مقاومت کسبه در خصوص رفع سد معبر
صاحبان صنوف پایتخت از هفته آینده آموزش HSE میبینند
رییس ستاد ایمن سازی واحد های صنفی تهران گفت: از هفته آینده، کلاس های HSE (ایمنی، بهداشت و محیط زیست در محیط کار) برای آموزش واحد های صنفی تهران آغاز می شود.
خسرو ابراهیمی نیا در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش اظهار کرد: اتاق اصناف ایران در نظر دارد آموزش های اولیه تئوری و عملی HSE را برای واحد های صنفی با اولویت واحد های صنفی مستقر در بافت فرسوده برگزار کند. کلاس های تئوری در اتاق اصناف ایران و کلاس های عملی در پایگاه های آتش نشانی برگزار می شود. این آموزش های برای واحد های صنفی رایگان است و از هفته آینده برگزار می شود.
عضو هیات رییسه اتاق اصناف تهران گفت: واحدهای صنفی در مناطق بافت فرسوده مورد نظارت ستاد ایمن سازی واحد های صنفی تهران قرار گرفته اند. این ستاد، جلسات متعددی را با اداره های برق، گاز و آب، آتش نشانی و شهرداری برگزار کرده که نتیجه این جلسات، تعمیر و باز سازی بافت فرسوده صنفی تهران بوده است.
وی افزود: در خیابان ها و بازار تهران، شاهد بافت فرسوده ای هستیم که کسبه در آن مشغول فعالیت هستند. این کسبه به طور حتم نمی توانند بافت فرسوده محدوده کسب و کار خود را باز سازی کنند اما شهرداری منطقه مسئولیت بازسازی آن را بر عهده دارد.
عضو هیات رییسه اتاق اصناف تهران در خصوص عملکرد این اتاق و اتحادیه ها برای ایمن سازی واحد های صنفی تهران بیان کرد: طی ماه های گذشته، بازدید های مختلفی از نقاط مختلف شهر داشتیم که اتحادیه های مختلف نیز در این بازدید ها ما را همراهی کردند.
وی افزود: بر اساس ماده ۱۷ قانون نظام صنفی، واحدهای صنفی ملزم به رعایت مسایل ایمنی، بهداشتی، امنیتی و انتظامی هستند. به این منظور، زمانی که واحد های صنفی برای دریافت یا تمدید مجوز هایشان به اتحادیه ذی ربط مراجعه می کنند، اتحادیه موظف است که این واحد های صنفی را از نظر داشتن کپسول های آتش نشانی، دستگاه های اطفای حریق و ... مورد بررسی قرار دهد.
ابراهیمی نیا گفت: آماری از میزان مقاوم سازی واحد های صنفی در دست نداریم اما اقدامات خوبی انجام شده است. به عنوان مثال اتحادیه چرم طبیعی و مصنوعی تهران در گلوگاه بازار، واحد های صنفی این اتحادیه را مجهز به وسایل اطفاء و اعلام حریق کرده است.
وی گفت: به واحد های صنفی در خصوص سد معبر تذکراتی داده می شود اما آن ها مقاومت می کنند. از نظر قانونی اتاق اصناف توانایی برخورد با این افراد را ندارد اما شهرداری با سد معبر ها برخورد می کند. مقاومت نکردن واحد های صنفی در این باره اهمیت زیادی دارد. بسیاری از حوادث به خاطر سد معبر، روی میدهد. تجربه های تلخ زیادی ناشی از سد معبر به ویژه در هنگام حوادثی از جمله زلزله و آتشسوزی داریم اما هنوز مورد عبرت واقع نشده است. از واحد های صنفی انتظار می رود که وسایل خود را در راهرو ها و راه پله ها قرار ندهند چرا که صدمات جبران ناپذیری برای خود و یا شهروندان پیش می آورند.
ابراهیمی نیا بیان کرد: شهرداری تلاش دارد تا رفع سد معبر را در ساختمان های عمومی پیگیر باشد اما در خصوص ساختمان ها و کارگاه های خصوصی کاری از دست شهرداری نیز بر نمی آید. بنابراین جلوگیری از سد معبر نیاز به آگاهی مردم و کسبه دارد.
ارسال نظر