طرح مجلس برای رفع کمبود ۱۹۷هزار معلم در آموزش و پرورش
طرحی در مجلس به منظور تعیین تکلیف و ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش و رفع خلا قانونی جذب ۱۹۷ هزار معلم تدوین شده است؛ اعضای کمیسیون آموزش میکوشند در سالجاری آن را به قانون تبدیل کرده و به مرحله اجرا برسانند.
طرحی در مجلس به منظور تعیین تکلیف و ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش و رفع خلا قانونی جذب ۱۹۷ هزار معلم تدوین شده است؛ اعضای کمیسیون آموزش میکوشند در امسال آن را به قانون تبدیل کرده و به مرحله اجرا برسانند.
دغدغه بسیاری از نمایندگان تعیین تکلیف و ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش است و بیشتر وکلای ملت در رقابتهای انتخابات وعده جذب نیروهای حق التدریسی، مربیان پیش دبستانی، نهضتیها را داده بودند؛ این در حالی است که قانونی هم در همین راستا در مجلس تصویب شده بود که مربوط به جذب تعدادی از آنان بود اما عملا خیلی از این معلمان غیررسمی بلا تکلیف رها شده بود و به همین دلیل آنها مقابل مجلس تجمعات مستمر داشتند.
نمایندگان مجلس یازدهم با ورود به بهارستان سعی کردند با طرحهایی این مشکل مزمن را حل و فصل کنند اما گاهی اوقات جامع نبودن قانون و همچنین عدم تمایل وزارت آموزش و پرورش، کمبودهای اعتبارات و... باعث شده بود که مهم به نتیجه اصلی نرسد.
دو طرح با عناوین شبیه به هم برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش توسط نمایندگان مجلس تهیه و تدوین شده است و وکلای ملت میکوشند خلا کمبود معلم را رفع کنند.
برای بررسی جزییات این طرحها و همچنین آخرین وضعیت نحوه بررسی آنها با حجتالاسلام احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفتوگو کردیم.
وی درباره تعیین تکلیف معلمان نهضتی، حقالتدریسی، پیشدبستانی و غیرانتفاعی در آموزش و پرورش از طریق طرح ساماندهی نیروی انسانی در این وزارتخانه اظهارکرد: باتوجه به اینکه وزارت آموزش و پر ورش ۱۹۷ هزار معلم و ۵۰ هزار نیروی پشتیبانی کم دارد و طبق قوانین مصوب مجالس پیشین تا ۲۷ مهر ۱۳۹۱ نیروهای نهضتی، پیشدبستانی و حقالتدریسان تعیین تکلیف شده و ساماندهی شدهاند و آخرین گروه هم آزمونی بود که برگزار شده و ۶ هزار نیروی نهضتی جذب آموزش و پرورش شدند، اما خلأ کمبود معلم همچنان وجود دارد.
وی افزود: با حضور حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش و نماینده سازمان امور اداری و استخدامی و همچنین اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مقرر شد که کمیتهای برای ساماندهی و تعیین تکلیف نیروهای حقالتدریسی، پیشدبستانی، نهضتی و غیرانتفاعی که از ۲۷ مهر ۱۳۹۱ تا سال ۱۳۹۹ فعالیت داشتهاند، اقدامات لازم انجام شود که این کار هماکنن از سوی کمیته آموزش و پرورش، کمیسیون آموزش مجلس انجام میشود.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دو طرح در این کمیته مطرح شده است که طرح دوم شبیه طرح اول است؛ طرح اول مربوط به روحالله متفکر ازاد و طرح دوم مربوط به مهدی اسماعیلی است و قرار شد که در یک طرح که نکات اشتراکی داشته باشد همه موارد تجمیع شده و نکات مدنظر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه محوریت جذب معلم در آموزش و پرورش براساس خروجیهای دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی باشد، آورده شود و با ساماندهی نیروهای نهضتی، حقالتدریسی، مربیان پیشدبستانی و غیرانتفاعی کمبودهای وزارت آموزش و پرورش تأمین میشود.
فلاحی گفت: آخرین جلسهای که پیش از عید در کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و پرورش برگزار شده و مقرر شد که یا طرح آقای متفکرآزاد مدنظر قرار گیرد و یا طرح آقای اسماعیلی و درنهایت یکی از این دو طرح به هیأت رئیسه مجلس ارسال شود و تلاش کنیم نیروهای باقیمانده غیررسمی برای جذب در آموزش و پرورش ساماندهی و تعیین تکلیف شوند.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طبق اظهارات رئیس دانشگاه فرهنگیان سقف جذب ۲۵ هزار دانشجومعلم برای امسال توسط این دانشگاه پر شده است و عملاً کمیّت جذب در آموزش و پر ورش از طریق این دانشگاه به روال عادی بازگشته است، ولی کمبودهای سال گذشته در جذب این دانشگاه همچنان وجود دارد.
وی تصریح کرد: ظرف شش تا هفت گذشته ظرفیت جذب دانشجومعلم در دانشگاه فرهنگیان از سقف قانونی ۲۵ هزار نفر به حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر تنزل پیدا کرده بود و عملا همین کمبود برای وزارت آموزش و پرورش مشکل پیدا کرده است.
فلاحی گفت: کمبود جذب ۱۹۷ هزار معلم نمیتواند به یکباره رفع شود و باید این کمبود فقط از طریق نیروهای حقالتدریسی، مربیان پیشدبستانی، نیروهای نهضتی و غیرانتفاعی تأمین شود.
وی گفت: مسئولان دانشگاه فرهنگیان قول دادهاند در سال آینده ۵۰ هزار فارغالتحصیل داشته و آنها را جذب وزارت آموزش و پرورش کنند، ولی باز هم ۱۴۷ هزار معلم کمبود داریم که عملاً خلأ معلم مورد نیاز همچنان وجود دارد که باید تلاش کنیم از طریق ساماندهی و تعیینتکلیف نیروهای غیررسمی (نهضتی، غیرانتفاعی، حقالتدریسی و مربیان پیشدبستانی) اقدام شود.
روح الله متفکرآزاد طراح طرح ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش با اشاره به انواع گسترده همکاری معلمان با آموزش و پرورش، عنوان کرد: با توجه به ضرورت ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش و فشاری که به نمایندگان درباره ضرورت استخدام معلمان وارد بود، طرحی جامع در این راستا تنظیم شده است.
وی طرح مذکور را منطبق با سیاستگذاریهای شورایعالی انقلاب فرهنگی دانست و گفت: بر اساس این طرح، آموزش و پرورش مکلف است ظرف ۵ سال نیروهای مورد نیاز خود را با جزییات احصا کند و سازمان امور استخدامی نیز موظف به فراهم کردن شرایط برای بستر استخدامی این نیروها است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: همچنین در این طرح آمده است که حداقل ۶۰ درصد نیروهای آموزش و پرورش باید از مسیر دانشگاه فرهنگیان با طی دوره ۴ ساله تأمین شوند و مابقی نیروها نیز از طریق آزمون ذیل ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان جذب میشوند و باید یک دوره یکساله در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی ببینند. استفاده از عبارت «حداقل» به این دلیل بوده که مطلوب ما جذب ۱۰۰ درصدی نیروها از طریق دوره ۴ ساله است.
از دیگر سو، سید محمد شفیعی مدیرکل دفتر امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طرح کمبود نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح میشود، اظهار کرد: این طرح توسط نمایندگان مجلس و با حضور کارشناسان وزارت آموزش و پرورش درحوزه نیروی انسانی و بخش پارلمانی تهیه شده و در قالب آن وضعیت نیروهای حق التدریس، نهضتی و پیش دبستانی مشخص میشوند.
وی افزود: براساس توافق نمایندگان و مسئوولان آموزش و پرورش سازمان اداری استخدامی بر این امر نظارت میکند.
نگاه به طرح مجلس برای تعیین ضوابط جدید استخدام در آموزش و پرورش میتواند جزییاتی مهم را نشان دهد که نمایندگان به دنبال اجرای آن هستند؛ جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تدوین طرحی، شرایط جدیدی برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش را تعیین کردند.
بیش از ۸۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تهیه طرحی، ضوابط مشخصی را برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش تعیین کردند.
ارسال نظر