|

مردم آجیل ارزان بخرند / تست کردن ممنوع!

تعطیلات نوروز نزدیک است و مردم در آستانه شب عید در تدارک خرید اقلام مورد نیاز خود هستند. آجیل و خشکبار یکی از این اقلام است که می تواند بخشی از سبد خانوار باشد. اما از طرفی قیمت بالایی دارد و برخی از پس هزینه آن بر نمی آیند و از طرفی برخی به دلیل شیوع کرونا از خرید آن امتناع می کنند.

اصناف

درخصوص تعیین قیمت آجیل و خشکبار در بازار و پروتکل های بهداشتی در ایام کرونا و همچنین قیمت های شب عید گفتگو با رییس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی تهران را بخوانید:

رییس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی تهران درباره آسیب کرونا طی یک سال گذشته گفت: صنف ما فقط سال ۹۸ و ۹۹ آسیب ندید. بلکه سال ۹۷ هم آسیب دید. آن هم به دلیل شعار نه به خرید آجیل و خشکبار که در سال ۹۷ اعلام شد. اما در سال ۹۷ مقصر گرانی آجیل فروشان نبودند. بلکه محصول کم بود و سرمازدگی باعث شد تولید کاهش یابد. اجناس گرون شد و در پی آن آجیل فروشان متضرر شدند. سال ۹۸ هم کرونا فراگیر شد و یکی از صنف هایی که به شدت آسیب دید ما بودیم. مردم به دلیل مسائل بهداشتی اطمینان نمی کردند و جنس ما بدون خریدار باقی ماند. امیدواریم امسال با پروتکل هایی که از طرف وزارت بهداشت اعلام شده است مردم بتوانند بدون نگرانی خرید کنند.

دولت در ایام کرونا کمکی نکرد

احمدی در ادامه افزود: برخی از اعضای ما به قول معروف با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته اند. برخی به دلیل جبران خسارت مجبور شدند سرمایه های اصلی خود را بفروشند و جبران ضرر کنند. در ایام کرونا ما مضاعف ضرر کردیم، زیرا نتوانستیم اجناس فرآوری خود را نگهداری کنیم.

وی تاکید کرد: دولت در این دوران کمکی که برای ما کار گشا باشد انجام نداد. تنها وامی به مبلغ ۱۲ میلیون تومان برای ما در نظر گرفت که حتی کفاف هزینه ماهیانه برق ما هم نبود.ما به اعضا اطلاع دادیم که به سامانه مراجعه کنند و نام نویسی کنند، اما تا جایی که می دانم هیچ کسی ثبت نام نکرد و این وام ۱۲ میلیون تومانی را نگرفت.

زمین های بادام در آستانه را ویلا کردند

احمدی درخصوص واردات آجیل و خشکبار گفت: تخم کدو، مغز بادام و مغز آفتاب گردان وارد می شود. چون تولید به اندازه مصرف نیست. در حوزه تولید این اقلام ضعیف شده ایم. بادام زمینی هم وارد می شود.زمین های آستانه را ویلا کردند و زمینی وجود ندارد که مقدار تولید بادام زمینی به اندازه مصرف برسد. به همین دلیل باید برای حفظ بازار و تعادل بازار به طور کنترل شده برخی از اقلام را که در داخل مشکل تولید داریم، وارد کنیم.

وی درخصوص تولید بادام هندی در داخل گفت: تولید داخلی بادام هندی نداریم و صددرصد وارداتی است. چون اخیرا ثبت سفارش این محصول بسته شده است، فقط به صورت قاچاق وارد می شود. بادام هندی یک بادام آفریقایی است. این گیاه ضخیمی است و بسیار سخت می توان آن را از پوست جدا کرد. در کشورهایی مانند ویتنام و هند به دلیل شرجی بودن و رطوبت هوای آن کشورها، تولید و فرآوری شدن بادام هندی بسیار آسان است.

رییس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی تهران در ادامه گفت: امسال ۹۰ هزار تن صادرات پسته داشتیم. بقیه اقلام هم کم و بیش صادر شدند.امسال به دلیل تولید خوبی که داشتیم ، صادرات مناسبی داشتیم. سال ۹۷ به دلیل خشکسالی و سرمازدگی ۷۰ هزار تن تولید پسته داشتیم اما امسال ۱۴۰ هزار تن، یعنی صددرصد تولید داشتیم.

با گران فروش ها برخورد می شود

وی درباره قیمت مصوب آجیل و خشکبار در بازار ادامه داد: محصولاتی که در بازار باقی می ماند و فرآوری شده است ، در سردخانه ها حفظ می شود. که این هم برای فروشندگان هزینه دارد. در کل قیمت مصوب نداریم و مقدار تولید و نرخ ارز و بازار عرضه و تقاضا قیمت ها را مشخص می کند. ماه های پیش حتی برخی از محصولاتمان را ارزان تر از سال های گذشته به فروش رساندیم. برای تعیین قیمت در بازار مکانیزمی وجود دارد. بدین ترتیب که عمده فروش های مشخص شده زیر نظر اتحادیه، فاکتور معتبر خرید تهیه می کند. برای خرده فروشی ها با ۱۰ درصد نرخ سود و برای عمده فروشی ها با ۳ درصد نرخ سود محاسبه می شود.قیمت ها در بازار زیر نظر بازرسین تعزیرات ، اتحادیه و اتاق اصناف مقایسه می شود و با گرون فروش ها برخورد می شود.

احمدی افزود: در ۲ سال گذشته اعضای صنف ما نتوانستند به سود واقعی خود برسند. هم به دلیل خشکسالی و سرمازدگی در سال ۹۷ و آن شعار نه به آجیل و هم به دلیل ایام کرونا ، مجبور شدیم اجناس خود را به قیمت خرید بفروشیم.

آجیل های با کیفیت دست چین و ورچین شده است

وی درخصوص تفاوت قیمت برخی اقلام مشابه در آجیل فروشی های مناطق مختلف تهران گفت: تنوع جنس در صنف ما زیاد است. مثلا ۴۰ تا ۵۰ نوع پسته در بازار موجود است. بالای ۸۰ نوع تخمه داریم. تفاوت قیمت ها هم به همین دلیل است. برخی از آجیل فروشی ها برای حفظ برند خود همان اقلام را دوباره دست چین و ورچین می کنند. یک فروشنده ترجیح می دهد ۱۰ درصد سود کند و جنس خود را بفروشد. دیگری برای حفظ برند خود ترجیح می دهد ۱۰ درصد هم هزینه دست چین بدهد. اما در کل در این چند سال دیده نشده است که اعضای ما ۱۰ درصد کامل از مردم سود بگیرند.

فروش آجیل فله ای در قنادی ها و شیرینی فروشی ها خلاف توافق است

رییس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی تهران درخصوص فروش آجیل در قنادی ها گفت: اتحادیه ما با اتحادیه قنادان توافق کرده است که بتوانیم اجناس یکدیگر را به صورت بسته بندی به فروش برسانیم. براساس این توافق قنادی ها می بایست آجیل و خشکبار را به صورت بسته بندی بفروشند و فروش فله ای آجیل و خشکبار در شیرینی فروشی ها و قنادی ها خلاف توافق بین ۲ اتحادیه است.

امسال تست کردن آجیل و خشکبار ممنوع است

احمدی در خصوص فروش فله ای آجیل در ایام کرونا گفت: در ایران یا به درست و یا به غلط رسم است که مردم آجیل و خشکبار را فله ای بخرند، تا امکان تست کردن داشته باشند. اما امسال به دلیل شیوع کرونا تست کردن محصولات ممنوع است. همچنین در پروتکل های بهداشتی آمده است که اعضا باید نایلون و پلاستیک بر روی محصولات بکشند. این موارد به همه اعضای اتحادیه اعلام شده است. فروشندگان می بایست با رعایت پروتکل های بهداشتی محصولات را بسته بندی و سپس به خریداران تحویل دهند.

وی ضمن بیان این که اصل برای ما سلامتی مردم و اعضای اتحادیه و فروشندگان است تا فروش اجناس، گفت: به مردم توصیه می کنیم که دقیقه آخر خرید نکنند. از امروز خرید را شروع کنند تا ازدحام نشود و در مغازه های خلوت هم مردم راحت هستند و هم فروشندگان.

مردم آجیل ارزان را در این روزها بخرند

رییس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی تهران گفت: اعضای اتحادیه اواخر هر سال از ۲۰ تا ۲۴ اسفند به بعد به دلیل این که اقلامشان برای تابستان باقی نماند، محصولات خود را از قیمت خرید پایین تر به فروش می رسانند. این کمکی است که در این شرایط از اعضای اتحادیه ساخته است، تا مردم بتوانند آجیل و خشکبار را که از ویژگی های غذایی و دارویی بالایی برخوردار است خریداری کرده و از سفره شب عید مردم حذف نشود.

دولت در بحث مالیات به صنف ما کمک کند

احمدی در آخر گفت: دولت به صنف هایی که بابت کرونا ضرر سنگینی را متحمل شدند، کمک رسانی کند.صنف آجیل فروشان به این دلیل که محصولات را از ماه های آذر و دی سال ۹۸ تهیه و برای شب عید آماده کرد ، یکباره با ورود کرونا ضرر سنگینی را متحمل شد. برخی حتی سرمایه های اصلی زندگی شان را از دست دادند. دولت با تمام وعده هایی که داد، کمکی نکرد. آسیب ما برخلاف نظر دولت که گفته است از سال ۹۹ بررسی می شود، در واقع از سال ۹۸ است. امیدواریم از ماه های اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۰ که اظهار نامه مالیاتی می دهیم ، دولت کمک کند تا بتوانیم سر پا بمانیم.

 

منبع: رکنا
کدخبر: 158620
  • ایران ارسالی در

    به ازای هر یک عدد دانه آجیل و دانه های خ وراکی که به کشورهای عربی صادر میشود بویژ ه برای شتران اعراب که زمانی پابرهنه بودن یک تن گوه به گور مرده های مسؤولان نالای ق کشور که مواد خوراکی راصادر میکنند و مر دم کشور ضعیف و مریض میشوند و بعد دارو وا رد میکنند
    دولت احمقها

ارسال نظر

 

آخرین اخبار