وزیر صنعت:سرمایه انسانی هیچ گاه در اختیار مدیران قرار نمی گیرد
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با وجودی که رشد و توسعه هر سازمانی در گرو نیروی انسانی است اما خوشبختانه یا متاسفانه این سرمایه هیچ وقت در دسترس ما نیست.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گسترش ، محمد شریعتمداری در سیزدهمین همایش توسعه منابع انسانی با بیان اینکه صحبتم را با چند مفهوم اساسی در خصوص منابع انسانی آغاز میکنم، بیان کرد: البته تکرار این مفاهیم همواره برای همه لازم است تا در این مسیر ۴ ساله به جلو برویم و با همسویی افکار و اندیشهها قدمهای موثرتری برای خدمت به مردم شریف کشورمان برداریم.
وی افزود: سرمایه انسانی امروز و هر روز در ایران و در همه جای دنیا از همه سرمایهها مهم تر است و این امر بر کسی پوشیده نیست و دیگر سرمایهها نظیر پول، فناوری و سایر تجهیزات و سایر امکانات که برای توسعه به کار میبریم متاثر از عوامل درون زا و برون زا است.
شریعتمداری ادامه داد: سرمایههای انسانی، سرمایههای مهم و متنوعی هستند که با انسانها جابه جا میشوند و در اختیار مدیران قرار نمیگیرند.بعد از اتمام کار که شما در بنگاه اقتصادی را میبندید مطمئن هستید ماشینآلات در کارخانه سر جای خود قرار دارد در حالی که نیروی انسانی، سرمایه انسانی را با خود از سازمان و دستگاه خارج میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: ما نمیتوانیم نیروی انسانی را تحت کنترل خود قرار دهیم این آن چیزی است که علم مدیریت به ما ثابت کرده و تجربه در طول دوران به ما نشان داده است.
سرمایه انسانی متاثر از موانع دیگر نیست در حالی که سرمایههای مالی، تجهیزات و فناوری متاثر از عوامل بیرونی هستند. رشد سرمایه انسانی به طور طبیعی متناسب با رشد عوامل انسانی است اما آهنگ رشد آن بستگی به سیاستگذاری مدیران دارند.
وی افزود: همه ما بارها شنیدهایم که اقتصاد کشور متکی بر نفت است، تمام تلاش ما بر این است تا از این اقتصاد تک محصولی خارج شویم اما به این نکته مهم توجه نکردهایم که اگر بخواهیم در این عرصه گام برداریم یکی از مهمترین منابعی که میتوان به آن تکیه کرد همین موضوع منابع انسانی است و باید به امر واقف شویم که سرمایه نیروی انسانی مهم تر از سرمایههای تولید است.
شریعتمداری با اشاره به اینکه سهم سرمایههای انسانی در ثروت آفرینی کشورهای توسعه یافته به ۶۷ درصد رسیده است، بیان کرد: سرمایههای فیزیکی نیز ۳۳ درصد است این در حالی است که بیش از ۹۰ درصد هر آنچه در کشور تولید میشود متکی به منابع نفتی است.
وزیر صنعت، معدن وتجارت خاطر نشان کرد: این در حالی است که به جای تکیه بر منابع نفتی اگر از سرمایههای انسانی به خوبی بهره می بردیم امروز شرایط بهتری بر اقتصاد کشور حاکم بود. جهت گیریها برای توسعه منابع انسانی و افرایش سهم آن در تولید ناخالص داخلی و ایجاد ارزش افزوده از مهمترین سیاستهای دولت دوازدهم خواهد بود.
وی با بیان اینکه ایدرو در برخی از شاخههای فناوریهای نو مانند اینترنت اشیا قدمهای خوبی برداشته شده است، گفت: این در حالی است که در بخش اداری وزارت صنعت، معدن و تجارت جای صنایع نوین کم است.
شریعتمداری با بیان اینکه یکی از شاخصهای مهم هر کشور را با رشد اقتصادی آن میسنجند، گفت:اثر بخشی رشد اقتصادی بستگی به پایداری آن دارد؛اگر رشد اقتصادی نوسان داشته باشد تاثیر آن بر زندگی مردم محدود خواهد بود بنابراین عنصری که پایداری رشد اقتصادی را میتواند تضمین کند پرورش نیروی انسانی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه افراد دارای دانش، آگاهی و توسعهیافته میتوانند کشوری را بسازند و تنها نمیتوان به تجهیزات تکیه کرد، اظهار کرد: ایران چهارمین تولیدکننده مهندس در جهان است و در این میسر آهنگ رشد فراوانی ازنظر علمی داشتهایم اما به لحاظ نرخ بیکاری در شرایط نامطلوبی به سر میبریم بنابراین رشد تحصیلی کافی نیست و باید در کنار آن به رشد مهارتها نیز توجه ویژه ای داشته باشیم، اگر در زمان تأسیس دانشگاهها علاوه بر دانش به مهارت نیز توجه داشتیم امروز بیکاری ریشهکن شده بود.
وی ادامه داد: امروزه جوانان دارای مهارت؛ شرکتهای استارت آپی را تأسیس کردهاند و چند هزار نفر را به کار گرفتهاند و بهرهوری آنها نیز از بسیاری از واحدهای تولیدی بیشتر است. بنابراین توجه به سرمایههای اجتماعی دیگر برای بنگاههای اقتصادی مسئولیت اجتماعی نیست بلکه یک ضرورت به شمار میرود.
ارسال نظر