|

چند دلیل برای اینکه قید سفر به ترکیه را بزنید + تصاویر

«حجم سفر ایرانیان به ترکیه در ابتدای تابستان 96 نسبت به دوره مشابه سال قبل 90 درصد افزایش یافته است.» همین یک جمله کافیست تا دستمان بیاید چقدر سفر به این کشور برای مردم ایران اهمیت پیدا کرده است! حضور همیشگی ما در کشور همسایه باعث شده خیال دولت این کشور نیز از درآمدهای امن و بی دردسر هم راحت بشود.

به گزارش گسترش، سفر به کشورهای خارجی و کسب تجربیات جدید از زندگی، فرهنگ و رسوم مردم جهان، اتفاق بسیار خوبی است. در این رابطه عمدتا در سراسر جهان و برای همه مردم، سفر به کشورهای همسایه در اولویت قرار دارد. ملت ما هم بنابر همین اصل امارات متحده عربی، ارمنستان، آذریایجان، ترکمنستان و ترکیه را در صدر سفرهای سیاحتی قرار می دهند اما بیشترین سفرها مربوط به آخرین مورد است؛ ترکیه! اگرچه مردم این کشور ایرانیان را بسیار دوست دارند اما برخی نکات باعث می شود مجبور باشیم در سفر به این کشور بازنگری داشته باشیم. در این گزارش بدون در نظر گرفتن موارد سیاسی صرفا به طرح مواردی می پردازیم که در طول دو سه سال اخیر شاخد وقوع آنها بودیم و در آینده نیز ممکن است باز هم شاهدشان باشیم.

TURKEY1.png

توهین صریح و بی پرده به گردشگران ایرانی

سال 94 در یکی از پروازهای هواپیمایی پگاسوس که به مقصد استانبول در حرکت بوده است، مسافران ایرانی شاهد برخورد زننده ماموران هواپیمایی بوده‌اند؛ به گونه ای که سه تن از بانوان ایرانی را پس از ضرب و شتم و بی احترامی بازداشت شدند. موضوع بسیار ساده بود! پروازی تاخیر سه روزه داشت و با اعتراض هموطنان ما مواجه شد اما این اعتراض نتیجه ای جز توهین و زندان برایشان به همراه نداشت.

سال 95 نیز در چند مورد مشابه شاهد برخوردهای زننده با ایرانیان بودیم. مهمترین مورد مربوط به فیلمی بود که از مرز بازرگان منتشر شد. ماموران بازرسی با رفتاری تحقیرآمیز با مسافران ایرانی برخورد کردند. منتشر کنندگان مدعی بودند که این فیلم مربوط به رفتار ماموران کشور ترکیه با اتباع ایرانی در مرز گوربولاغ و مقابل مرز بازرگان ایران بوده است.

TURKEY3.jpg

کلابرداری حرفه ای از گردشگران ایرانی

برخی از ایرانیانی که به امید مهاجرت به اروپا ابتدا به ترکیه می آیند تا سپس به کشورهای اروپایی بروند، طعمه کلاهبرداران قرار می گیرند شگرد کلاهبرداران برای اخاذی از مسافرین بسیار جالب است. آنها با شناسایی افرادی که از وضعیت مالی خوبی برخوردار هستند به سراغ آنها رفته و می گویند ما می توانیم با گرفتن مبلغی خاص شما را به فلان کشور اروپایی ببریم و می گویند تا زمان انجام نهایی کار امکان اسکان شما را هم فراهم کرده ایم و می توانید به طور رایگان اقامت کنید.

آن فرد هم این سخنان را می پذیرد و در محلی که به او پیشنهاد شده مستقر شده و 50 میلیون تومان هم می دهد و وقتی که آن فرد می خواهد خارج شود می گویند باید باز پول بدهی تا کار تو را درست کنیم.

گروگان گیران در مرحله بعدی با خانواده آن افراد تماس می گیرند. آنها به خانواده ها می گویند ما فرزند شما را گروگان گرفتیم و باید 50 میلیون تومان بفرستید تا این فرد را آزاد کنیم و خانواده ها هم به ناچار این پول را می دهند. در این شرایط افراد مال باخته حتی ممکن است جا خود را هم از دست بدهند. اگرچه پلیس ترکیه به این موضوع وورد کرده ما هنوز هم موارد مشابه گزارش می شود

TURKEY2.png

فضای امنیتی در اماکن عمومی

ماه هاست که در ترکیه به دلایل مختلف از جمله بمب گذاری های پی در پی و برخی نارامی های داخلی میان دولت و مردم شرایط به صورت امنیتی در می آید و نیروهای ارتش و پلیس به شکل محسوس در مکان های عمومی حضور دارند. آخرین مورد مربوط به درگیری گسترده گروهک «پ ک ک» با دولت و نیروهای امنیتی ترکیه بوده که روز دهم فروردین 1397 منجر به کشته شدن 6 نفر از نیروهای پلیس شد. سه گارد روستايي و چهار سرباز ديگر نيز که مشغول تأمين امنيت جاده سازي بودند بر اثر اين حمله مجروح شدند.

در طول سالهای 2017 و 2018 نا امنی های داخلی و خارجی بسیاری در ترکیه رخ داد که به هر حال این امر دامن مردم ما را هم گرفت. مجروح شدن 7 شهروند ایرانی در حادثه بمب‌گذاری شهر وان، کشته شدن شمس‌الدین رسایی در بمب‌گذاری 15 مهر ماه در شمدنیلی بدون جبران خسارت از سوی دولت ترکیه، کشته و زخمی شدن دو ایرانی در استانبول به دست تبهکاران، کشته و مجروح شدن بیش از 20 نفر از ایرانیان طی عملیات‌های تروریستی، حمله به اتوبوس و کامیون‌های ایرانی و کلاهبرداری متعدد تجار و شهروندان ترکیه‌ای از شهروندان ایرانی و برخورد تبعیض‌آمیز دستگاه‌های دولتی و قضایی ترکیه با مال‌باختگان ایرانی تنها بخش کوچکی از اتفاقاتی است که اخیرا برای هموطنانمان در این کشور رخ داده است.

نقض حقوق بشر و فرار سرمایه داران

سال گذشته ميلادي شش هزار سرمايه دار ترکيه اي کشورشان را ترک کرده اند و بدين ترتيب شمار آن دسته از ميلياردرهاي اين کشور که ظرف دو سال گذشته از اين کشور مهاجرت کرده اند از مرز دوازده هزار نفر گذشت. در پي نا آرامی های اخير ترکيه و افزايش نا امني ها در این کشور، ميلياردها لير از بانکهاي ترکيه خارج شد.

ترکيه پارسال در رتبه پنجم کوچ ثروتمندان قرار داشت اما اکنون در مقياس جمعيت و درصد مهاجرت در صدر کشورهايي قرار گرفته که طي سال گذشته بيشترين مهاجرت ميلياردرها در آن رخ داده است. شاید این سوال مطرح شود که موضوع مهاجرت سرمایه داران چه ارتباطی به گردشگران خارجی می‌تواند داشته باشد. داده ها نشان مي دهد، با افزايش نقض حقوق بشر و تضعيف معيارها در ترکيه، زمينه براي فرار سرمايه از کشور فراهم تر مي شود، افرادي که ترک وطن مي کنند معتقدند اگر بلائي بر سرشان بيايد نه خودشان، نه اموال و دارائي هايشان در امنيت نيستند و اوضاع به حدي وخيم است که رفته رفته از شمار افرادي که آينده خود و اموالشان را در امنيت تصور مي کنند کاسته مي شود.

کدخبر: 31570

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین