|

توقف کاهش قیمت ارز و سکه / فعالان بازار چه می‌گویند؟

هیجان کاهشی در بازار ارز و سکه بیشتر از یک روز دوام نیافت. روز دوشنبه، دلار و فلز گرانبهای داخلی با سرعت زیاد به محدوده قیمتی بازگشتند که روز شنبه در آن معامله می‌شدند.

آخرین قیمت دلار تا پیش از شروع بازار امروز سه‌شنبه ۱۵ مهر ۹۹ چقدر بوده و چه سیگنال‌هایی از اخبار رسمی برای این بازار قابل مشاهده است؟

در بازار ارز دلار دیروز بالای مرز ۲۹ هزار تومانی آغاز به کار کرد و در نهایت هم با قیمت ۲۹ هزار و ۲۰۰ تومان بسته شد. این قیمت ۹۰۰ تومان بیشتر از روز یکشنبه بود. با توجه به نوسانات شدید رفت و برگشتی روزهای یکشنبه و دوشنبه می‌توان گفت معامله‌گران سکه و دلار در وضعیت لغزانی به سر می‌برند؛ آنها طی دو روز دو نوسان شدید بالای هزار تومان را تجربه کردند و هر تصمیم اشتباهی در این روزها می‌توانست آنها را دچار ضرر و زیان‌های سنگین کند.

چرا نوسانات دلار زیاد شد؟

گروهی از فعالان اعتقاد دارند، نوسانات شدید دلار به‌دلیل واکنش بازار به حدس‌های احتمالی است که در مورد انتخابات امریکا دارد. از نگاه آنها، هر چقدر حدس بازار تقویت شود که جو بایدن رئیس‌جمهور آتی امریکا خواهد بود، قیمت سکه و دلار افت می‌کند و هر چقدر از حضور دوباره ترامپ اطمینان حاصل پیدا کند، می‌توان شاهد افزایش قیمت‌ها بود.

با این حال، گروه زیادی از بازیگران بازار با این دیدگاه موافق نیستند. از نگاه آنها، فعلا در انتخابات امریکا اتفاق معناداری رخ نداده است که قیمت‌ها دچار افزایش یا کاهش خاصی شوند. به باور آنها شاید بازار در ۲ روز ابتدایی هفته به بیماری ترامپ واکنش نشان داده باشد، ولی در وضعیت رئیس‌جمهور امریکا تغییر خاصی نداده است که روز دوشنبه دلار با نزدیک هزار تومان رشد مواجه شود.

دسته دیگری اعتقاد دارند، درحال‌حاضر وقایع پیرامون انتخابات امریکا و وضعیت کاندیداهای حاضر در آن، معاملات ارزی را تحت‌تاثیر قرار نداده است؛ آنها عنوان می‌کنند که نوسانات دو روز گذشته بیشتر تحت‌تاثیر رفتارهای نوسان‌گیران بوده است. از نگاه نوسان‌گیران به‌دنبال کسب سود از تغییرات قیمتی هستند و در روزهای یکشنبه و دوشنبه سعی کردند با جوسازی پیرامون برخی اخبار، نوسانات بازار را زیاد کنند. آنها روز یکشنبه صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی را برجسته می‌کردند که به‌طور تلویحی عنوان کرده بود، « قیمت دلار کاهش خواهد یافت».

نوسان‌گیران در روز دوشنبه بیشتر سعی می‌کردند این موضوع را برجسته کنند که عرضه ارزی صورت نگرفته است؛ آنها این بار روی این بخش از صحبت‌های همتی مانور می‌دادند که گفته بود «عملکرد ما را با توجه به شرایط متغیر کنونی قضاوت کنید».

وضعیت نااطمینانی در بازارها

وضعیت نااطمینانی بر بازار ارز و سکه سایه انداخته است و از آنجا که چشم‌انداز واضحی در مورد آینده قیمت وجود ندارد، معامله‌گران سعی می‌کنند با هر نوسانی خود را هماهنگ کنند. در واقع بیشتر از تحلیل نسبت به قیمت‌های آینده، معامله‌گران با جریانات قیمتی بازار هم جهت می‌شوند. آنها به‌دنبال این نیستند که مثلا یک ماه بعد دلار را با چه قیمتی خرید یا فروش کنند، بلکه به این مسئله دقت می‌کنند که از نوسانات روزانه کسب سود کرده و از ضرر دوری کنند.

با توجه به انتخابات پیش رو در امریکا، فعالان نگاهی به چشم‌انداز میان‌مدت ندارند و خرید و فروش‌های میان‌مدت با توجه به انتخاب بایدن یا ترامپ پس از آبان ماه صورت خواهد گرفت.

رشد قیمت صرافی‌های بانکی

دیروز قیمت دلار تنها در بازار آزاد افزایش نیافت و صرافی‌های رسمی نیز نرخ فروش این ارز را بالا آوردند. صرافی ملی در ابتدای روز قیمت فروش دلار خود را ۲۶ هزار و ۹۵۰ تومان درج کرد که ۵۰ تومان کمتر از روز یکشنبه بود، ولی در ادامه روز قیمت بر تابلوی این صرافی بالا رفت. ساعت ۳ بعدازظهر، نرخ فروش دلار صرافی ملی ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان بود که فاصله هزار و ۲۰۰ تومانی با قیمت بسته‌شده روز یکشنبه داشت.

در واقع زمانی که ارزش دلار در بازار آزاد سیر صعودی گرفت، صرافی‌های بانکی هم ناچار شدند قیمت فروش خود را بالاتر بیاورند. اگر صرافی‌ها چنین کاری را صورت نمی‌دادند، تقاضای کاذب بیشتری وارد بازار می‌شد که به‌دنبال این بود که از فاصله قیمت این صرافی‌ها با بازار آزاد کسب سود کنند.

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 126961

ارسال نظر

 

آخرین اخبار