اختصاصی گسترشنیوز:
کلاهی گشاد بر سر خریداران دستگاه جوجه کشی
بعضی از تولیدکنندگان دستگاههای جوجهکشی به دروغ ادعا میکنند که دستگاه جوجه کشی آنها در صورت قطع برق میتواند حدود ۲۴ ساعت دما و رطوبت را حفظ کند.
اگر بنا به هر دلیلی، برای چند ساعت به دستگاه جوجهکشی برق نرسد چه اتفاقی میافتد؟ آیا راهی برای جلوگیری از بروز این مشکل وجود دارد؟ متاسفانه بعضی از تولیدکنندگان با دادن پاسخهای غلط به این سوالات مهم، پرورشدهندگان کمتجربه و تازهکار را فریب میدهند. برای بررسی بیشتر این موضوع با گسترشنیوز همراه باشید.
بعضی تولیدکنندگان دستگاهها و تجهیزات پرورش طیور برای فروش بیشتر به انواع و اقسام وعدههای دروغین یا اغراقآمیز متوسل میشوند. به عنوان مثال بعضی از آنها در محتوای تبلیغاتی خود به گونهای عمل میکنند که انگار دستگاه جوجهکشی استاندارد، شاهکلید موفقیت است و پرورشدهنده را از تجربه، دانش و مهارت بینیاز میکند؛ حال آنکه پرورشدهندگان باتجربه و کارکشته میدانند که دستگاه مولد مناسب فقط و فقط یکی از متغیرهای هچ یا جوجهآوری بالاست. سوءاستفادهگران عمدا کار را آسان جلوه میدهند و از عوامل مهمتری مثل کیفیت تخم نطفهدار، نژاد و سلامت گله مادر، ترکیب فرمول تغذیه گله مادر، زمان نگهداری تخم نطفهدار و انبوهی از عوامل دیگر سخن نمیگویند. کار به جایی رسیده است که بعضی از آنها وعده هچ ۹۵ و حتی ۱۰۰ درصدی میدهند! این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان و متخصصان این حوزه تعیین یک نرخ جوجهآوری ثابت اگر فریبکارانه نباشد قطعاً از سر نداشتن تجربه و تخصص است. تولیدکننده هیچ دستگاه جوجهکشی نمیتواند تضمین کند که بهعنوانمثال در همه دورههای جوجهکشی بالای ۹۰ درصد تخمها به جوجه تبدیل میشوند.
نگران قطع شدن برق نباشید!
در صورت قطع برق مستقیم یا پشتیبان چه اتفاقی میافتد؟ آیا راهی برای حفظ تخمها و ادامه فرآیند جوجهکشی وجود دارد؟ هر پرورشدهندهای که قصد خرید دستگاه جوجهکشی دارد این دو سوال مهم را از خود میپرسد. شرکتهای تولیدکننده به خوبی از این دغدغه آگاه هستند و بعضی از آنها برای سودجویی هر چه بیشتر، پرورشدهنده را گمراه میکنند. آنها در تبلیغات خود روی این موضوع مانور میدهند و ادعا میکنند که قطعی برقی، هیچ تاثیری روی محصول آنها ندارد. جالب اینجاست که بعضی آنها پا را فراتر نهاده و دروغ شاخدارتری تحویل مشتری میدهند. در واقع آنها ادعا میکنند که محصول شرکت آنها بهگونهای طراحی و تولید شده است که بدون نیاز به برق (برق مستقیم یا غیرمستقیم)، دو فاکتور اساسی جوجهریزی یعنی دما و رطوبت را ثابت نگه میدارد. این ادعا کاملاً دروغین است اما متاسفانه بسیاری از مشتریان قربانی آن میشوند. پرورشدهندگان باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که تاکنون چنین دستگاهی نه فقط در کشور ما بلکه در هیچ کشوری طراحی نشده و هیچ یک از بزرگان و برندهای مشهور صنعت جوجهکشی چنین ادعایی نکردهاند. با فناوری کنونی دما و رطوبت را نمیتوان بیشتر از دو یا سه ساعت در یک محفظه بسته و کاملاً، حفظ کرد. حتی در این حالت هم دمای اولیه حفظ نمیشود و افت پیدا میکند.
بازاری که به نظارت نیاز دارد
به نظر میرسد که بازار ادعاهای عجیب و غریب و فریبکارنه در ارتباط با دستگاهها و تجهیزات جوجهکشی داغ شده و نظارت جدیتر دستگاههای ذیربط را طلب میکند. کمتر صنفی و صنعتی پیدا میشود که فعالان آن به اندازه حوزه پرورش طیور از معضل «اشباع» گلایه کنند. بدون شک یکی از دلایل ورود فزاینده علاقهمندان به ورود و سرمایهگذاری خرد، متوسط یا کلان در این صنعت، تبلیغات غیرواقعی است که حول این کسب و کار شکل گرفته است.
باورش شاید سخت باشد اما به عنوان یک مثال دیگر، فلان شرکت تولیدکننده در تبلیغات خود ادعا میکند که دستگاه مولد آنها به حدی هوشمند، طراحی شده است که در صورت بروز هرگونه مشکل، «سخن میگوید» و نوع مشکل پیشآمده و راه برطرفکردن آن را به سرعت توضیح میدهد.
ارسال نظر