ورود مجلس به افزایش حقوق بازنشستگان / خبر های خوب در راه است؟
حمیدرضا حاجیبابایی گفت: درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان لازم است این توضیح را بدهم که از اول فروردینماه لازمالاجراست منتها با توجه به اینکه برنامه هفتم همچنان مورد ایراد شورای نگهبان است باید این ایرادات رفع شده تا تبدیل به قانون شود.
حمیدرضا حاجیبابایی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی جدول هفت لایحه بودجه گفت:لازم است حقوق بازنشستگان با متناسب سازی مورد نیاز، اجرا شود. با این حال، برنامه هفتم باید ایرادات خود را برطرف کند و به قانون تبدیل شود تا بتوان احکام مربوط به بازنشستگان را اجرا کرد.
رئیس کمیسیون تلفیق اظهار کرد: این جدول مربوط به اعتبارات دستگاهها است، دولت اعتبارات دستگاهها را به صورت تجمیعی آورده است. برای اولینبار به دو جدول ۷ و ۱-۷ تقسیم شده که جدول ۷ مربوط به حقوق و مزایا و جدول ۱-۷ مربوط به برنامهها است. اعتراضی بود که چرا اعتبارات برخی دستگاهها افزایش داشته که معلوم شد که برای حقوق و دستمزد نیست و به خاطر برنامه آن دستگاهها ما در نهایت تغییرات اساسی درباره اعتبار دستگاهها نداشتیم و تغییرات جزئی اعمال شده، بنابراین جدول هفت عینا طبق پیشنهاد دولت به تصویب رسید.
حاجی بابایی همچنین تصریح کرد: درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان لازم است این توضیح را بدهم که از اول فروردینماه لازمالاجراست منتها با توجه به اینکه برنامه هفتم همچنان مورد ایراد شورای نگهبان است باید این ایرادات رفع شده تا تبدیل به قانون شود. بعد از آن احکام بازنشستگان زده خواهد شد و بودجه آن هم پیشبینی شده است.
روز گذشته اسماعیل لـلهگانی، مدیرعامل بانک رفاه درباره مشکل سقف وام بازنشستگان و نارضایتی آنها از وامهای کوچکی که در واقع تاثیر چندانی در مشکلات مالی آنان ندارد،گفت: ما مبلغ وام بازنشستگان ۲۰ میلیون تومانی را در سال ۱۴۰۳ به ۳۰ میلیون تومان افزایش دادیم.
مدیرعامل بانک رفاه با بیان اینکه باید توجه داشت که از آنجایی تعداد مشمولان این وام بسیار زیاد است نمیتوان سقف آن را به طور قابل توجه بالا برد، گفت: در حال حاضر بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بازنشسته داریم که هر یک از این افراد مشمول دریافت وام ۳۰ میلیون تومانی میشوند که هر سال ۱۰ درصد از این جمعیت وام بازنشستهها را دریافت میکنند.
لـلهگانی در پاسخ به این سوال که آیا علت عدم افزایش سقف وام عدم توانمندی بازنشستهها در پرداخت اقساط آن است، اظهار داشت: موضوع پرداخت اقساط نیست، در بحث افزایش سقف وام بازنشسته ها موضوع این بوده که سقف منابع قرضالحسنه بسیار محدود است و قانون هم تاکید کرده که این وام قرضالحسنه بیشتر به فرزندآوری و ازدواج اختصاص پیدا کند و منابع قرضالحسنه هم عمده به این دو مقوله تخصیص داده میشود.
وی افزود: بانک رفاه را از اولویت برای ارائه وام به این دو موضوع فرزندآوری و ازدواج خارج نکردند و در کنار تکالیف بانک رفاه برای پرداخت وام قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری و سایر تکالیف سهمی هم برای وام به بازنشستهها تعیین شده است.
مدیرعامل بانک رفاه تاکید کرد: وام ۳۰ میلیون تومانی را میتوانیم برای بازنشستهها تا ۳ سال هم قسط بندی کنیم و سقف پرداخت اقساط هم در ماه کمتر از یک میلیون تومان خواهد بود.
همچنین هفته گذشته با توجه به هماهنگی های انجام شده با بانک صادرات ایران به عنوان بانک عامل و تامین اعتبار لازم از سوی این بانک، واریز وام ۳۰ میلیون تومانی نوبت هفتم از عصر دوشنبه ۳ اردیبهشت به حساب بیش از ۳۲ هزار نفر از متقاضیان واجد شرایط آغاز شد.
همچنین گروهی از بازنشستگان باقیمانده از مرحله ششم نیز وام ۳۰میلیون تومانی خود را دریافت کردند.
این تسهیلات با کارمزد سالانه ۴درصد و اقساط ۳۶ماهه به متقاضیان واجد شرایط پرداخت میشود.
همچنین چندی پیش جعفر امیرآبادیزاده، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری گفت: حقوق فروردین ماه بازنشستگان و وظیفهبگیران این صندوق طبق مصوبه هیات دولت همراه با ۲۰ درصد افزایش، پرداخت شد.
ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به صراحت «افزایش سالیانه مستمری بازنشستگان به اندازه هزینههای زندگی» را تکلیف کرده است و ماده ۱۱۱ این قانون تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری نباید از افزایش حداقل دستمزدِ مصوب شورایعالی کار کمتر باشد بنابراین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه هزینههای زندگی و بیشتر از افزایش دستمزد کارگران شاغل زیاد شود.
با این حال، ارادهی چندانی برای عمل به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی دیده نمیشود؛ بازنشستگان در هفتههای اخیر با پیوستن به کارزارهایی در فضای مجازی و با برگزاری تجمعاتی مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش حقوق مطابق با سبد معیشت حداقلی شدهاند اما آیا این مطالبه از سوی مدیران سازمان تامین اجتماعی جدی گرفته میشود؟
بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دارند در شرایط تورمی فعلی که نرخ سبد حداقلی هزینههای زندگی از ۳۰ میلیون تومان فراتر رفته است؛ افزایش حقوقشان به ۳۵ و ۲۲ درصد مصوب شورایعالی کار محدود نماند اما محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور)، از بینتیجه ماندن نشستی خبر میدهد که در روزهای گذشته برای بررسی میزان افزایش حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی برگزار شده است.
هنوز تکلیف افزایش مستمریها مشخص نیست
اسدی در این رابطه گفت: در روزهای گذشته، نشستی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان ایشان در مورد افزایش مستمری بازنشستگان و نرخ این افزایش داشتیم که به جمعبندی نرسیدیم؛ این نشست نتیجهای نداشت و قرار شد هفته آینده مجدداً نشستی برگزار و در مورد میزان افزایش مستمری ۱۴۰۳ تصمیمگیری شود.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در مورد پیشنهادات این تشکل عالی و مطالبات فعالان صنفی بازنشستگان گفت: خواستهی ما، اجرای دقیق مر قانون است؛ ما به صراحت خواستار اجرای قانون هستیم؛ به طور مشخص بایستی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده و مستمری بازنشستگان به اندازهی میزان افزایش هزینههای زندگی افزایش یابد.
به گفته اسدی، انتظار میرود نرخ افزایش مستمری بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی در نشست هفته آینده با مدیرعامل و مدیران و کارشناسان سازمان تعیین تکلیف شود.
آیا مستمری بازنشستگان از اردیبهشت افزایش مییابد؟
اسدی در پاسخ به این سوالات گفت: ما طرفِ مطالبهگر قضیه هستیم و مسئله را با تمام توان پیگیری میکنیم اما همه چیز به همت و ارادهی طرف مقابل بستگی دارد. انتظار داریم که این اتفاق بیفتد یعنی تا اردیبهشت مراحل اداری کار به پایان برسد و افزایش مستمری برای بازنشستگان کارگری اجرایی شود.
او تاکید کرد: انتظار بازنشستگان و فعالان صنفی آنها این است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در زمینه افزایش مستمری بازنشستگان و ابلاغ آن، همکاری لازم را داشته باشد و مستمری بازنشستگان در اردیبهشت افزایش یابد؛ ضمن اینکه مابهالتفاوت فروردین نیز همراه با مستمری اردیبهشت به حساب مستمریبگیران واریز شود.
این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه «در هفتهها و ماههای اخیر هزینههای زندگی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و بازنشستگان با مستمری دریافتی نمیتوانند از پس این هزینهها بربیایند» تاکید کرد: هرچه زودتر تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان مشخص شود، بهتر است؛ بازنشستگان با مستمری دریافتی قادر به تامین هزینههای ماهانه نیستند و مشکلات معیشتی آنها به مراتب بیشتر از گذشته است؛ بنابراین تعجیل در روند افزایش مستمریها، یک ضرورت غیرقابل انکار است و امیدواریم مدیران تامین اجتماعی به این مهم توجه داشته باشند.
مبلغ وام بازنشستگان در سال جدید مشخص نیست
یک مسئله مهم دیگر برای بازنشستگان، خدمات رفاهی و مبلغ وام ضروریست؛ مبلغ وام بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲، رقم ۲۰ میلیون تومان بود که بازنشستگان نسبت به ناچیز بودن این رقم اعتراض داشتند؛ ۲۰ میلیون تومان برای خرید سادهترین مایحتاج زندگی هم کافی نیست؛ این در حالیست که در سال جاری هنوز سامانه ثبت نام وام برای بازنشستگان تامین اجتماعی باز نشده است و مشخص نیست مبلغ وام ضروری چقدر افزایش مییابد؛ آیا تامین اجتماعی به افزایش مناسبِ مبلغ وام رضایت میدهد؟
رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در رابطه با وام و خدمات رفاهی بازنشستگان گفت: هنوز در ابتدای سال هستیم و جلسات مربوط به طرح کرامت و مبلغ وام برگزار نشده است؛ ما پیگیر افزایش سهمیه و مبلغ وام ضروری بازنشستگان هستیم و امیدواریم در سال جدید به اندازه کافی برای وام بازنشستگان سهمیه بدهند.
اسدی در ارتباط با مبلغ وام و افزایش آن در سال جدید گفت: هنوز مبلغ وام مشخص نیست؛ تا امروز هیچ جلسهای در این خصوص نداشتیم اما امیدواریم مبلغ وام ضروری به میزان قابل توجهی افزایش یابد؛ وام ضروری باید به اندازهای باشد که بازنشستگان بتوانند با آن مشکلات خود را برطرف کرده و در صورت نیاز، ضروریات زندگی را تامین کنند.
مملکتی که دردستان عده ای نابخرد اداره میشه بازنشستگان توقع دارن دولت ومجلس برایشان کاری انجام بده؟؟؟ برج 1 را به برج 2.. پاس دادن وهمینطور ادامه میدن تا فراموش بشه همسانسازی حقوق بازنشسته ها... امیدوارم آه ومشگلات مردم دامنگیرتون بشه... غارتگران کشور ایران..