|

صادرات به میزان ۵ میلیارد دلار از واردات عقب ماند +جدول

گمرک ایران در گزارشی به وضعیت صادرات و واردات از شهریور ماه ۹۸ تا مرداد ماه امسال پرداخت که نشان می دهد تجارت خارجی با کسری ۵ میلیارد دلاری روبرو است.

تجارت صادرات به میزان ۵ میلیارد دلار از واردات عقب ماند +جدول

براساس آمارهای رسمی گمرک از وضعیت تجارت خارجی، از شهریور ۹۸ تا مرداد ماه ۹۹ بالغ بر ۳۳.۳ میلیارد دلار صادرات و ۳۸.۳ میلیارد دلار واردات به کشور ثبت شده است. تراز تجاری کشور منفی ۵ میلیارد دلار گزارش شد.

هزینه+صادرات

این ارقام در حالی رقم خورده که وضعیت بهتری در مدت مشابه قبل آن وجود داشته و تراز تجاری کشور مثبت بوده است. افت صادرات کشور به دلیل مشکلات ارزی و پس از آن شیوع ویروس کرونا محسوس است.

کاهش صادرات باعث شده بازار داخلی ارز با نوسان قیمتی همراه باشد و این نوسان اثر مستقیم خود را روی قیمت کالا و خدمات می گذارد.

در بخش دیگر شاخص های عملکرد امور گمرکی در تجارت فرامرزی یکی از مولفه های هموار سازی کسب و کار و تجارت است.

طبق جدول ذیل حداقل هزینه تجارت فرامرزی در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۲۱ ساعت یعنی بیش از ۹ روز به طور متوسط به طول می انجامد که هزینه آن ۶۹۰ دلار است. این رقم و زمان برای سال ۲۰۱۹ به ۱۳۴ ساعت و ۴۷۵ دلار کاهش یافته است.

هزینه+صادرات۱

برای سال ۲۰۲۰ نیز زمان انجام صادرات و هزینه آن ۴۷۵ دلار که اگر با دلار صرافی ملی ۲۳۰۰۰ تومان حدود ۱۱ میلیون تومان (بازار آزاد با رقم ۲۶۳۷۰ تومان معادل ۱۲.۵ میلیون تومان) متوسط هزینه و ۵.۵ روز معطلی به همراه دارد.

در واردات موضوع کمی متفاوت است و متوسط هزینه زمان و فرایندهایی که طی می کند ۱۸۱ ساعت و ۷۵۰ دلار است.

این اتفاق در حالی است که مسئولان گمرک مدعی هستند ۸۵ درصد کالاهای وارداتی، از جنس کالاهای سرمایه ای، مواد اولیه و واسطه ای بوده و مابقی آن مصرفی محسوب می شوند.

قطعا هزینه های سربار توقف و معطلی ناشی از دریافت مجوزها و استعلامات و ناهماهنگی میان دستگاه ها در کالاهای وارداتی به جامعه منتقل می شود و در کالاهای صادراتی نیز رقابت را با مشکل مواجه می کند.

 

منبع: فارس
کدخبر: 122340

ارسال نظر

 

آخرین اخبار