دلار فقط ۷۶ ریال + جزییات
مهمترین سرتیترهای صفحههای اقتصادی مطبوعات ۲۵ بهمنماه در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است: شیر نیملیتری ۱۰ ریال شد
تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است، اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که میتواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزههای حیات اجتماعی با فراز و فرودهای بسیاری روبهرو شده است.
اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر میرسد با نتایج یکسان روبهرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور میکنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار دادهایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر میشود، در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثرگذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر میکنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه ۹۰ ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
۲۵ بهمن ۱۳۵۰؛ شیر نیملیتری ۱۰ ریال شد
امروز اطلاع حاصل شد که قیمت شیر پاستوریزه در بطریهای بزرگ (نیم لیتری) از ۹ ریال به ۱۰ ریال ترقی کرد.
اما قیمت شیر پاستوریزه کوچک (ربع لیتری) کماکان ۵ ریال است.
آقای مهندس کوشا، مدیرعامل شیر پاستوریزه تهران در مورد گران شدن بطریهای نیملیتری گفت: این کار برای جلوگیری از تقلب گروهی از فروشندگان که شیر بطریهای نیملیتری را که ۹ ریال قیمت داشت در دو بطری ربع لیتری میریختند و در مجموع ۱۰ ریال میفروختند.این اقدام فروشندگان سبب آلودگی شیر و خراب شدن آن میشد، کارخانه شیر پاستوریزه برای جلوگیری از این تقلب و آلودگی بطریهای نیملیتری را یک ریال اضافه کرد.
تعرفه گمرکی بیشتر کالاها تغییر میکند
از آغاز سال آینده تعرفه جدید گمرکی که در آن نرخ تعرفه بیشتر کالاها تغییر کرده است به موقع اجرا گذارده خواهد شد.
تعرفه جدید گمرک که معروف به تعرفه گمرکی بروکسل است در ۴۰۰ ماده و با بررسی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تنظیم شده و برای واردکنندگان تسهیلات بیشتری در این تعرفه پیشبینی شده است.
براساس این تعرفه، واردکنندگان کالا اگر با مطابقت نوع تعرفه با ماموران گمرک اختلافنظر داشته باشند، میتواند سپرده خود را دریافت دارند و در صورت ثبوت عقیده واردکننده حق انبارداری کالا را به گمرک پرداخت نخواهد کرد.
براساس تعرفه جدید احتساب حقوق و عوارض گمرکی بیشتر روی ارزش کالاها خواهد بود و به همین جهت گمرک در تعیین ارزش واقعی کالا شدت عمل بیشتری به خرج میدهد.
۲۵ بهمن ۱۳۶۰؛ اختصاص ۵.۶ میلیون تومان برای مخارج سهمیهبندی کالا
هیات دولت جمهوری اسلامی ایران به ریاست مهندس موسوی، نخستوزیر تشکیل جلسه داد.
احمد توکلی، سخنگوی دولت گفت: کارخانه بافت بلوچ در ایرانشهر نیز که قبلا توسط فرانسویها، بلژیکیها، سوییسیها و ژاپنیها اداره میشد و بعد از انقلاب متوقف شده بود، توسط برادران متخصص ما آغاز به کار کرد و آماده بهرهبرداری شد.
سخنگوی دولت افزود: در این جلسه دو مصوبه مورد تصویب قرار گرفت که به موجب آنها مبلغ ۵ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان برای تامین مخارج سهمیهبندی کالاها اختصاص یافت.
۲۵ بهمن ۱۳۸۰؛ سهام ۲۰۳ واحد پتروشیمی، مواد غذایی و سیمان به مردم واگذار میشود
سازمان خصوصیسازی اعلام کرد که در جلسه هیات عالی واگذاری، با عرضه سهام ۲۰۳ واحد تولیدی، صنعتی از طریق سازمان بورس و نیز به شیوه مزایده موافقت شد.
طبق این گزارش سهام ۱۴ شرکت پتروشیمی به همراه سهام ۱۸۹ شرکت تولیدی و صنعتی طی ۳ مرحله شامل بهمن و اسفند ۱۳۸۰ و نیمه اول و دوم سال ۸۱ عرضه خواهد شد.
در میان شرکتهای اعلامشده نام واحدهای مختلف تولیدی – صنعتی در بخشهای دارویی، مواد غذایی، سیمان، لاستیک، قطعات خودرو، لوازم خانگی، کاغذسازی، منسوجات ایرانخودرو دیزل، خدمات هلیکوپتر و... دیده میشود.
۲۵ بهمن ۱۳۹۰؛ خط تیره برای یارانهها در لایحه بودجه
لایحه بودجه ۱۳۹۱ عدد و رقمی برای هدفمندی یارانهها ندارد. رحیم ممبینی، معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور با بیان این خبر گفت: لایحه الحاقی هم برای هدفمندی یارانهها به مجلس ارائه نمیکنیم.
وی ادامه داد: ما در لایحه بودجه ۹۱ عدد و رقم در این باره ندادیم؛ ولی احکام مربوط به هدفمندی یارانهها با الهام از آنچه که در سال ۹۰ گذشت، دیده شده است.
ارسال نظر