|

در گفت‌وگوی گسترش‌نیوز با رئیس اتحادیه تعمیرکاران قفل و کلید مطرح شد:

کلیدسازی چقدر سرمایه لازم دارد؟

رئیس اتحادیه تعمیرکاران قفل و کلید تهران: آموزش در حرفه کلیدسازی، از نوع استاد و شاگردی است. برای فراگیری کامل این شغل حداقل به دو سال زمان نیاز است.

کسب و کار کلیدسازی چقدر سرمایه لازم دارد؟

برای راه‌اندازی یک مغازه کلیدسازی به چه مقدار سرمایه نیاز است؟ اعضای این صنف با چه مشکلاتی مواجه هستند؟ برای پرداختن به ابعاد مختلف این صنف مهم و حساس، با رئیس اتحادیه تعمیرکاران قفل و کلید تهران به گفت‌وگو نشستیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

شمیرانی

صنفی با ۷۰۰ عضو

اتحادیه تعمیرکاران قفل و کلید تهران حدود ۷۰۰ عضو دارد. تعداد تعمیرکاران بدون مجوز احتمالاً به‌اندازه تعداد اعضا رسمی اتحادیه است. عباس شمیرانی، رئیس اتحادیه تعمیرکاران قفل و کلید تهران ضمن بیان این موضوع افزود: «بازوی اجرایی ما جهت برخورد با بدون مجوزها، اداره اماکن است. این اداره باید بر کار بیش از صد اتحادیه نظارت کند. طبیعی است که مشغله و گرفتاری اداره اماکن بسیار است. نامه‌نگاری می‌کنیم اما فرآیند بررسی، طولانی است و حدود ۲ ماه طول می‌کشد».

اتحادیه نیروی اجرایی نیست

حوالی محدوده سیدخندان، دکه‌هایی دایر شده‌اند که ساخت و تعمیر کلید و قفل انجام می‌دهند. تعداد وانت‌های کلیدسازی هم رو به افزایش است. شمیرانی ضمن اشاره به این دو معضل صنف گفت: «اداره اماکن فقط می‌تواند بر واحدهای مسقف نظارت کند. با شهرداری در این زمینه مکاتبه کرده‌ایم. پلیس راهور هم باید به ماجرای وانت‌ها وارد شود اما این کار انجام نشده است. موضوع به این مهمی رها شده است و وقتی اتفاق بدی می‌افتد از اتحادیه سوال می‌کنند چرا برخورد نکردید؟ فراموش نکنیم که اتحادیه، نیروی اجرایی نیست و در حد نامه‌نگاری و گزارش دهی، می‌تواند فعالیت کند. بارها گفته‌ایم که حداقل به اتحادیه اختیار داده شود که این قبیل افراد، شناسایی شوند، صلاحیت آنها را بررسی کنیم و در صورت امکان آنها را تحت پوشش قرار دهیم. تاکنون جواب مشخصی به این درخواست داده نشده است. عمده شکایات مردم هم به همین دو گروه مربوط می‌شود. این در حالی است که اتحادیه، امکان بررسی این قبیل شکایات را ندارد چون همان‌طور که گفته شد آنها تحت‌نظر اتحادیه فعالیت نمی‌کنند. تعزیرات هم توان بررسی و برخورد ندارد چون جا و مکان ثابتی ندارند. صنف ما حساس است. در هیچ کشوری اجازه نمی‌دهند که افراد بدون مجوز در چنین صنف مهمی کار کنند».

مردم از مراجعه به این قبیل تعمیرکاران خودداری کنند. سپردن کار به واحدهای مجوز دار تقریباً از همه سوءاستفاده‌ها و جرائم احتمالی جلوگیری می‌کند. رئیس اتحادیه تعمیرکاران قفل و کلید ضمن بیان این موضوع گفت: «سوابق متقاضیان فعالیت در صنف به دقت و از جنبه‌های گوناگون بررسی می‌شود. بررسی‌ها سخت‌گیرانه است و متقاضیان باید از فیلترهای گوناگون عبور کنند».

وی افزود: «معضل دیگر به فعالیت بعضی سایت‌ها مربوط می‌شود. این مورد را هم گزارش کرده‌ایم. سپردن کار به این قبیل واحدها هم خطرناک است چون آنها هم بدون مجوز بوده و تحت نظر اتحادیه فعالیت نمی‌کنند. بیشتر آنها دفتر و جا و مکان مشخصی ندارند. این موضوع را در اتحادیه پیگیری و بررسی کرده‌ایم. در تماس با چند نفر از افرادی که به صورت آنلاین کار می‌کنند آدرس محل کارشان را سوال کردیم. هیچ‌یک دفتر و آدرس مشخصی ندارند. آنها از اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی هم مجوز فعالیت ندارند.

شمیرانی در ادامه گفت: «بازار در دو سال گذشته رونق نداشته است. کرونا هم به نوبه خود وضعیت را بدتر کرد. این معضل مثل همه صنوف به رسته ما هم آسیب وارد کرد».

به ۵۰ تا ۶۰ میلیون سرمایه نیاز است

وی افزود: «به اعضای صنف درباره فناوری‌ها و روش‌های جدید آموزش می‌‌دهیم اما حساسیت موضوع باعث می‌شود نتوانیم به افراد غیرعضو هم آموزش دهیم. آموزش در حرفه کلیدسازی، از نوع استاد و شاگردی است. برای فراگیری کامل این شغل حداقل به دو سال زمان نیاز است. برای خریدار تجهیزات اولیه به حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون سرمایه نیاز است. البته برای کار در سطح پیشرفته به سرمایه بیشتری نیاز است. اگر فعالیت در حد ساخت کلیدهای معمولی و تعمیرات باشد این مقدار سرمایه کفایت می‌کند».

کدخبر: 103069 شاپور پشابادی
  • امیر ارسالی در

    سلام با ۶۰ میلیون هم نمیشود

ارسال نظر

 

آخرین اخبار