|

وضعیت صنعت قطعه اورژانسی است

میزگرد راهکار توسعه صادرات برای صنعت قطعه در غرفه موسسه فرهنگی - مطبوعاتی صمت در بیست و سومین دوره از نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گسترش ، محمدرضا نجفی‌منش، یکی از اعضای هیات‌مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازی کشور درباره راهکارهای توسعه صادرات صنعت قطعه گفت: در ۲ بحث باید روند کار تسهیل شود؛ زیرساخت‌های درونی (واقعی شدن نرخ ارز، کاهش تورم و نیز بهره‌های بانکی) و بیرونی (شکل‌گیری شرکت تخصصی صادرات، آمادگی صنعتگر برای صادرات و پیگیری جدی از سوی خودروسازان داخلی).

در ادامه امید رضایی، بازرس این انجمن عنوان کرد: راهکار کوتاه‌مدت برای صادرات قطعه خودباوری است. مسئله دوم دیده شدن صنعت خودرو در سیاست‌گذاری‌ها و نادیده گرفتن صنعت قطعه است. موضوع سوم تحقق نیافتن برنامه‌های داخلی‌سازی از ۴۰درصد و نیز رسیدن به ۷۰درصد است که صنعتگران را ناامید و سرخورده می‌کند.

آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازی کشور نیز مشکلات و موانع را به دو دسته تقسیم کرد و گفت: برخی عوامل از حوزه اختیار قطعه‌سازان خارج است و بعضی نیز مربوطه به خود قطعه‌سازان برای دستیابی به بازارهای جهانی است. آنچه مربوط به خود صنعت قطعه می‌شود شامل ۷ مورد است؛ روزآمدی در فناوری، تربیت نیروی متخصص برای امر صادرات، ارتقای سطح استانداردها و نیز کیفیت قطعات، رفتن به سوی شرکت‌های دانش‌‌بنیان، سرمایه‌گذاری برای قطعاتی که ساخت آنها در کشور دارای مزیت‌های نسبی است، خروج از منفعت‌طلبی و ایجاد فرهنگ برد- برد و نیز انتخاب درست بازار هدف است.

محبی‌نژاد در ادامه به مولفه‌هایی که خارج از اختیار صنعت قطعه است به ۳ مولفه اشاره کرد و گفت: عدم تناسب نرخ بهره‌های بانکی در کنار نرخ تورم و نیز نرخ واقعی ارز است از دیگر چالش‌های تولید داخل است. و مهم‌تر از تمام مسائل سیاست‌زده بودن اقتصاد کشور است.

در ادامه این میزگرد؛ محسن رزم‌خواه عضو انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرویی درباره راهکارهای پیشنهادی برای تحقق صادرات ۶میلیارد دلاری در صنعت قطعه گفت: این امر مهم در ۳ مولفه خلاصه می‌شود؛ سیاست‌های صنعت خودرو، سیاست‌گذاری‌های دولت و نیز مسائل جهانی زیرا مهم‌ترین بحث در ارزیابی در صنایع از جمله صنعت قطعه کیفیت، قیمت و زمان تحویل به‌موقع است. عوامل مختلف همچون زنجیره به یکدیگر متصل هستند. ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم تیراژ امکان رقابت را از ما سلب کرده است.

او تاکید کرد: پرداخت یارانه به بخش صادرات بسیار مهم است و نیز تضمین سرمایه‌ها تا کمترین ریسک را برای صنعتگر به دذنبال داشته باشد.

احمدرضا رعنایی، نایب‌رییس انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازی کشور نیز در ادامه این میزگرد در غرفه موسسه فرهنگی ـمطبوعاتی صمت به مظلومیت صنعت قطعه کشور اشاره کرد و گفت: صنعت قطعه مانند فرزند یتیمی است که نمی‌داند کجا باید برود و چه باید کند. این در حالی است که برای توسعه صنعت کشورها در مواقعی بحرانی رسیدگی جدی وجود دارد. در شرایط رکود باید وام‌های بلندمدت و بدون بهره به تولیدکننده پرداخت شود. و نیز دولت با هزینه‌های خود کارشناس برای پیشنهاد راهکار و استفاده از تجربیات کشورهای صنعتی دعوت کند و نباید اجازه داد واحدهای صنعتی که سرمایه عظیمی برای آنها شده است به این راحتی تعطیل و از بین بروند.

او گفت: امروز وضعیت صنعت قطعه اورژانسی است و باید تمام مدیران دست‌‌اندرکار از وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، مجلس شورای اسلامی و انجمن‌ها ورود کنند و با تشکیل اتاق فکری صنعت قطعه را از این وضعیت نجات دهند تا در ادامه شاهد اتفاقات ناگوار نباشیم.

کدخبر: 21077

ارسال نظر