|

اقتصاد مبتنی بر نفت مسیر نابودی کارآفرینی است

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: نابودی کارآفرینی مبتنی بر توان دانش و هر آنچه که مستلزم پول باشد در تفکر نفتی است و برای مبارزه با آن باید با اصول فرهنگی که این تفکر را با خود به ارمغان آورده، مبارزه کرد.

اقتصاد اقتصاد مبتنی بر نفت مسیر نابودی کارآفرینی است

سورنا ستاری روز شنبه در جلسه اقتصاد مقاومتی و جهش تولید کردستان، اظهار داشت: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دیدگاه متفاوتی نسبت به اقتصاد داریم و دلیل آن اتکای بر دانش اقتصاد دانش بنیان است.

وی با اشاره به تاریخ کشورمان در زمینه نخبگان و سرآمدان گفت: اقتصاد دانش بنیان از دیرباز در ایران وجود داشته و با آمدن نفت، فرهنگ ها عوض شدند.

ستاری تاکید کرد: از ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال قبل، پول مفت نفت اتفاقاتی را رقم زد که اقتصاد ما را وابسته و فرهنگ عمومی جامعه را تغییر داد و فرهنگ کنونی شکل گرفت که والدین به بچه‌های خود می‌گویند باید استخدام شوید و این بزرگترین خیانتی است که می‌توان در قبال فرزندان این کشور مرتکب شد.

وی با بیان اینکه دولت های نفتی که بر اساس منابع زیرزمینی کار می‌کنند ، هیچ وقت رشد نخواهد کرد، افزود: توجه به سرمایه های انسانی مستلزم تغییر تفکر از کوچه بازار تا پشت میز ادارات است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور از کردستان به عنوان استان فوق‌العاده با ظرفیت‌ نیروی انسانی خلاق و فرهنگ قدیمی کارآفرینی نام برده و گفت: توسعه در اقتصاد دانش بنیان، یک امر درون‌زا است و هیچ کس از بیرون استان نمی‌تواند برای شما توسعه درست کند و در سطح کشور هم همین مسئله مطرح است.

ستاری تاکید کرد: ماندگاری فرزندان شما در داخل استان و کشور نیازمند نگاه نو است و همان گونه که به آموزش و پرورش آنها حساس هستیم باید نسبت به خارج شدن فرزندان از استان و کشورمان هم حساس باشیم و آن را در داخل رشد دهیم تا استان توسعه یابد.

وی، نقش دانشگاه‌ها را در اقتصاد دانش بنیان بسیار مهم اعلام کرد و افزود: این نقش مهم از عهده دانشگاه‌هایی که در این سال‌های اخیر با آن درگیر بوده ایم بر نمی‌آید، چرا که دانشجویان با پول مردم درس خوانده‌اند تا تغییری در جامعه ایجاد کرده و ارزش افزوده ایجاد کند و دانشگاهی در این اقتصاد محور توسعه قرار خواهد گرفت که خودش را از درون درست کند و جز دانشگاه های نسل سوم و چهارم شود که خود را جزئی از جامعه می‌داند و حصار و دیواری ندارد و داخل فرهنگ و اقتصاد است و همین عامل تحول می شود.

وی اضافه کرد: دانشگاه باید به جای دراز کردن دست به سمت دولت برای بودجه به سوی مردم از محل فروش تکنولوژی و صنعت خود دست دراز کند و درآمد داشته باشد در غیر این صورت کارمندی است که با پول دولت می‌چرخد و نوآوری ندارد.

وی بر لزوم فراهم کردن محیطی برای و کارآفرینی جوانان کردستانی تاکید کرد و افزود: تمامی مسوولان از کارمند تا مدیران باید محیط کسب و کار را درست کنند و بروکراسی اداری را که زاییده اقتصاد نفتی است تعدیل کرده و در داخل استان باید به نوعی برخورد کنندکه راه برای جوان کارآفرین هموار شود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: مفاهیم اقتصاد مقاومتی در کردستان جلوه‌گر شده است و حالا باید با تکیه بر مزیت های ذاتی استان این مفاهیم را در عمل به جایگاه واقعی خود رساند.

کشاورزی و فرهنگ غنی هزاران ساله از ظرفیت‌های کردستان بود که ستاری به آنها اشاره کرد و افزود: فرهنگ غنی کردستان قابل ارائه به دنیا است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر زبان فارسی زبان نهم اینترنت دنیا به شمار می رود از آن به عنوان قدرت نرم ایران است، اضافه کرد: جا دارد که زبان کردی هم وارد این عرصه شود تا صنایع خلاق و فرهنگ اصیلی را که این زبان در خود جای داده است، به جهانعرضه کند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه توسعه پارک‌های فناوری و مراکز رشد در همه شهرهای استان، اهمیت دادن به جوانان، سرمایه‌گذاری روی آنان و توسعه شتاب دهنده‌ها از برنامه‌های اصلی معاونت علمی و فناوری است، افزود: پارک علم و فناوری استان نسبتاً توسعه یافته ولی در مقایسه با ظرفیت‌های استان هنوز جای کار بسیاری دارد.

ستاری تاکید کرد: باید زیرساخت های لازم در سنندج و شهرستان ها فراهم و محیط کسب و کار را فراهم کنیم که این مهم را فرهنگ عمومی مردم می سازد.

وی یادآور شد: مردم باید نگاهشان به جای جیب جوانان به تفکر آنها باشد و جوان خلاق و مبتکر هم نباید چشم به راه استخدام بماند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه کمبود به ضعف زیرساخت در استان زیاد و تعداد شرکتها در حال ازدیاد است، افزود: برای موفقیت در عرصه اقتصاد دانش بنیان نیازمند کمک عمومی مردم هستیم و در این را ه هر مبلغی که کردستان بخواهد به دنبال تخصیص آن خواهیم بود.

ستاری با اشاره به فعالیت پنج هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور گفت: در حال حاضر ۴۱ شرکت فناور روی تابلو بورس کشور قرار دارند که ارزش آنها بیش از ۲۸۰ هزار میلیارد تومان است.

وی افزود: شرکت‌های فناور کشور سال گذشته ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فروش فروش داشتند که رشد شدیدی را در این زمینه شاهد بودیم و با بخشهای مختلف اقتصادی کشور در حال رقابت هستند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به استعداد ویژه جوانان کرد اشاره و اظهار داشت: جوانان کردستانی باید بدانند هیچگونه چراغ جادویی در خارج از استان نیست که مشکل را حل کند بلکه توسعه از داخل استان اتفاق می‌افتد و این نیازمند راه‌حل و دانش بومی است.

ستاری به مدیران هم توصیه کرد به قوانین تسهیل کننده امور توجه بیشتری داشته و محیط کسب و کار مناسبی را در داخل استان راه اندازی کنند.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 116371

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین