|

افزایش ۱۴ کشور به فهرست مشتریان کالای «مرکزی»

اهمیت «صادرات» در اقتصاد کشور آنقدر است که در تقویم روز ۲۹ مهر به این نام نامگذاری شده و به عنوان روز ملی صادرات گرامی داشته می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری گسترش، روزنامه صمت نوشت: نامگذاری روزی به نام صادرات با این امید است که فرهنگ حمایت از کالای ایرانی و به‌دنبال آن فرهنگ صادراتی گسترده‌تر شود. به بهانه این روز از صادرکنندگان برتر استان‌ها نیز باتوجه به ارزشیابی که ازسوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها و کارگروه مربوط انجام می‌شود، تجلیل به عمل می‌آید تا شاید با تشویق صنعتگران شاهد افزایش سهم صادراتی کشور باشیم. بنابراین چشم صادرات کشور همچنان به‌دست حمایت دولت دوخته شده تا موانع بسیاری که بر سر راهش قرار دارد را هموار کند. حمایت‌هایی که در برخی از استان‌ها با موفقیت همراه بوده است. مقایسه سهم صادراتی استان مرکزی در سال‌های ۹۵ و ۹۶ گویای تمامی حقیقت‌های صادراتی این استان است. با این حال استان مرکزی با ظرفیت‌های بسیاری که بر هیچ‌کس پوشیده نیست، می‌تواند با کمک مسئولان نقشی تعیین‌کننده‌تر در توسعه و حتی افزایش کیفیت و سطح زندگی مردم داشته باشد. امسال مسئولان استان مرکزی برای توسعه و رشد صادرات این استان برنامه‌هایی را اجرا کرده‌اند که خوشبختانه با نتایج مثبتی روبه‌رو بوده است. یکی از اقدام‌هایی که برای رشد صادرات استان مرکزی در نظر گرفته شده شناسایی بازارهای هدف بیشتر برای صادرات کالاهای استان بود که با تلاش‌های انجام‌شده در این زمینه تعداد کشورهای مقصد صادراتی از ۵۴ کشور به ۶۸ کشور ارتقا پیدا کرد. در این باره رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: برای گسترش و توسعه صادرات غیرنفتی نیاز به تولید داخلی بیشتر است که البته همراه با افزایش میزان تولید کیفیت نیز باید ارتقا پیدا کند تا محصول در بازارهای جهانی قابلیت رقابت با کالاهای مشابه خارجی را داشته باشد. برای این هدف باید شرایط را برای تولیدکننده داخلی فراهم کنیم؛ به‌طوری که تولید ملی در کشور بازار داشته باشد و کالاها به فروش برسد. منوچهر توسطی در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: کالاهای استان مرکزی در زمینه کیفیت رقابتی مشکلی ندارند و این ادعا بارها در عمل اثبات شده، به طوری که در ۸ ماه ابتدایی امسال حدود ۶۲۳ میلیون دلار صادرات از استان انجام شده است. وی ادامه داد: مردم باید به خرید تولیدات داخلی اهمیت بدهند که متاسفانه به این موضوع توجه نشان نمی‌دهند، از این رو دولت وظیفه دارد در این زمینه فرهنگ‌سازی و شرایطی را برای عرضه و تبلیغ کالای داخلی فراهم کند که در این زمینه نقش اصلی را صداوسیما برعهده دارد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: کالاهای تولیدی ما شرایط لازم را برای رقابت با کالای خارجی از لحاظ کیفیت دارند. مردم کالاهای ارزان‌قیمت چینی را می‌خرند اما وقتی نوبت به کالاهای ایرانی می‌رسد آن را نامرغوب می‌دانند و نمی‌خرند.

ایجاد روابط خوب سیاسی با دنیا توسطی اظهار کرد: مشکل تولیدکنندگان کشور آن است که نرخ تمام شده تولیدات آنها به‌دلیل گرانی مواد اولیه، سود بالای تسهیلات، مالیات و... با نرخ کالای خارجی قابل‌رقابت نیست، از این رو تولیدکننده مجبور می‌شود از کیفیت محصول خود کم کند تا بتواند کالای خود را از حیث نرخ رقابتی کند. وی اظهار کرد: تولیدکننده‌ای می‌تواند بازار خارجی را در دست بگیرد که در گام نخست بازار داخلی را از آن خود کرده باشد و در بازاریابی و صادرات نیز زیرساخت‌ها برایش فراهم شده باشد که از مهم‌ترین زیرساخت‌ها برقراری روابط خوب سیاسی با دیگر کشورهای جهان است. در این راستا باید توافق‌هایی بین ایران و سایر کشورها انجام شود. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: در مقوله نشان‌سازی تولیدکنندگان استان بسیار ضعیف هستند، پراکنده وارد بازار شدن پایداری در بازار را به وجود نمی‌آورد. باید به‌دنبال نشان‌سازی باشیم و فضا را برای تولیدکنندگان فراهم کنیم. در حوزه تولید و صنعت بسیار مدعی هستیم اما در زمینه صادرات بسیار ضعیف عمل می‌کنیم، در حالی که با ایجاد هلدینگ صادراتی، می‌توانیم حجم صادرات استان را افزایش دهیم..

کمبود نقدینگی از موانع صادرات معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با اشاره به اینکه تعداد کشورهای مقصد صادراتی استان در سال گذشته ۵۴کشور بوده که خوشبختانه امسال به ۶۸ کشور رسیده، گفت: مهم‌ترین این کشورها افغانستان، ترکیه، عراق، پاکستان، تاجیکستان، ایتالیا، ترکمنستان، سومالی، روسیه، ارمنستان، قزاقستان، بلغارستان، هلند، آلمان، جمهوری آذربایجان، بوسنی، برزیل و فرانسه هستند. جعفر اصغری در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: از عمده کالاهای صادراتی می‌توان به انواع محصولات کشاورزی، پلی‌اتیلن سبک خطی، پلی اتیلن سنگین، فرآورده‌های پتروشیمی، شمش، محصولات پلاستیکی، الیاف، ایزوگام، گل و گیاه، بلور، شیشه، چیپس، آبگرمکن و کاشی اشاره کرد. وی با برشمردن مشکلات و موانع سر راه صادرات ادامه داد: قوانین و مقررات گوناگون و متناقض، کمبود نقدینگی، ناهماهنگی سازمان‌های اجرایی مرتبط با صادرات در سطح استان و کشور و پایین بودن فناوری‌های تولید کالاهای صادراتی یعنی قدیمی بودن دستگاه‌ها و ماشین‌آلات از مشکلات حوزه صادرات به‌شمار می‌روند که امیدواریم سریع‌تر از پیش روی صادرات برداشته شوند.

هدف‌گذاری ۸۲۵ میلیون دلاری معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: مسائل و مشکلات بانکی، نبود شعبه‌های بانک‌های ایرانی در خارج از کشور به‌ویژه در کشورهای هدف صادراتی استان و همچنین مشکلات مرتبط با مالیات ارزش افزوده از دیگر موانع پیش روی صادرات هستند. مالیات ارزش افزوده کالای صادراتی باید حداکثر درمدت یک ماه از طریق سازمان امور مالیاتی استان‌ها به صادرکننده برگردانده شود اما این اتفاق نمی‌افتد و به‌طور معمول این فرآیند بیش از ۳ ماه طول می‌کشد. اصغری تاکید کرد: گران بودن هزینه حمل کالا به خارج از کشور، مشکلات مربوط به نرخ پایه صادراتی برخی محصولات و موضوع ضمانت‌نامه‌های بانکی به‌ویژه در صادرات خدمات فنی مهندسی نیز از موانع صادرات به‌شمار می‌روند. وی خاطرنشان کرد: امسال هدف‌گذاری صادرات استان مرکزی بر مبنای عملکرد گمرک اراک و ساوه حدود ۸۲۵ میلیون دلار تعیین شد که خوشبختانه در ۸ ماه امسال حدود ۶۲۳ میلیون دلار آن محقق شده است.

سخن آخر از نگاه کارشناسان، در بیان مشکلات حوزه صادرات استان مرکزی باید بگوییم یکی از مسائلی که کمتر مورد توجه قرار گرفته بحث بسته‌بندی و نشان‌سازی کالاهای صادراتی است. همچنین کیفیت محصولات از موضوعاتی است که توجه بیشتر به آن می‌تواند باعث شود صادرکنندگان به‌خوبی در بازارهای هدف رقابت کنند. امیدواریم باتوجه به اقدام‌هایی که در دستور کار مسئولان استانی قرار دارد تا پایان سال شاهد افزایش بیش از پیش صادرات این استان باشیم.

کدخبر: 27308

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین