|

دلار در موج پنجم افزایش قیمت

برنامه‌های بانک مرکزی برای جذب نقدینگی، علامت جدید سیاست‌گذار به مجموعه بازارها از جمله بازار سکه و ارز است؛ افزایش نرخ سود سپرده و انتشار اوراق ودیعه با سررسید دو ساله دو حرکت جدید سیاست‌گذار برای جذب ریال است.

اقتصاد دلار در موج پنجم افزایش قیمت

این علامت‌ها روز چهارشنبه به‌صورت کامل به بازار ارز و سکه نرسیده بود، با این حال، میزان رشد دلار کاهش یافت و سکه تمام بهار آزادی نیز افت قیمت را تجربه کرد.

روز چهارشنبه، دلار پنجمین افزایش متوالی را به ثبت رساند و با ۱۵۰ تومان افزایش به بهای ۲۳ هزار و ۸۵۰ تومان رسید. این میزان رشد بسیار کمتر از روزهای دوشنبه و سه‌شنبه بود که شاخص ارزی ۴۵۰ و ۵۰۰ تومان افزایش را به ثبت رسانده بود. عده‌ای از بازیگران ارزی باور داشتند که کاهش سرعت رشد دلار به‌دلیل نزدیک شدن به مرز حساس ۲۴ هزار تومانی بود و گروهی نیز تاکید می‌کردند، پس از چند رشد متوالی طبیعی بود که معامله‌گران بخشی از ارزهای خریداری شده را برای کسب سود به فروش برسانند، عاملی که فشار بر قیمت دلار را کاهش می‌دهد.

در حالی‌که عده‌ای به عوامل درون بازاری به‌عنوان متغیر کاهش نوسان دلار اشاره می‌کردند، گروه دیگری باور داشتند، ممکن است سیاست‌های جدید بانک مرکزی انتظارات معامله‌گران بازار را تحت‌تاثیر قرار داده باشد. درست است که میزان افزایش نرخ سود از نگاه فعالان به اندازه‌ای نبود که برای معامله‌گران جذاب باشد، ولی ممکن است بتواند مانع از ورود تقاضای جدید به بازار ارز شود. در واقع در شرایط کنونی، معامله‌گران در حال کسب سودهای بیشتری در بازار ارز و سایر بازارها هستند، ولی ممکن است افزایش نرخ سود مانع از خروج پول از بانک‌ها و ورود تقاضای جدید به بازار شود. همین مسئله شاید تا حدی انتظارات بازیگران بزرگ ارزی را تحت‌تاثیر قرار داد. در واقع افرادی که احساس می‌کردند، پس‌انداز ریالی‌شان در حال بی‌ارزش شدن است، ممکن است با افزایش جدید نرخ سود کمی نسبت به خروج پول خود از بانک‌ها دچار تردید شوند. باید این نکته را در نظر گرفت که این افراد نسبت به سایرین ریسک‌پذیری کمتری داشته‌اند و تا الان حاضر نشده‌اند که پول خود را از بانک خارج کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

 

کدخبر: 110563
  • شهروند ارسالی در

    دلار3500رفت 24هزار تومان ؟؟؟!!!

ارسال نظر

 

پربازدیدترین