نقش کلاندادهها در کنترل ظرفیت تولید
حوزه تولید همیشه به دنبال روشهایی برای سهلالوصول کردن عملیات و فرایندها، بهینهسازی و کنترل ظرفیت تولید و کاهش هزینهها است. کلانداده (Big Data) بهسرعت در حال تبدیل شدن به یک ابزار حیاتی برای دستیابی به این هدفها است.
با جمعآوری و تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از دادهها از منابع مختلف، تولیدکنندگان میتوانند اطلاعات ارزشمندی در مورد فرایندها به دست آورند، زمینههای بهبود را شناسایی کنند و تصمیمات آگاهانهای بگیرند که میتواند ظرفیت تولید، کارایی و سودآوری را افزایش دهد. در ادامه به هفت نقش استفاده از کلانداده در کنترل ظرفیت تولید اشاره میکنیم.
منظور از کلانداده در تولید چیست؟
کلانداده برای حجم عظیم دادههای تولید شده در محیط صنایع، از جمله دادههای تولید شده توسط حسگرهای ماشین، فرآیندها و سایر سیستمها استفاده میشود. کلانداده اغلب با سرعت بالا تولید شده و میتواند بسیار پیچیده و متغیر باشد. شرکتها میتوانند از این دادهها برای فرایندهای زیر استفاده کنند:
- بهینهسازی فرآیند تولید
- بهبود بهرهوری عملیاتی
- کنترل کیفیت
- تعمیرات قابل پیشبینی
- مدیریت زنجیره تامین
- کنترل ظرفیت تولید
مزایای استفاده از کلانداده در صنعت تولید
صنعت تولید به دنبال تجزیه و تحلیل کلانداده، دستخوش یک انقلاب بزرگ شده است. با استفاده از تحلیل دادههای جمعشده از منابع مختلف در نرم افزار کنترل تولید، تولیدکنندگان میتوانند بینش کاملی در مورد فرآیندهای تولید خود به دست آورند، زنجیره تامین را بهینه کنند، هزینهها را کاهش دهند و کیفیت محصولات خود را بهبود بخشند. تجزیه و تحلیل کلانداده به تولیدکنندگان کمک میکند تا نیازهای تعمیر و نگهداری را پیشبینی کنند، از خرابی جلوگیری کنند و یک محیط کار ایمنتر ایجاد کنند.
علاوهبراین، استفاده از کلانداده در تولید، تولیدکنندگان را قادر میسازد تا تصمیمات مبتنی بر داده اتخاذ کنند که میتواند رشد و سودآوری را افزایش دهد. با رویکرد صحیح به کلانداده، تولیدکنندگان میتوانند کارایی عملیاتی را بهبود بخشند و ضایعات را کاهش دهند. با وجود ابزارها و فرآیندهای مناسب، تجزیه و تحلیل کلانداده میتواند باعث رشد و سودآوری شود و در عین حال به تولیدکنندگان کمک میکند در دنیایی که بهطور فزایندهای مبتنی بر دادهها است، از رقبای خود پیشی بگیرند.
۷ نقش کلانداده در کنترل ظرفیت تولید و بهبود فرایند آن
فرایند تولید متشکل از مراحل مختلفی است که در ادامه نقش کلانداده را در هر کدام بررسی میکنیم.
۱. کنترل کیفیت
تجزیه و تحلیل کلانداده میتواند در تضمین کنترل کیفیت، که گامی مهم در فرآیند تولید است، بسیار مفید باشد. تولیدکنندگان میتوانند فرآیندهای تولید را نظارت و تجزیه و تحلیل کنند تا با جمعآوری در لحظه دادهها از حسگرها و سایر منابع، ناهنجاریها، عیوب یا مشکلات دیگری را که میتواند کیفیت محصول را به خطر بیندازد، پیدا کنند تا با ایجاد تغییرات مناسب، تضمین کنند که کالاهایشان بالاترین استانداردها را برآورده میکند.
۲. تعمیرات قابل پیشبینی
کلانداده به تولیدکنندگان کمک میکند تا پیشبینی کنند چه زمانی تعمیر و نگهداری لازم است تا از خرابی جلوگیری شود. با نظارت بر تجهیزات و جمعآوری دادهها از حسگرها و منابع مختلف، تولیدکنندگان میتوانند الگوها و روندها را تجزیه و تحلیل کنند تا زمان نیاز به تعمیر و نگهداری را پیشبینی کنند. روشهای تعمیر و نگهداری سنتی به برنامههای ثابت برای نظارت یا انتظار برای وقوع خرابی متکی است اما تعمیر و نگهداری پیشبینیشده با استفاده از تجزیه و تحلیل کلانداده، به تولیدکنندگان کمک میکند تا از خرابی جلوگیری کنند، طول عمر تجهیزات را افزایش دهند و وادار به انجام تعمیرات پرهزینه نشوند.
۳. پشتیبانی سریعتر به مشتری
کلانداده به تولیدکنندگان کمک میکند تا خدمات و پشتیبانی سریعتر و کارآمدتری را به مشتریان خود ارائه دهند. با کمک تجزیه و تحلیل کلانداده، تولیدکنندگان میتوانند یک حلقه بازخورد قوی با مشتریان خود ایجاد کنند که برای ایجاد اعتماد و روابط بلندمدت ضروری است.
با تجزیه و تحلیل دادههای مشتریان، تولیدکنندگان به اطلاعات ارزشمندی در مورد رفتار، ترجیحات و سطوح رضایت مشتری به دست میآورند که آنها را قادر میسازد تا به نیازها و نگرانیهای مشتری، سریع و مؤثر پاسخ دهند.
۴. مدیریت زنجیره تامین
زنجیره تامین مهمترین فاکتوری است که باید برای محاسبه ظرفیت تولید در نظر بگیرید. کلانداده نقش مهمی در بهینهسازی مدیریت زنجیره تامین برای تولیدکنندگان دارد. با تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از دادهها در مورد تامینکنندگان، سطح موجودی و حملونقل، تولیدکنندگان اطلاعات مفیدی در مورد عملیات زنجیره تامین خود که قبلاً دستنیافتنی بود به دست میآورند. این دادهها آنها را قادر میسازد تا زمینههای بهبود، کاهش هزینهها و افزایش کارایی را شناسایی کنند.
۵. طراحی محصول
کلانداده ابزار قدرتمندی است که میتواند به تولیدکنندگان کمک کند تا محصولاتی را طراحی و تولید کنند که نیازها و ترجیحات مشتریان خود را بهتر برآورده کند. با جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها از منابع مختلف مانند رسانههای اجتماعی، بازخورد مشتریان و روند بازار، تولیدکنندگان میتوانند اطلاعاتی در مورد خواستهها و نیازهای مشتریان خود به دست آورند.
۶. کاهش هزینه
یکی از اهداف کنترل ظرفیت تولید، بررسی هزینهها و در نتیجه کاهش دادن آنها بهمنظور سودآوری بیشتر است. تجزیه و تحلیل کلانداده، ابزار ارزشمندی برای تولیدکنندگان برای شناسایی و حذف ناکارآمدی در فرآیندهای تولید است که منجر به کاهش هزینه و افزایش سودآوری میشود. با تجزیه و تحلیل دادهها از منابع مختلف، مانند گزارشهای تولید، دادههای زنجیره تامین و حسگرهای تجهیزات، تولیدکنندگان میتوانند بخشهایی را شناسایی کنند که در آنها هزینهها را میتوان بدون به خطر انداختن کیفیت یا کارایی، کاهش داد.
۷. ایمنی نیروی کار
با نظارت بر رفتار کارگران و شناسایی خطرات بالقوه، تولیدکنندگان میتوانند محیط کار ایمنتری را برای کارکنان خود ایجاد کنند. این کار با جمعآوری دادهها از منابع مختلف، مانند حسگرها، ابزارهای پوشیدنی و سایر دستگاهها، برای شناسایی خطراتی مانند قرار گرفتن کارگران در معرض مواد خطرناک یا کار با ماشینآلات به شیوهای ناایمن انجام میشود.
نرم افزار تولید، بستری برای استفاده از کلاندادهها
نرم افزار مدیریت کارخانه و تولید همکاران سیستم راهکاری جامع و یکپارچه است که با داشتن ماژولهای مختلف زمینه جمعآوری و استفاده از دادهها در کسبوکار را فراهم میکند. برای نمونه نرم افزار برنامهریزی تولید همکاران سیستم یکی از ماژولهای این راهکار است که با امکانات زیر میتواند بازوی قدرتمند تولیدکنندگان برای جمعآوری داده در جهت بهبود تولید باشد:
- جمعآوری دادههای مرتبط با موجودی، سفارشها، درخواست کالا و تغذیه خطوط
- جمعآوری دادههای پیشفاکتورها برای صدور برنامه تامین
- جمعآوری دادههای تعداد تولید و تخمین قیمت نهایی
- جمعآوری دادههای مرتبط با برونسپاری و نیاز به مواد
- جمعآوری دادههای مرتبط با هزینهها
- جمعآوری دادههای پرسنل و نیروی کار
ارسال نظر