|

کشف یک اتاق مرموز در اهرام مصر

مقامات میراث فرهنگی مصر خبر از یک اتاقک تازه کشف شده و مهر و موم شده در داخل یکی از اهرام بزرگ در جیزه، درست خارج از قاهره دادند.

گردشگری

در پی انجام مطالعات جدید باستان شناسی و با استفاده از فناوری اسکن مدرن، یک اتاق دست نخورده و مرموز در ضلع شمالی هرم خوفو کشف شد. گفته می‌شود این اتاق دست نخورده حدود ۴۵۰۰ سال قدمت داشته و باستان شناسان برای مطالعه این اتاق و آثار داخل ان بسیار هیجان زده هستند. گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد، طول این اتاق حدود ۹ متر و عرض آن حدود کمتر از ۲ متر است.

در حال حاضر باستان شناسان نمی‌دانند این اتاقک چه کارکردی داشته است که از بیرون قابل دسترسی نیست. در سال ۲۰۱۷، دانشمندان از کشف یک راهرو مهر و موم شده دیگر و یک اتاقک ۳۰ متری در داخل هرم خوفو خبر داده بودند.

زاهی حواس، باستان شناس مصری و احمد عیسی، وزیر گردشگری این کشور، در مراسمی ویژه در خارج از هرم، این کشف را اعلام کردند. کشف اتاقک فوق در قالب پروژه اسکن اهرام (Scan Pyramids) که یک برنامه بین المللی محسوب می‌شود انجام شد. در این پروژه باستان شناسان از اسکنر‌های ویژه‌ای برای مشاهده بخش‌های ناشناخته سازه‌های باستانی در زیر زمین استفاده می‌کنند.

به گفته پروفسور کریستین گروس، متخصص آزمایش‌های غیر مخرب در دانشگاه فنی مونیخ و یکی از اعضای برجسته این پروژه، طی مطالعات اخیر تکنیک‌های اسکن مختلفی برای مکان یابی محفظه، از جمله اندازه گیری‌های فراصوت و رادار‌های نفوذ به زمین، به کار گرفته شد. او امیدوار است که این تکنیک‌ها به یافته‌های بیشتری در داخل هرم منجر شود.

پروفسور گروس همچنین گفت: دو سنگ آهک بزرگ در محفظه انتهایی این اتاق وجود دارد و اکنون سوال این است که پشت این سنگ‌ها و زیر اتاقک چیست.

خوفو نام یک فرعون سلسله چهارم مصر باستان است که از ۲۵۰۹ تا ۲۴۳۸ قبل از میلاد سلطنت کرد. این هرم یکی از سه سازه‌ای است که اهرام بزرگ در مجموعه جیزه را تشکیل می‌دهند. اهرام مصر یکی از عجایب هفتگانه باستانی جهان هستند که تا به امروز باقی مانده اند.

کارشناسان در مورد چگونگی ساخت اهرام اختلاف نظر دارند، بنابراین حتی اکتشافات نسبتاً جزئی نیز توجه زیادی را برای افکار عمومی ایجاد می‌کند. طی سال‌های اخیر مقامات مصری اغلب به طور علنی کشفیات را برای جذب گردشگران بیشتر تبلیغ می‌کنند که منبع اصلی ارز خارجی برای این کشور خاور میانه با کمبود نقدینگی محسوب می‌شود.

بخش گردشگری مصر پس از نا آرامی‌های سیاسی و خشونت‌های اخیر و به طور خاص پس از شیوع همه گیری ویروس کرونا، دچار رکود طولانی شد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کدخبر: 291349

ارسال نظر