در گفتگوی گسترشنیوز با رئیس انجمن آشپزان مطرح شد:
شغلی با حقوق ۹ تا ۲۱ میلیونی!
رئیس انجمن صنفی آشپزان: در حال حاضر آشپز خوب و ماهر بین ۹ تا ۲۱ میلیون تومان حقوق می گیرند. بیشترین حقوق را سرآشپز حرفهای دریافت میکند که بین ۱۱تا ۲۱میلیون تومان است
آشفتگی، مشخص نبودن متولی و عدم نظارت؛ مهمترین مشکل صنف آشپزان است. برای بررسی بیشتر این موضوع با رئیس انجمن صنفی آشپزان و سرآشپزان به گفتگو نشستیم.
صنف بی در و پیکر
رئیس انجمن آشپزان اظهار داشت: «یکی از صنوفی که در دوران کرونا به شدت آسیب دید، صنف آشپزی است. فعالان و اعضای این صنف بیش از یک سال تعطیل بودند و هیچکس هم جوابگو نیست. در زمینه تجهیزات خوشبختانه شرکتهای خوبی فعالیت میکنند و دستگاههای مدرن و به روز تهیه میکنند؛ بنابراین فکر نمیکنم مشکلی از این بابت داشته باشیم. مهمترین مشکل صنف ما بی در و پیکر بودن صنف است. این صنف زیر نظر وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اداره میشود و متاسفانه هیچ نظارتی هم روی آن اعمال نمیشود. آشپز؛ مشکل بیمه، مسکن، اشتغال، حقوق، روشهای پرداخت و ... دارد و دستش از همه جا کوتاه است».
وی افزود: «از طرف دیگر یکسری از کارفرماها حق و حقوق کارگر را نمیدهند ، بیمه نمیکنند و کارگر هم نمیداند به کجا پناه ببرد چون از هیچ طرف حمایت نمیشود و هیچ جایی جوابگو نیست. در نهایت هم شکایت میکنند که خود آن هم هزینه دارد و زمان زیادی میبرد تا به نتیجه برسد. فرد شاکی حداقل ۴ ماه زمان صرف میکند؛ آن هم برای شکایتی که نتیجهاش اصلاً معلوم نیست».
میانگین حقوق
رهنما در ادامه اظهار داشت: «ورود به این شغل و حرفه را به علاقهمندان و به خصوص جوانان توصیه میکنم اما به شرطی که آموزشهای لازم را دیده باشند چون آشپزی شغل خیلی حساسی است و حتماً باید دورههای آموزشی را دیده باشند تا به قول معروف فوت و فن آشپزی را به طور کامل یاد بگیرند. متاسفانه خیلی از کارفرماها به خاطر اینکه حقوق و دستمزد کمتری بدهند آشپزهای مبتدی استخدام میکنند و در نهایت هم آشپز و هم کارفرما به مشکل میخورند».
وی درباره حقوق آشپزان گفت: «در حال حاضر آشپز خوب و ماهر بین ۹ تا ۲۱ میلیون تومان حقوق میگیرند. بیشترین حقوق را سرآشپز حرفهای دریافت میکند که بین ۱۱تا ۲۱ میلیون تومان است».
اساتید بدون مدرک
وی افزود: «با گذراندن دورههای آموزشی در کشورهای خارجی موافق هستم. متاسفانه در کشورمان، اساتیدی هستند
که مدرک فنی و حرفهای ندارند اما مشغول به آموزش دادن هستند. تعدادی از آنها پولهای هنگفتی هم میگیرند. متاسفانه نه سازمان فنی حرفهای نه وزارت کار به این موضوع مهم رسیدگی نمیکنند».
تبلیغات جای کیفیت را نمیگیرد
این روزها شاهد تبلیغ گسترده رستورانها در فضای مجازی و به خصوص اینستاگرام هستیم. آیا این روش واقعاً موثر است؟ رئیس انجمن آشپزان در پاسخ این سوال گفت: «متاسفانه بلاگرها و پیجهای پرطرفدار، پولهای بسیار زیادی میگیرند. به اعتقاد من نوعی کلاهبرداری محسوب میشود. کارفرما و صاحب کار به جای اینکه روی کیفیت غذا یا مواد اولیه نظارت داشته باشند صد میلیون هزینه میکند اما در نهایت هیچ خروجی برایش ندارد. شاهد آن هستیم که بسیاری از شفها بعد از صرف مبالغ بسیار زیاد و راهاندازی مجموعههای متعدد، در کمتر از سه ماه همان ورشکست و در نهایت تعطیل میشوند».
ارسال نظر