|
کدخبر: 324821

قیمت ارز / قیمت دلار صرافی

پیش‌بینی قیمت دلار ۱ اردیبهشت / بازار ارز به آرامش می رسد؟

قیمت درهم روز پنجشنبه ۳۰ فروردین با افزایش ۲۰۰ تومانی در کانال ۱۸ هزار تومانی پیشروی کرد و با رقم ۱۸ هزار و ۱۵۰ تومان بسته شد.

اقتصاد پیش‌بینی قیمت دلار ۱ اردیبهشت / بازار ارز به آرامش می رسد؟

در هفته پایانی فروردین، قیمت دلار در کانال ششم از کریدور ششم نوسان داشت. معامله‌گران به آرام شدن وضعیت سیاسی و کاهش تنش بین ایران و اسرائیل ارتباط قیمت ثابت اسکناس آمریکایی در نیمه کریدور ششم می‌دهند.

گفتنی است دلار به عنوان لیدر دیگر بازارها در یک‌ماهه فروردین سریع‌ترین اثر را از تنش‌های سیاسی میان ایران و اسرائیل گرفت و در کمتر از یک هفته چهار هزار و ۶۰۰ تومان گران شد. هرچند در روزهای بعد این اسکناس نوسانات کاهشی پیدا کرد، اما دلار به منطقه قیمتی قبلی برنگشت و در محدوده جدیدی کف‌سازی کرد.

پاسخ اسرائیل به تهران تتر را ارزان کرد

کارشناسان اقتصادی موضوع رشد نقدینگی را عامل اصلی افزایش قیمت دلار در مدت کوتاه سپری‌شده از سال جاری می‌دانند و می‌گویند، اگر قیمت دلار در ماه‌های آتی به انتهای کریدور ششم برسد، قیمت منصفانه‌ای است زیرا قیمت و ارزش به هم چسبیده است. آنها چشم‌انداز برجام را متعاقب رخدادهای سیاسی اخیر ازدست‌رفته می‌دانند و معتقدند وقتی از برجام خیلی دور شویم نفت را راحت نمی‌خرند. در حالت خوش‌بینانه اگر خرید نفت صورت گیرد، راحت پول آن را نمی‌دهند و کسری بودجه کشور که مساله‌ اصلی چالش‌های موجود است بیشتر خود را نشان می‌دهد. آنها می‌گویند با وجود کسری بودجه، پایه پولی رشد خواهد کرد و این به منزله رشد قیمت دلار است.

گفتنی است اسرائیل، بامداد جمعه ۳۱ فروردین، در حملاتی اهدافی را در اصفهان هدف حمله قرار داد؛ حملاتی که از سوی ایران بی‌ارزش قلمداد شد. این موضوع در بازارهای پشت‌خطی ارز اثر افزایشی نگذاشت و برخلاف تصور قیمت تتر را کاهشی کرد.

درهم در کانال ۱۸ هزار تومانی پیشروی کرد

قیمت درهم روز پنجشنبه ۳۰ فروردین با افزایش ۲۰۰ تومانی در کانال ۱۸ هزار تومانی پیشروی کرد و با رقم ۱۸ هزار و ۱۵۰ تومان بسته شد. تتر روز جمعه با کاهش ۵۰۰ تومانی به کانال ۶۶ هزار تومانی برگشت و روی رقم ۶۶ هزار و ۶۵۰ تومانی ایستاد.

گفتنی است در هفته پایانی فروردین اسکناس و حواله دلار بدون تغییر نسبت به هفته‌های گذشته و به‌ترتیب با رقم ۴۳ هزار و ۵۶۷ تومان و حواله دلار با رقم ۴۰ هزار و ۶۴۸ تومان عرضه شد.

همچنین غلامرضا نوری قزلجه درباره این سوال که چرا در روزهایی که شاهد نوسانات نرخ ارز و سکه هستیم، وقت خانه ملت صرف بررسی "لایحه تجارت" شد که به گفته برخی از نمایندگان، بررسی آن با آئین‌نامه داخلی خود مجلس مغایرت داشت و این مساله پرداخته نشد. او گفت: "برای ما هم محل سوال است و تعدادی از همکاران هم نسبت به این موضوع تذکر دادند."

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اولا می‌توان گفت نحوه بررسی این لایحه به نوعی از آئین نامه خارج شده بود، چه آن چیزی که در حال حاضر بررسی شد و چه آن چیزی که آمده بود؛ زیرا این لایحه یک اصل هشتاد و پنجی بوده که شورای نگهبان آن را نپذیرفت و به جای این که به کمیسیون های اصلی و فرعی فرستاده و پیشنهادات گرفته و بررسی شود، به صحن آمد و وارد دستور مجلس شد، آن هم نه به صورت ماده به ماده بلکه به صورت فصل به فصل برایش رأی گرفتند.

وی ادامه داد: امیدواریم آن‌هایی که این لایحه را نوشتند چیز خوبی نوشته باشند و اِلا در این مجلس هم برایش اتفاقی نیفتاد. در مورد رأی‌هایی که برای این لایحه گرفته شد از نظر آئین‌نامه‌ای دو مرتبطه اشکال گرفته شده است، نخست این‌که بدون طی مراحل و فرآیند بررسی شد و دیگر اینکه در بررسی در صحن این آئین نامه رعایت نشد و به صورت فصل به فصل برایش رأی گیری کردند که این خودش اشکال دارد؛ مجلس یازدهم است دیگر!

نماینده بستان آباد در پاسخ به این‌که آیا نمایندگان نمی‌خواهند اعضای دولت را برای پاسخگویی به صحن بیاورند؛ درحالی که برخی از رسانه‌های نزدیک به دولت عنوان می‌کنند اگر دولت قبلی بود قیمت دلار تا ۲۰۰ هزار تومان بالا می‌رفت اما در این دولت تا سقف ۱۰۰ هزار تومان شاید برسد، عنوان کرد: دعا کنیم این دولت ادامه داشته باشد تا به عددهای (قیمت ارز) بالاتر نرسد و سایه‌شان مستدام باشد!

وی درباره این‌که در دولت قبل مجلس تا پای سوال از رئیس جمهور رفت اما در این دولت هیچ اقدامی از سوی نمایندگان در این خصوص رخ نمی‌دهد دلیل آن چیست، گفت: آن‌هایی که باید ورود کنند فعلا دنبال موضوعات خودشان در انتهای مجلس هستند. دولت هم خوش به حالش است و تقریبا در یک حالت فترت است و بی‌خیال می‌راند.

لازم به ذکر است، رئیسی در سخنرانی روز دانشجو در سال ۹۷ در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که پرسیده بود «فکر می کنید اگر در رقابت انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۶ رییس جمهور می شدید، وضع کشور بهتر از این بود؟» گفته بود: خدا رحم کرد که من رییس جمهور نشدم که دلار ۵ هزار تومان شود.

سهم-دلار

هچنین جهانبخش سنجابی شیرازی معتقد است که نوسانات نرخ ارز تابع دو روند اصلی است. اولی انتظارات تورمی است که به هیجانات و انتظارات موقت بازار مربوط است و باعث نوسانات کوتاه‌مدت در نرخ ارز می‌شود. دومی منطق اقتصادی است که بر اساس عوامل اقتصادی قابل پیش‌بینی شکل می‌گیرد و سازوکارهای مشخصی دارد. در بلندمدت، این منطق اقتصادی است که نرخ ارز را تعیین خواهد کرد و این نرخ باید پذیرفته شود. به عبارت دیگر، نوسانات کوتاه‌مدت ناشی از انتظارات تورمی است، اما در بلندمدت نرخ ارز توسط منطق اقتصادی تعیین خواهد شد.

وی در مورد تأثیر انتظارات تورمی بر بازار ارز گفت: هر گونه تغییر و تحول فضای سیاسی، اجتماعی، احساس ناامنی، بروز هیجانات، شروع کاری در سال جدید و... بر انتظارات تورمی تأثیرگذار است و این روزها شاهد هستیم که هیجانات لحظه‌ای در نوسانات نرخ ارز با شتاب فزاینده اثر خود را می‌گذارد.

این فعال اقتصادی ابراز کرد: هیجانات شتاب‌زده فاقد منطق اقتصادی است، چرا که در دو هفته یا یک ماه گذشته اتفاق محسوسی در اقتصاد و تجارت کشور روی نداده است تا بخواهد نرخ ارز را بنیادی افزایش دهد.

سنجابی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که انتظارات تورمی بر مردم چیره شده است، تأکید کرد: انتظارات تورمی به‌دلیل تنش‌های سیاسی منطقه‌ای موجب شده است نرخ ارز در بازار غیررسمی افزایش یابد.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: این موضوع شرایطی را فراهم کرده است تا برخی سفته‌بازها بیشترین استفاده را از این تنش‌ها ببرند، چون آنها بهتر از مردم عادی می‌دانند که افزایش نرخ ارز نمی‌تواند به‌صورت طولانی‌مدت ادامه داشته باشد، بنابراین تلاش می‌کنند در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را از تنش‌های سیاسی ببرند و یا حتی به این تنش‌ها دامن بزنند.

منبع: اقتصاد۱۰۰

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها