|

خریداران لوازم خانگی خارجی مواظب باشند

بررسی میدانی از بازار لوازم خانگی پایتخت حاکی است اجناس به اندازه کافی در فروشگاه‌ها موجود است و کمبود خاصی وجود ندارد،.

اصناف

تولیدکنندگان می‌گویند که تداوم روند رو به رشد تولید به تخصیص به موقع ارز و تامین مواد اولیه نیاز دارد.

این روزها در بازار پایتخت، یخچال‌های معمولی از ۲.۵ تا ۱۲ میلیون تومان، یخچال‌فریزر ساید بای‌ساید بسته به مدل از ۱۸.۵ تا ۴۳ میلیون تومان، ماشین لباسشویی ایرانی از ۶ تا ۱۳ میلیون تومان و ماشین ظرفشویی از ۱۱ تا ۱۳ میلیون تومان قیمت دارند.

هرچند به دلیل ایام محرم و صفر، رکود در خرید و فروش‌ها را شاهد هستیم، اما همچنان برخی خانواده‌ها با هدف حفظ ارزش پول ناشی از نوسانات ارزی و رشد قیمت‌ها در سایر بازارها و برخی دیگر که فرزندان دم بخت دارند، مشغول گشت‌وگذار در بازار، قیمت‌گیری و خرید هستند.

به گفته کارشناسان، به دلیل ممنوعیت واردات و همچنین از آنجایی که به دلیل فشار تحریم‌های امریکایی در حدود دو سال گذشته، شاهد خروج برندهای مطرح کره‌ای از کشور بودیم، افراد باید در خرید این محصولات خارجی دقت بیشتری به خرج دهند.

کارشناسان معتقدند اگر این اجناس با ضمانت‌نامه عرضه شده و مشخصات آنها در سایت‌های لوازم خانگی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سامانه ۱۲۴ موجود باشد، قابل اعتماد هستند، اما در غیر این صورت جزو اقلام قاچاق به شمار می‌روند که باید از خرید آنها خودداری کرد.

تامین ارز و مواد اولیه، دو نیاز تولیدکنندگان

در این زمینه، «اکبر پازوکی» دبیر انجمن صنفی توزیع‌کنندگان لوازم‌خانگی تهران گفت: هیچ کمبود عرضه‌ای در بازار وجود ندارد، بلکه شرکت‌های داخلی با حداکثر توان خود مشغول تولید هستند.

وی گفت: ‌اکنون به دلیل ایام محرم و صفر، تقاضا برای خرید کاهش داشته و شاید خانواده‌هایی باشند که فرزندانشان در آستانه ازدواج هستند تنها خریداران واقعی این روزهای بازار باشند.

این مقام صنفی خاطرنشان‌کرد: اگر دولت با طراحی ساختار جدید، به جای دادن پول، تسهیلات و مقروض کردن تولیدکنندگان، به تامین نیازهایشان بپردازد، قیمت‌ها ثبات بیشتری را تجربه خواهد کرد.

وی بیان‌داشت: تامین ارز و مواد اولیه، دو نیاز اصلی تولیدکنندگان است که در صورت تحقق، افزایش تولید را به دنبال خواهد داشت.

رشد ۳۰ تا ۱۵۰ درصدی تولید برخی شرکت‌ها

پازوکی یادآورشد: ‌در دو سال گذشته برخی شرکت‌های داخلی بین ۳۰ تا ۱۵۰ درصد افزایش تولید داشته‌اند، با این حال پاسخگوی تقاضای بازار نبود و به ناچار دو برابر تولید داخلی، واردات داشتیم.

وی بیان‌داشت: تولیدکنندگان به دلیل بی‌ثباتی نرخ ارز و دشواری تهیه مواد اولیه، مجبور به خرید گران‌تر مواد و تجهیزات مورد نیازشان هستند، این در حالی است که انتظار می‌رود در تامین برخی اقلام از جمله قطعات حساس و هایتک (High Tech) و موتور لوازم خانگی تسهیلاتی ایجاد شود.

دبیر انجمن صنفی توزیع‌کنندگان لوازم‌خانگی تهران گفت: وقتی قیمت مواد اولیه هر روز تغییر می‌کند، محصول نهایی نمی‌تواند قیمت ثابتی داشته باشد.

وی، به عرضه برخی مواد و ملزومات از جمله ورق فولادی، مس، رنگ و مواد پتروشیمی در بورس انتقاد کرد که به دلیل دست به‌دست شدن، برخی اوقات حتی گران‌تر از واردات با دلار آزاد تمام می‌شود.

پازوکی تاکیدکرد: وقتی کشور در معرض تحریم‌های ناجوانمردانه قرار دارد، باید تصمیمات و سیاست‌گذاری‌های داخلی به سود تولیدکنندگان و در حمایت از آنان باشد.

بهبود تخصیص ارز، خواسته تولیدکنندگان

«محمدرضا شهیدی»، دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور نیز با تکذیب کمبود لوازم خانگی در بازار، می‌گوید: در پنج ماهه امسال تولید تلویزیون در همسنجی با پارسال رشد بیش از ۷۸ درصدی داشته است و سایر اقلام لوازم خانگی در این مدت به طور مشابه رشد تجربه کرده است.

به گفته این مقام صنفی، به همان نسبت عرضه لوازم خانگی از سوی شرکت‌ها به بازار افزایش یافته که در سامانه‌ها قابل رهگیری است.

وی بیان‌داشت: مشکل آنجاست که مردم به دلیل کاهش ارزش پول و نقدینگی، تمایل به خرید بیشتر دارند و برخی دیگر که حتی نیاز هم ندارند، تقاضاهای آینده‌شان را جلو می‌اندازند و بنابراین بخش زیادی از تقاضاها کاذب است.

شهیدی با بیان اینکه در جریان تنگناهای ارزی دولت هستیم، ادامه‌داد: با این حال تخصیص مناسب‌تر ارزی برای تامین مواد اولیه را خواستاریم.

وی بیان‌داشت: کارخانجات داخلی اکنون در نهایت برای سه تا چهار ماه آینده مواد اولیه در انبارها دپو کرده‌اند و پس از اتمام آنها، مشکلات تولید بیشتر می‌شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور خاطرنشان‌کرد: ‌با وجود همه کمبودها و مشکلات، تولید لوازم خانگی در ۶ ماهه نخست امسال وضعیتی بهتر از مدت مشابه پارسال داشته، اما اگر تخصیص ارز بهبود نیابد با روند کاهشی مواجه خواهیم بود.

وی یادآورشد: با وجود همه مسائل یاد شده، کارخانجات داخلی هنوز با نیمی از ظرفیت خود نیز کار نمی‌کنند که کمبود مواد اولیه، دلیل اصلی آن است.

بررسی آمارهای رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از رشد تولید تلویزیون، ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر از ابتدای امسال تا پایان مردادماه است.

در پنج ماهه امسال تولید انواع تلویزیون با ثبت رشد ۷۸.۷ درصدی در همسنجی با پارسال به ۴۸۱ هزار و ۶۰۰ دستگاه رسید.

در این مدت ۶۷۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه یخچال و فریزر در کشور تولید شد. این میزان تولید در مقایسه با پنج ماهه سال گذشته رشد ۱۸.۸ درصدی نشان می‌دهد.

برپایه این گزارش، تا پایان مردادماه شرکت‌های داخلی ۳۶۸ هزار و ۴۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی تولید کردند که در همسنجی با پارسال رشد ۵۸ درصدی نشان می‌دهد.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 124297
  • ناشناس ارسالی در

    مثل زالو خون مردم را مکیدند باید واردات لوازم م خانگی آزاد شود

  • ناشناس ارسالی در

    مرگ ولعنت خدا بر تولید کننده بی انصاف وبی وجدان ومحتکران داخلی خدا بایزید محشورشان کنه انشاالله

ارسال نظر