سود سپردههای بانکی مشمول مالیات میشوند؟
یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه بین ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان میتوان از مالیات بر سود سپردههای بانکی درآمد داشت، گفت: البته باید سازوکارهای آن به طور شفاف مشخص شود، شاید در حدود نیم درصد افراد جامعه شامل این نوع مالیات میشود.
هادی ترابی فر کارشناس اقتصادی، دیشب در برنامه «پایش» که با موضوع «اصلاح فرآیندهای مالیاتی» پخش شد، با اشاره به شاخص مالیات بر درآمد ناخالص، گفت: در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، نسبت مالیات بر درآمد ناخالص کشور، از ۴ تا ۱۰ بوده است،
وی ادامه داد: این شاخص در ایران نسبت به سایر کشورها عدد پایینی است، بر طبق برنامه ششم رقم آن باید به ۱۰ درصد برسد که نیاز است در این زمینه تلاش هایی صورت گیرد.
ترابی فر افزود: در کشورهای مختلف سهم مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی بیش از ۴۰ درصد، اما در ایران این رقم به ۱۴ درصد میرسد، از سوی دیگر در این کشورها، سهم مالیات بر سود شرکت ها، زیر ۱۰ درصد و در ایران ۳۷ درصد است.
کارشناس اقتصادی برنامه پایش گفت: رقم بالای مالیات بر سود شرکت ها، خلاف حمایت از سیاستهای تولیدی و جهش تولید است و در این خصوص باید سهم مالیات بر درآمد اشخاص افزایش و سهم مالیات بر سود شرکتها کاهش یابد.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از درآمد مالیاتی کشور مربوط به مالیات بر ارزش افزوده است و سالها است که از مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی پیشی میگیرد، یکی از پایههای مالیاتی، که در کشور وجود ندارد و در کشورهای ضعیف نیز اجرا میشود، مالیات بر مجموع درآمد است.
ترابی فر گفت: مالیات بر مجموع درآمد دارای مزیتهای بسیاری برای قشر کم درآمد است، با گرفتن این مالیات، میتوان درآمد خانوارها را شناسایی کرد و بر اساس آن میتوان نظام یارانهای کشور را متحول کرد.
وی بیان کرد: یارانه و مالیات دو روی یک سکه هستند و میتوان از طریق مالیات به یارانههای کشور جهت داد، تراکنش حسابهای بانکی کشور اگر شفاف شود نیز میتواند به افزایش درآمدهای مالیاتی کمک کند.
وی ادامه داد: مالیات بر سود سپردههای بانکی نیز در بیشتر کشورها اجرا میشود، این مالیات در رسته مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی طبقه بندی میشود، از طرفی در برخی کشورها این نوع مالیات، جز مالیات بر ثروت محسوب میشود.
کارشناس اقتصادی کشور افزود: بین ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان میتوان از مالیات بر سود سپردههای بانکی درآمد داشت، البته باید سازوکارهای آن به طور شفاف مشخص شود، شاید در حدود نیم درصد افراد جامعه شامل این نوع مالیات میشود.
ترابی کشورهای دیگرکار کنان وکارمندان حقوقشان بیشتراز این کشوراست درامد مردم کشورهای دیگر ازدرآمد مردمی که درایران دردآمددارندبیشتر است
فقط همین کم بود دست تو جیب ملت کنید چرا حالا که گرانی وبدبختی اومده دارین این تصمیمو میگیرید این خلاف قانون محسوب میشود چون مردم یه اندک حسابی در بانک باز کرده اند برای معیشتشون اونم مالیات بهش بخوره دیگه این یعنی زور گفتن به اقشار ضعیف جامعه یعنی خلاف قانون عمل کردن بعله اگر به پولهای بالای200 میلیون مالیات بخوره مشکلی نداره چون طرف اونقدر داره که این مبلغ در بانک سپرده کرده ولی زیر این مبالغ یعنی خلاف قانون
نون شبمونونداریم بعدبایدمالیات دوقرون سپ رده مونوازمون بگیرن معلوم نیس چه خبره