فنی دلخواه که صدای منتقدانش را کم کند نرسیده هر چند نباید از حق گذشت که در آسیا این تیم متفاوت کار کرد. در ابتدای حضور فرهاد مجیدی او فراز کمالوند را همراه خود آورد و آبیها نتایج قابل قبولی هم گرفتند اما با جدایی کمالوند، مجیدی شیوه دیگری را انتخاب کرده که این روش چندان موثر نیست و بازی با ۳ مدافع استقلال را سردرگم کرده است.
سرمربی محبوب استقلال در آستانه دربی و یک شب مانده به بازی بزرگ در نشست خبری از زمین و زمان گلایه کرد. از اینکه پزشک تیمش را تایید نمیکنند تا این موضوع که مشاور وزیر ورزش اجازه نداده مدیر رسانهای تیم را تغییر بدهند. اینکه چرا باید چنین مباحثی یک روز قبل از دربی مطرح شود جای واکاوی دارد. آیا در مجموعه مدیریتی استقلال کسی نبوده که این مشکلات را حل کند تا برای سرمربی تیم تبدیل به معضلی نشود که او بخواهد این چنین طوفانی در نشست خبری قبل از بازی در موردش صحبت کند؟ او بعد از بازی هم به شدت به وزیر ارتباطات به دلیل کری خوانیهای عجیبش در فضای مجازی علیه استقلال تاخت. هر چند که به وزیر ارتباطات همیشه این نقد وارد است که چرا باید او نیمی از جمعیت کشور را که طرفدار تیم دیگری هستند را نادیده بگیرد و به خودش اجازه هر نوع کری خوانی را بدهد اما آیا ادبیات به کار برده مجیدی در شان سرمربی استقلال بود؟ باشگاه استقلال مدتها است که در نداشتن ساختار در همه امورش رو به افول است و این شیوه غلط همچنان ادامه دارد.
* جنجال بیهوده در دربی
باز هم با یک عادت غلط و رفتاری اشتباه، یک جنجالی بیهوده و بیمعنی در تقابل سنتی سرخابیها رخ داد. پریدن افراد بهم و دست درازی به یکدیگر تقریبا در حال تبدیل شدن به یک عادت زشت در فوتبال کشورمان شده است. اعتراضهای مکرر به داور مسابقه و داد و هوار کشیدن بر سر هم از سوی بازیکنان دو تیم به وفور دیده شد و یک بار دیگر ما را یاد جنجالهای قدیمی این دو تیم در دهه ۷۰ که اوج آن در سال ۷۳ رخ داد، انداخت. اینکه چرا باید این همه عقبگرد رفتاری داشته باشیم موضوعی است که دست اندرکاران فوتبال ایران باید هر چه زودتر فکری به حالش کنند و این لجام گسیختگی رفتاری را با برخوردهای قاطع و تاثیرگذار جمع کنند.
ارسال نظر