|

تأثیر قیمت ورق گالوانیزه بر افزایش قیمت‌ها در خودروسازی

کسب و کار

با توجه به تعرفه‌ها و محدودیت‌های دولتی در واردات خودرو و تأکید لجبازانه حمایت از خودروسازان ورشکسته داخلی می‌توان گفت که خودرو و قیمت‌گذاری در بازار خودرو به یکی از داغ‌ترین عناوین در میان مردم تبدیل شده است. نرخ ارز، میزان عرضه نسبت به تقاضا در بازار و قیمت مواد اولیه و هزینه تولید ازجمله پارامترهای تأثیرگذار بر قیمت‌ها در خودروسازی به شمار می‌روند.

در این ارتباط محصولات فولادی مانند ورق گالوانیزه یکی از مهم‌ترین مواد اولیه در تولید بدنه و چارچوب خودروهای داخلی به شمار می‌روند. در این ارتباط در برخی از مصاحبه‌ها به تأثیر افزایش قیمت فولاد در هزینه تولید خودرو و توجیه گران شدن خودروها برخورد می‌کنیم. از این رو با توجه به حجم مصرف ورق گالوانیزه در بدنه خودروهای داخلی وقیمت هرکیلو آهن امروز در این مطلب به بررسی تأثیر روند قیمت ورق گالوانیزه بر افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو پرداخته‌ایم.

 

ارتباط قیمت ورق گالوانیزه با صنعت خودروسازی

ورق‌های فولادی به دلیل فرم پذیری مناسب، استحکام در کنار وزن سبک، مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی (ورق گالوانیزه و ضدزنگ) یکی از اصلی‌ترین محصولات فولادی مورد استفاده در خودروسازی به شمار می‌روند. البته در هنگام تحلیل دلایل افزایش قیمت خودرو با قاطعیت باید عنوان کنیم که گزینه گران شدن قیمت ورق گالوانیزه در رتبه‌های پایانی قرار می‌گیرد. در ادامه دلایل این امر را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

حجم مصرف فولاد در خودروهای ایرانی

حجم مصرف فولاد در خودروهای معمولی ایرانی حدوداً 1 تن و در خودروهای شاسی بلند ایرانی 1.3 تن است. به این ترتیب با توجه به اینکه حدود 50 الی 70 درصد این وزن به ورق‌های فولادی تعلق دارد باید بگوییم که وزن ورق‌های فولادی مورد استفاده در خودروها حدوداً بین 500 الی 700 کیلوگرم فولاد است. بدون در نظر گرفتن تخفیف‌های دولتی و با توجه به قیمت هر متر ورق گالوانیزه می‌توان گفت قیمت ورق چیزی در حدود 5 الی 7 درصد هزینه تمام شده تولید خودرو را شامل می‌شود. به این ترتیب افزایش قیمت ورق نمی‌تواند باعث گران شدن قیمت خودروها به این صورت جهشی در بازار شود.

خودروهای ایرانی عقب‌تر از بازار جهان

هرچند به تدریج محصولات فولادی در دنیای خودروسازی جای خود را به محصولات جدیدتر و یا ترکیبی می‌دهد اما هنوز هم ورق فولادی با گریدهای Docol 600DH و Docol 800DH از پرکاربردترین گریدهای مورد استفاده در شرکت‌های خودروسازی جهان است. البته نکته تعجب‌برانگیز این است که در برخی محصولات شرکت‌های خودروسازی ایران هنوز هم از ورق نورد گرم یعنی ورق سیاه به جای ورق گالوانیزه استفاده می‌شود. چیزی که در دنیای خودروسازی کاملاً منسوخ شده است. به همین دلیل است که بدنه خودروهای داخلی در برخی قسمت‌های با تماس مستقیم به سرعت شروع به زنگ زدن می‌کنند. دلیل این امر هم عدم تمایل خودروسازان به استفاده از ورق‌های گران‌تر و باکیفیت‌تر مانند ورق‌های گالوانیزه یا ضدزنگ است. استفاده از ورق‌های ارزان‌تر باعث افزایش سود خودروهای داخلی شده و با توجه به اجبار مردم برای خرید این خودروها هم دلیلی وجود ندارد که این خودروسازان برای افزایش کیفیت محصولات خود تلاش کنند.

 

ورق گالوانیزه

تفاوت کاربرد گالوانیزه با آهن در خودروسازی

ورق گالوانیزه از یک لایه پوششی فلز روی بر سطح ورق تولید می‌شود و به همین دلیل بدنه خودرو را در مقابل پوسیدگی و زنگ‌زدگی مقاوم می‌کند. هم‌چنین وجود لایه روی بر سطح ورق باعث افزایش استحکام کششی و فشاری ورق گالوانیزه نسبت به ورق آهن یا ورق سیاه می‌شود. ورق آهن به دلیل عدم مقاومت در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی گزینه مناسبی برای خودروسازی به شمار نمی‌رود. هم‌چنین به دلیل انجام عملیات روغن‌کاری با روش الکترواستاتیک بر روی برخی ورق‌های گالوانیزه می‌توان گفت که این ورق‌ها از خواص مکانیکی و کیفیت سطحی بسیار بالاتری نسبت به ورق آهن برخوردار هستند. هم‌چنین پوشش یکدست و صیقلی ورق گالوانیزه باعث می‌شود تا سطحی یکنواخت با رنگ‌پذیری بهتری در بدنه و لبه‌های قطعات خودرو ایجاد شود.

 اما در کمال تعجب همچنان ورق آهن در ساخت برخی قطعات خودروهای ایرانی و گاه برخی قسمت‌های بدنه مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته به دلیل ارزان‌تر بودن قیمت آهن نسبت به گالوانیزه و نبود نظارت کیفی بر خودروسازی مسلماً استفاده از این ورق‌ها در خودروسازی داخلی هم چنان ادامه خواهد داشت.

 

تحلیل نمودار قیمت ورق و قیمت خودرو

با توجه به کاربرد ورق خودرو شهرکرد در شرکت‌های خودروسازی داخلی در ادامه به بررسی نمودار قیمت ورق خودرو شهرکرد و دو خودرو داخلی پرداخته‌ایم.

 

تغییرات قیمت ورق گالوانیزه

قیمت ورق گالوانیزه شهرکرد

با نگاهی به نمودار قیمت ورق و قیمت خودروهای داخلی می‌توان به غیرهمسان بودن روند قیمت این دو محصول پی برد. نمودار قیمت خودرو به دلیل بالا بردن تقاضا نسبت به عرضه همواره با یک شیب صعودی رو به گران شدن است. در صورتی که قیمت ورق گالوانیزه با توجه به نوسانات دلار و رکود در بازار آهن یک روند سینوسی را به ثبت رسانده است. به این ترتیب برای تحلیل بازار آهن باید نگاه خود را سوی به میزان عرضه‌ها و دست‌کاری بازار توسط شرکت‌های خودروسازی داخلی چرخاند.

 

کاربرد ورق گالوانیزه در صنعت خودروسازی

ورق گالوانیزه یکی از پرکاربردترین ورق‌های فولادی مورد استفاده در خودروسازی به شمار می‌رود. ازجمله کاربردهای ورق گالوانیزه در خودروسازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاربرد ورق گالوانیزه در بدنه و شاسی خودرو به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی و بالابردن دوام و عمر مفید بدنه
  • کاربرد ورق گالوانیزه در ساخت جلوبندها و پوشش زیر بدنه به دلیل مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی مانند نمک‌ها، مواد شیمیایی و خاک
  • کاربرد ورق گالوانیزه در ساخت انواع قطعات مانند پنل های هوا و سیستم‌های تهویه و تعلیق و یا لوله‌ها و قطعات سیستم‌های تخلیه گاز

 

سخن پایانی

برای مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر گران شدن قیمت‌های داخلی می‌توان به نوسانات نرخ دلار، عدم واردات خودروهای خارجی، عرضه‌های قطره‌چکانی خودروسازان داخلی برای افزایش قیمت‌ها، تبدیل خودرو به کالای سرمایه‌ای و ورود دلالان به بازار اشاره کرد. در رده‌های بعدی نیز می‌توان به نوسانات قیمت مواد اولیه مانند قیمت ورق گالوانیزه و ... اشاره کرد.

برای کسب اطلاعات از بازار آهن می‌توانید با تماس به شماره 42214–021 از کارشناسان فولاد ایرانیان مشاوره رایگان دریافت کنید و یا برای دریافت قیمت روز آهن آلات به آدرس اینترنتی fooladiranian.com مراجعه نمایید.

کدخبر: 346854

ارسال نظر