۳ میلیون تن به ظرفیت فولاد کشور اضافه میشود
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: با اکتشافات جدید، کنسرسیوم اکتشاف ۱۲ محدوده امیدبخش در اختیار گرفته است. وی تاکید کرد: اکتشاف، توسعه زیربناها، سرمایهگذاری و فناوری و آموزش از جمله اولویتهای ایمیدرو است.
گسترشنیوز: خداداد غریب پور که در پانزدهمین نمایشگاه کانمین (۲۰۱۹) سخن میگفت، افزود: ایمیدرو ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع به پهنههای اکتشافی کشور اضافه کرده است.
وی با بیان اینکه این سازمان اکنون ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع اکتشاف را هدفگذاری کرده است، گفت: با حمایت وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین معاونت معدنی، در ۳۰ استان پهنهها را تحویل گرفتهایم.
توسعه اکتشاف در معادن بزرگ
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه در معادن بزرگ همچون سنگان، توسعه اکتشاف را خواهیم داشت، افزود: در اکتشاف به دنبال این هستیم که دستگاه و تجهیزات جدید را برای این حوزه وارد کنیم.
غریب پور گفت: ایمیدرو، خواهان فعال کردن تمام پهنههای اکتشافی در کشور است.
۱۶ میلیارد دلار طرح تا پایان ۱۴۰۴
وی عنوان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۴، حدود ۱۶ میلیارد دلار طرح خواهیم داشت.
غریب پور ادامه داد: معدن و صنایع معدنی ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی طی ۵ ماهه نخست امسال را به خود اختصاص داد.
۲۶ هزار میلیارد تومان سهم از صادرات
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: ۲۶ هزار میلیارد تومان سهم این حوزه در صادرات بوده است. این بدان معناست که به ازای هر سه دلار، یک دلار سهم این بخش بوده است.
سهم معدن صنایع معدنی در بورس
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سهم قابل توجه معدن و صنایع معدنی در بورس گفت: ارزش بازار معدن و صنایع معدنی در بورس به ۲۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی افزود: همچنین ۲۵ درصد سهم بازار سرمایه و ۳۶ درصد سود کشور در اختیار معدن و صنایع معدنی است.
افزایش اعتبار زیربناها
غریب پور با بیان اینکه اعتبار توسعه زیربناها را طی امسال تا چهار برابر افزایش دادیم، عنوان کرد: ۱۱ هزار میلیارد یورو نیازمند سرمایهگذاری در زیربناها هستیم. در توسعه زیربناها ایمیدرو با شرکتهای بزرگ وارد مشارکت شده است.
وی افزود: انتقال آب دریای عمان به شرق کشور، احداث جاده تربت حیدریه به سنگان و احداث راه آهن بافق به یزد از جمله اقدامات مشارکتی ایمیدرو در توسعه زیربناهاست.
سرمایهگذاری سود شرکتها در توسعه
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهارکرد: در ایمیدرو از ظرفیت سود بنگاههای بزرگ در توسعه بخش بهره خواهیم برد.
غریب پور ادامه داد: شرکتهای ملی مس و مبارکه به اندازه کل فروش سال گذشته، طی شش ماهه نخست امسال فروش داشتهاند.
وی تاکید کرد: سود شرکت ها، باید در توسعه سرمایهگذاری شود. این پیام به کشور اطلاع رسانی شود که معدن و صنایع معدنی منابع خود را صرف توسعه کشور میکند.
تعریف پروژههای جدید
غریب پور با بیان اینکه شرکتها به سمت تعریف پروژههای جدید بروند اعلام کرد: امسال تا سه میلیون تن به ظرفیت فولاد کشور اضافه میشود و تولید آن به حدود ۲۸ میلیون تن خواهد رسید.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به حمایت ایمیدرو از طرحها و ایدههای ارزش آفرین در بخش معدن و صنایع معدنی گفت: در بخش دانش و فناوری، ایمیدرو همکاری با دانشگاههای تهران، شریف و امیرکبیر را مورد توجه قرار داده است.
معرفی ایدههای تقاضامند
وی افزود: در سال جدید، بخشهای جدیدی با همکاری یونیدرو، به جشنواره تخصصی اینوماین اضافه خواهد شد.
غریب پور گفت: در این جشنواره، ایدهها به شرکتهای تقاضا مند معرفی میشوند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه ایمیدرو، ۱۹ طرح پژوهشی را با عقد قرارداد مورد حمایت قرار داده است افزود: طی امسال، میزان بودجه پژوهش و آموزش به ترتیب ۵۰ و ۶۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: ۱۸ تفاهمنامه در حوزه آموزش و فناوری به امضا رسیده است.
ساخت ماشینآلات
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: مصمم هستیم با همکاری شرکت ها، بعد از ساخت قطعات داخل، به سمت ساخت ماشینآلات برویم.
غریب پور افزود: سیاست گذاریها باید بلند مدت باشد تا سرمایهگذار چشمانداز روشنی برای خود ترسیم کند.
رونق صادرات
وی افزود: در شرایط گرانی ارز، صادرات مورد توجه است. طی شش ماهه امسال ۳۶ درصد رشد صادرات داشتهایم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اعلام اینکه بیش از ۷۰۰ هزار نفر شغل مستقیم در این بخش ایجاد شده است تصریح کرد: ایمیدرو، بخش خصوصی را در بسیاری از امور مشارکت داده است و به طور حتم این مهم بیشترین تاثیر را در "رونق تولید" و "ایجاد اشتغال فراگیر" خواهد داشت.
ارسال نظر