|

قیمت ۲ گوشی پرچمدار سامسونگ مشخص شد + جزئیات

سامسونگ بالاخره از جدیدترین گوشی‌های خانواده نوت برای سال ۲۰۲۰ رونمایی کرد.

اقتصاد قیمت ۲ گوشی پرچمدار سامسونگ مشخص شد + جزئیات

 امسال دو مدل گلکسی نوت داریم که اولی گلکسی نوت ۲۰ معمولی است و گوشی بعد، گلکسی نوت ۲۰ اولترا که بهترین گوشی این خانواده است. هر دوی این گوشی‌ها همان ویژگی که خانواده نوت را از بقیه متمایز می‌کند، یعنی قلم S Pen را دارا هستند اما بیش از آنچه تصور می‌کردید، این دو گوشی باهم متفاوت هستند.

همان‌طور که در ابتدای سال و با خانواده گلکسی اس ۲۰ شاهد بودیم، سامسونگ می‌خواهد با گوشی‌های Ultra تلاش خود برای عرضه بهترین سخت‌افزار ممکن را نشان دهد. این موضوع سبب شد تا در خانواده گلکسی نوت، برخی ویژگی‌ها از گلکسی نوت ۲۰ معمولی حذف شوند.

برای شروع باید بگوییم که گلکسی نوت ۲۰ فاقد نمایشگری با نرخ تجدید بالاست. همچنین امکان افزایش حافظه گوشی با SD Card در این گوشی وجود ندارد و خبری هم از دوربین پریسکوپی در این محصول نیست. اما این‌ها به این معنی نیستند که این گوشی ارزان‌تر خواهد بود؛ گلکسی نوت ۲۰ در یک نسخه با قیمت ۹۹۹ دلاری همراه است و ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی دارد.

در طرف دیگر و در گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا، سامسونگ تمام آن چیزی که می‌توانست در یک گوشی قرار دهد (به جز نمایشگر تاشو) را در این محصول گنجانده و به همین دلیل هم قیمت آن در مدل پایه ۱۲۹۹ دلار است. این گوشی در تمامی مدل‌ها با رم ۱۲ گیگابایتی همراه است اما مدل پایه حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و مدل بعدی با حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی و قیمت ۱۴۹۹ دلاری همراه است.

پیش‌فروش هر دو گوشی از فردا آغاز می‌شود و زمان تحویل نخستین سری این گوشی‌ها نیز ۳۱ مردادماه تعیین شده است.

گلکسی نوت‌های جدید در برخی مشخصات سخت‌افزاری خود مشترک هستند. یکی از آنها که این روزها نبودنش جای تعجب دارد، پشتیبانی از ۵G است. جدا از این مورد، سامسونگ لیتنسی یا تأخیر در S Pen را هم در هر دو گوشی کاهش داده و چند ژست حرکتی دیگر برای قلم اس پن در نظر گرفته تا با آنها بتوان گوشی را از راه دور کنترل کرد. همچنین این گوشی‌ها از شارژ سریع، شارژ بی‌سیم و شارژ بی‌سیم معکوس هم پشتیبانی می‌کنند.

بلندگوهای استریو با فناوری Dolby، گواهی IP۶۸ و همچنین همراه بودن با آخرین نسخه اندروید ۱۰ را هم به این لیست اضافه کنید. هر دو گوشی می‌توانند با رزولوشن ۸K هم فیلم‌برداری کنند و امکان اتصال میکروفون جانبی به آنها (به کمک پورت USB-C) هم وجود دارد. قابلیت Dex هم در این گوشی‌ها می‌تواند به صورت بی‌سیم کار کند و سامسونگ و مایکروسافت با هم همکاری داشته‌اند و چند ویژگی مایکروسافتی را در این گوشی‌ها قرار داده‌اند.

همچنین دستیار صوتی Bixby هنوز هم در این گوشی‌ها قابل استفاده است که می‌توانیم بگوییم چهارمین دستیار صوتی خوب پس از گوگل اسیستنت، الکسا و حتی سیری به حساب می‌آید.

بخش پشتی این گوشی‌ها رنگ‌هایی مات دارد اما یک نکته مهم در این میان وجود دارد. بخش پشتی گلکسی نوت ۲۰ اولترا از شیشه ساخته شده ولی بخش پشتی گلکسی نوت ۲۰ معمولی، متأسفانه همان‌طور که در شایعات خوانده بودیم، از پلاستیک ساخته شده است. نوت ۲۰ اولترا در رنگ‌های برنزی، مشکی و سفید عرضه خواهد شد و نوت ۲۰ معمولی هم در رنگ‌های برنزی، خاکستری و سبز.

مشخصات سخت‌افزاری گلکسی نوت ۲۰ اولترا

گلکسی نوت ۲۰ اولترا دو وظیفه مهم بر روی دوش خود دارد؛ اول اینکه این گوشی باید نقش محصولی بدون هیچگونه نقصی برای سامسونگ ایفا کند. این گوشی باید بهترین مشخصات سخت‌افزاری ممکن را در خود داشته باشد تا سامسونگ ادعا کند که هیچ گوشی اندرویدی دیگری از این محصول بهتر نیست! وظیفه دومی که به دوش این گوشی نهاده شده، این است که برخی مشکلات گلکسی اس ۲۰ اولترا را رفع کند.

در نگاه اول، نوت ۲۰ اولترا باید محصولی با ابهت باشد زیرا این دیدگاهی است که نسبت به خانواده گلکسی نوت وجود دارد. برای این منظور، این گوشی طراحی جسورانه و باکسی شکل دارد با نمایشگری که در کناره‌ها خمیده شده تا حاشیه‌های کناری آن اصلا به چشم نیایند. وقتی به بخش جلویی این گوشی نگاه می‌کنیم به نظر می‌رسد که این بی‌حاشیه‌ترین نمایشگری است که می‌توان داشت و تنها یک حفره کوچک در بالای آن برای دوربین سلفی قرار گرفته است.

در بخش پشتی گوشی هم شاهد ماژول بزرگ و بیرون‌زده دوربین‌ها هستیم تا نوت ۲۰ اولترا فریاد بزند که در بخش عکاسی و فیلم‌برداری هم با محصولی با ابهت روبه‌رو هستیم.

در زمینه مشخصات سخت‌افزاری، سامسونگ ادعا می‌کند که این گوشی در بالاترین سطح قرار گرفته است. نمایشگر گوشی اندازه‌ای ۶٫۹ اینچی دارد و رزولوشن آن هم ۱۴۴۰p است. این نمایشگر OLED همچنین از نرخ تجدید ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند اما متأسفانه همچنان برای استفاده در این حالت، باید رزولوشن گوشی را روی ۱۰۸۰p قرار دهید! سه دوربین در بخش پشتی این گوشی قرار گرفته که دوربین اصلی سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی دارد.

در زیر دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی، دوربین پریسکوپی ۱۲ مگاپیکسلی قرار گرفته که تقریبا ۵ برابر زوم اپتیکال را فراهم می‌کند. دوربین بالایی هم دوباره سنسوری ۱۲ مگاپیکسلی دارد و لنزی با فاصله کانونی فوق عریض ۱۳ میلی‌متری (معادل فول‌فریم) در جلوی خود دارد. پردازنده این گوشی در کشورهای غربی، اسنپ‌دراگن ۸۶۵ پلاس خواهد بود اما در کشور ما به احتمال قوی با پردازنده Exynos ۹۹۰ عرضه می‌شود. دوازده گیگابایت حافظه رم به اضافه امکان افزایش حافظه داخلی به کمک SD Card نیز در این محصول فراهم شده است. باتری این گوشی هم ۴۵۰۰ میلی‌آمپری است.

با این تفاسیر، سامسونگ توانسته بهترین مشخصات سخت‌افزاری در یک گوشی را در این محصول ارائه کند اما همچنان باید اشاره کنیم که پردازنده Apple A۱۳ که پارسال با آیفون ۱۱ از راه رسید، هنوز از تمام پردازنده‌های کوالکام سریع‌تر است.

نرخ تجدید نمایشگر این گوشی نیز به صورت پویا و با توجه به محتوای درحال نمایش و کاری که انجام می‌دهید، تغییر می‌کند. سامسونگ با این کار سعی داشته تا در مصرف باتری صرفه‌جویی کند اما اینکه هنوز نمی‌توان از رزولوشن QHD این نمایشگر و نرخ تجدید ۱۲۰ هرتزی به صورت هم‌زمان بهره برد، خبر چندان خوبی نیست.

سامسونگ همچنین از آنتن‌های UWB در این گوشی استفاده کرده که به کمک آن می‌توان اطلاعات را با گرفتن گلکسی نوت ۲۰ اولترا به سمت دستگاهی دیگر که UWB دارد، ارسال کرد. این کار مخصوصا برای باز کردن قفل خودروها کاربردی است. آیفون ۱۱ پرو هم دارای UWB است و به نظر می‌رسد سامسونگ نمی‌توانست بشیند و ببیند که در یک ویژگی از رقیب دیرینه خود عقب افتاده است. اما هنوز استفاده‌های نرم‌افزاری چندانی برای UWB در گلکسی نوت ۲۰ اولترا وجود ندارد.

مأموریت دوم سامسونگ با گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا این است که بار دیگر دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی خود را به عنوان یکی از بهترین دوربین‌های موبایلی ارائه کند. نتیجه‌ای که از این سنسور در گوشی گلکسی اس ۲۰ اولترا گرفته بودیم، چندان مطلوب نبود و مشکل فوکوس خودکار آن حتی پس از به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری هم به‌خوبی دیگر گوشی‌های نشد. به علاوه، ویژگی Space Zoom سامسونگ که امکان زوم صد برابری را فراهم می‌کرد، تقریبا توسط هیچ کس تحسین نشد، زیرا کیفیت فوق‌العاده‌ای نداشت و نتیجه تقریبا ۲۰ برابر زوم دیجیتال بود که در تصاویر ثبت شده توسط دوربین پریسکوپی به‌دست می‌آمد.

اما به نظر می‌رسد با گلکسی نوت ۲۰ اولترا، سامسونگ هر دو مشکل را رفع کرده است. اول اینکه در زمینه فوکوس خودکار، این گوشی از یک ویژگی نرم‌افزاری جدید بهره می‌برد تا بتواند سریع‌تر از گلکسی اس ۲۰ اولترا فوکوس کند. همچنین از نظر سخت‌افزاری هم سامسونگ تصمیم گرفته یک ماژول فوکوس لیزری در این گوشی قرار دهد تا مطمئن باشد که تجربه تلخ S۲۰ Ultra تکرار نخواهد شد. در مورد زوم هم سامسونگ تصمیم گرفته تا زوم حداکثری این گوشی را به ۵۰x کاهش دهد که در نهایت باعث می‌شود نتیجه شارپ‌تر و بهتری را نسبت به زوم صد برابری شاهد باشیم.

مشخصات سخت‌افزاری گلکسی نوت ۲۰

هرجا که نوت ۲۰ اولترا در زمینه مشخصات سخت‌افزاری می‌درخشد، گلکسی نوت ۲۰ کمی عقب‌تر ایستاده است. این گوشی کوچک‌تر است و نمایشگری ۶٫۷ اینچی OLED دارد که رزولوشن ۱۰۸۰p دارد. می‌توان گفت این گوشی طراحی عامه‌پسند‌تری دارد. برای شروع نمایشگر آن در گوشه‌ها گرد‌تر است و حاشیه‌های نمایشگر خود را بیشتر نشان می‌دهند. بیرون‌‌زدگی دوربین نیز به اندازه نوت ۲۰ اولترا، عظیم و بزرگ نیست. این گوشی همچنان جزء گوشی‌های بزرگ به حساب می‌آید اما نمی‌توان آن را «فقط یک نوت ۲۰ اولترا کوچک‌تر» دانست؛ چرا که فکر می‌کنیم این محصول زبان طراحی خاص خودش را دارد و حتی محصولی جدا به حساب می‌آید.

متأسفانه همان‌طور که گفتیم در برخی بخش‌ها، این گوشی ضعیف‌تر است. برای شروع باید بار دیگر بگوییم که نمایشگر این گوشی ۶۰ هرتزی است. حافظه داخلی آن را هم نمی‌توانید افزایش دهید و گلکسی نوت ۲۰ تنها در یک مدل ۱۲۸ گیگابایتی قابل خریداری است.

نبود نمایشگری با نرخ تجدید بالا واقعا ناامید‌کننده است! حتی گلکسی اس ۲۰ معمولی که اوایل امسال معرفی شد هم نمایشگر ۱۲۰ هرتزی دارد و امکان افزایش حافظه به کمک microSD در آن وجود دارد. از آن طرف اما اس ۲۰ معمولی فاقد آنتن‌‌های mmWave ۵G است که شاید برخی استدلال کنند که سامسونگ برای قرار دادن چنین آنتن‌هایی در نوت ۲۰ معمولی، قید ویژگی‌های گفته شده را زده است. اما ما همچنان با یک گوشی ۹۹۹ دلاری در میانه‌های ۲۰۲۰ روبه‌رو هستیم و نبود نمایشگری با نرخ تجدید بالا در آن، عجیب و ناامید‌کننده است.

در بخش دوربین، گلکسی نوت ۲۰ با گوشی گلکسی اس ۲۰ هیچ تفاوتی ندارد. دوربین اصلی سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دارد، دوربین اولترا واید هم سنسوری ۱۲ مگاپیکسلی دارد و در نهایت دوربین تله‌فوتو ۶۴ مگاپیکسلی است و فیلم‌برداری ۸K هم با همین دوربین تله‌فوتو انجام می‌شود. به دلیل نبود دوربین پریسکوپی، این گوشی تنها تا ۳۰ برابر زوم را فراهم می‌کند.

سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ قطعا از نظر دیگر مشخصات سخت‌افزاری، یکی از بهترین‌ها به حساب می‌آید. باتری این محصول ۴۳۰۰ میلی‌آمپر ظرفیت دارد و پردازنده آن نیز همان اسنپدراگن ۸۶۵ پلاس و یا اگزینوس ۹۹۰ است. تمام ویژگی‌های نرم‌افزاری که در مدل اولترا وجود دارند نیز در این گوشی حاضر هستند. اما در نهایت این گوشی با اینکه برخی از ویژگی‌های گوشی مثل گلکسی اس ۲۰ را ندارد، اما این بهایی است که برای گرفتن قلم S Pen باید پرداخت.

بهبودهای نرم‌افزاری خانواده Galaxy Note ۲۰

از آنجایی که با گوشی‌هایی از خانواده نوت روبه‌رو هستیم، بزرگ‌ترین تغییر نرم‌افزاری در این گوشی‌ها هم مربوط به قلم S Pen می‌شود. حالا قابلیت‌های Anywhere Actions بیشتری برای این قلم در نظر گرفته شده تا بتوانید با ژست‌های حرکتی مختلف، این گوشی را کنترل کنید. این ژست‌های جادویی قلم اس پن روزبه‌روز بیشتر می‌شوند و باید هرکدام را حفظ و به بهترین شکل اجرا کنید.

سامسونگ همچنین رابطه خوب خود با مایکروسافت را در این محصول هم ادامه داده است. برای گوشی‌های خانواده گلکسی نوت ۲۰ امکانی در نظر گرفته شده که یادداشت‌های ذخیره شده در Samsung Notes را با Microsoft OneNote همگام‌سازی می‌کند. این باعث می‌شود تا اپلیکیشن Samsung Notes کاربردی‌تر از قبل باشد و روی فضای ابری هم به یادداشت‌های خود دسترسی داشته باشید. البته سامسونگ گفته که این همگام‌سازی یک طرفه خواهد بود و این‌طور نیست که یادداشت‌های OneNote را هم در این گوشی ببینید! اما خب به هر حال اضافه شدن این قابلیت خبر خوشحال کننده‌ای است.

اپلیکیشن Notes همچنین این امکان را دارد تا کاربر بتواند فایل‌های PDF را امضا کند، صوت‌های ضبط شده را با یادداشت‌ها همگام‌سازی کند و فولدر بندی بهتر برای یادداشت‌ها نیز به آن اضافه شده است.

مایکروسافت همچنین در زمینه گیمینگ و بازی کردن هم با سامسونگ همکاری داشته و حالا این گوشی‌ها با Xbox Game Pass Ultimate سازگاری دارند. حتی یکی از باندل‌های پیش‌فروشی این گوشی‌ها، سه ماه حساب کاربری رایگان سرویس گیمینگ مایکروسافت را هم ارائه می‌کند. اپلیکیشن Your Phone که به کاربر اجازه می‌دهد گوشی خود را با ویندوز همگام‌سازی کند نیز به صورت پیش‌فرض روی این گوشی‌ها نصب می‌شود و سامسونگ حتی وعده داده تا با به‌روزرسانی‌های آینده، امکان اجرا کردن چند اپلیکیشن اندروید روی ویندوز را به کمک این گوشی و اپلیکیشن Your Phone فراهم کند.

در کنار گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی نوت ۲۰ اولترا، سامسونگ یک تبلت جدید، یک ساعت هوشمند جدید و یک هدفون جدید هم معرفی کرد. همچنین این شرکت پیش‌تر نسخه ۵G از گوشی گلکسی Z Flip را هم معرفی کرده بود و نسل جدید گوشی تاشو گلکسی فولد هم با نام Galaxy Z Fold ۲ معرفی شد که حالا بهترین پرچمدار سامسونگ به حساب می‌آید.

اگر شما هنوز به گوشی‌هایی با نمایشگر تاشو نمی‌توانید اعتماد کنید (که حق هم دارید)، گلکسی نوت ۲۰ اولترا بهترین گوشی سامسونگ برای شماست. گوشی گلکسی نوت ۲۰ معمولی محصولی متواضع‌تر به حساب می‌آید، قیمت بهتری دارد و همچنان از بسیاری جهات، یک گوشی فوق‌العاده به حساب می‌آید. اینکه چقدر این گوشی‌ها می‌توانند انتظارات را برآورده کنند را باید به بررسی تخصصی از آنها بسپاریم. تا آن موقع، شما درباره دو گوشی گلکسی نوت ۲۰ جدید چه فکر می‌کنید؟

منبع: مجله دی جی کالا
کدخبر: 114680
  • *** ارسالی در

    عکس نداشت زیاد

ارسال نظر

 

آخرین اخبار