گفتوگوی گسترش نیوز با نماینده مجلس شورای اسلامی؛
مجلس اسب خود را زین کرد / بهای مسکن صعودی میشود؟
محمدحسن آصفری؛ نماینده مردم اراک در مجلس گفت: بازار مسکن در یک رکود تورمی قرار دارد و وضعیت خوب و امیدبخشی در بخش معاملات دیده نمیشود. این رکود میتواند در آینده نزدیک منجر به افزایش بهای مسکن شود و از همین رو دولت باید برنامه ریزی جدی و اصولی برای جلوگیری از این رخداد داشته باشد.
نهضت ملی مسکن یک طرح گسترده و جامع است که به منظور حل مشکلات مسکن در کشور اجرا میشود. این طرح به منظور افزایش دسترسی به مسکن مناسب برای تمامی اقشار جامعه، به ویژه افراد با درآمد پایین و محروم برنامهریزی شده است. اهداف اصلی این طرح شامل ایجاد مسکن مهر برای خانوارهای با درآمد پایین، تسهیل در اخذ وام مسکن با شرایط مناسب، توسعه مسکن روستایی، توسعه مسکن اجارهای و افزایش سهولتهای مربوط به معاملات مسکن می شود.
نهضت ملی مسکن در ایران تحت نظارت سازمان مسکن و شهرسازی ایران و با همکاری سایر نهادها و سازمانهای ذیربط، اجرا میشود. این طرح شامل اقداماتی مانند تخصیص زمینهای عمومی برای ساخت مسکن مهر، ارائه تسهیلات وام مسکن با بهرهمندی از سود کم، ارائه تسهیلات جهت بازسازی و تجدید نظر در محلات فرسوده، ارائه تسهیلات برای توسعه مسکن روستایی و تسهیل در فرآوری و انتقال حقوق مالکیت مسکن جهت تسهیل در معاملات مسکن می شود.
در طول اجرای نهضت ملی مسکن، تعداد قابل توجهی واحد مسکونی ساخته شده و زیرساختهای مسکن در کشور بهبود پیدا کرده است. با این حال، ادامه این طرح نیازمند زمان و تلاشهای پیوسته جهت حل مشکلات مسکن در ایران است.
خانههای نهضت ملی مسکن دارای ویژگیهایی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. البته این خصوصیات ممکن است بسته به نوع خانه و دستهبندی طرح مسکن متفاوت باشد.
خانههای نهضت ملی مسکن به صورت مسکن مهر عرضه میشوند که قیمت آن ها در مقایسه با بازار مسکن عادی، مقرون به صرفهتر است. این اقدام می تواند به افراد با درآمد پایین کمک شایانی کند.
خانههای نهضت ملی مسکن با رعایت استانداردهای ساخت و طراحی به مشتریان ارائه میشود به این شکل کیفیت و ایمنی آن ها مورد تضمین قرار گیرد.
واحدهای مسکونی در نهضت ملی مسکن معمولاً از متراژهای متوسط تا کوچک استفاده میکنند. این امر به منظور بهینهسازی استفاده از فضا و افزایش تعداد واحدها در یک زمین درنظر گرفته شده است. نهضت ملی مسکن انواع طرحهای مسکن از جمله طرحهای آپارتمانی، ویلایی، روستایی و مسکن اجارهای را در بر میگیرد.
این طرح از گذر همکاری با بانکها و موسسات مالی، تسهیلات وام مسکن با شرایط مناسب را برای خریداران ارائه میدهد. این اقدام به منظور کمک به مردم در تأمین مالی و خرید مسکن است.
برخی از طرحهای نهضت ملی مسکن از زیرساختهای اضافی مانند پارکینگ، فضای سبز، مسیرهای پیادهرو و امکانات اجتماعی ورزشی برخوردار هستند که به راحتی و کیفیت زندگی ساکنان اضافه میکنند.
گسترش نیوز در این راستا گفت و گویی با محمدحسن آصفری، نماینده مجلس شورای اسلامی انجام داده که در ادامه می خوانید.
امکان صنعتیسازی در این حوزه وجود دارد
محمدحسن آصفری درباره طرح صنعتیسازی در ساخت و ساز و امکان وقوع این اتفاق در کشور گفت: با توجه به قابلیت های انبوه سازان و فناوری های در دست آنها، امکان صنعتی سازی در این حوزه وجود دارد و در آینده نزدیک شاهد آن خواهیم بود. این امر باید به یاری مسئولان ذیربط توسعه پیدا کند و در ادامه مسیر مورد حمایت واقعی دستگاه های مختلف قرار بگیرد.
او ادامه داد: یکی از مزایای مهم صنعتی سازی در بحث ساخت و ساز کشور، تسریع فرآیند ساخت و تکمیل پروژه های مسکن سازی محسوب می شود. به باور من، این اتفاق مهم در کاهش قیمت مسکن می تواند موثر واقع شود و یکی از دغدغه های مردم را در این زمینه برطرف کند.
مجلس اسب خود را زین کرد
آصفری ادامه داد: درهرصورت بهای سنگین خانه، این روزها نارضایتی های زیادی را ایجاد کرده و اقشار کم درآمد در شرایط بدی به سر می برند. هر طرح موثری که بتواند ذرهای از مشکلات اساسی مردم را مرتفع کند، مورد حمایت و تایید ما است. نمایندگان مجلس به طرح های حائز اهمیت و کاربردی برای رفع دلنگرانی های مردم در بخش مسکن عنایت ویژهای دارند و از آن استقبال می کنند.
وی در ارتباط با به طول انجامیدن نهضت ملی مسکن و موضع مجلس در این رابطه بیان کرد: مجلس قصد دارد تا از بُعد نظارتی فشار لازم را به دولت وارد کند تا این طرح به سرانجام مطلوبی منتهی شود. تسریع در پیشبرد این طرح و اتمام ساخت این خانهها، باید در اولویت برنامه های دولت باشد. تکمیل طرح مسکن ملی به کندی پیش می رود و پیمانکاران، دیگر توانی برای ادامه کار ندارند. مشکلات زیادی در این پروژه مهم وجود دارد که دولت برای حل آن ها هیچ اقدامی نمی کند و این مسئله موجب حیرت من و بسیاری از نمایندگان دیگر شده است.
برخی پیمانکاران باید کنار بروند
نماینده مردم اراک در مجلس تصریح کرد: طبق برخی آمار موثق، مردم مبلغ قابل توجهی را واریز کردند و طی ۱۵ ماه گذشته هیچ گونه پیشرفتی حاصل نشده که این موضوع، گلایه مندیها و اعتراضات فراوانی را به وجود آورده است. میزان پیشرفت ساخت این خانه ها در طول یک سال گذشته، تنها ۳۰ درصد گزارش شده که این آمار و ارقام به واقع نگران کننده است. دولت باید هرچه سریع تر به این جریان ورود کند و موانع موجود را از سر راه بردارد.
آصفری در ادامه خاطرنشان کرد: کنار گذاشتن پیمانکاران ناتوان در تکمیل فرآیند مذکور، کمترین کاری است که قوه مجریه در این خصوص می تواند انجام دهد. استانداران نیز بایستی بُعد نظارتی خود را افزایش دهند و با برگزاری جلسات فوری، مانع از متضرر شدن مردم کشورمان شوند. به طول انجامیدن ساخت خانه های نهضت ملی، باعث افزایش قیمت خواهد شد و در این مورد هیچ گونه تردیدی وجود ندارد. اجاره نشینها به خاطر صرف هزینه و سرمایه گذاریهای اخیر، به شدت زیان دیدند و حالا هیچ کسی پاسخگوی این عزیزان نیست.
این اتفاق میتواند منجر به افزایش بهای مسکن شود
او در خصوص وضعیت بازار مسکن در نیمه دوم سال عنوان کرد: در حال حاضر، بازار مسکن در یک رکود تورمی قرار دارد و وضعیت خوب و امیدبخشی در بخش معاملات دیده نمیشود. این رکود میتواند در آینده نزدیک منجر به افزایش بهای مسکن شود و از همین رو دولت باید برنامه ریزی جدی و اصولی برای جلوگیری از این رخداد داشته باشد. مردم دیگر توان تحمل رشد قیمت در بازار مسکن را ندارند و ما نیز در مجلس به خوبی نسبت به این موضوع مطلع هستیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه مطرح کرد: مردم ما طی سال های اخیر فشار زیادی را از بابت قیمت های گزاف در بازار مسکن متحمل شدند. امیدوارم که در اسرع وقت فکری برای این معضل اندیشیده شود و با تکمیل طرح نهضت ملی، قدری از مشکلات موجود کاهش پیدا کند.
نایب رئیس دوم کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در پایان اضافه کرد: دولت در این مسیر میتواند با بهره گیری از سیاست های تشویقی، رایگان سازی قیمت زمین، اعطای وامها و تسهیلات لازم، همکاری شهرداری در این زمینه و ساماندهی برخی سامان های مهم، به یاری مردم آمده و بخشی از دل مشغولی های آنان را از بین ببرد. درنظر گیری سیاست های حمایتی برای شهرداری در این راه می تواند بسیار مثمرثمر واقع شود و مردم در کوتاه مدت نتیجه آن را با تمام وجود حس کنند. شهرداریها حق دریافت هزینه های سنگین از مردم بابت پروانه ساخت را ندارند و دولت در پیوند با این موضوع باید دقیق و جدی عمل کند.
ارسال نظر