|

دو خبر مهم ارزی برای بازار

به دنبال پیام شب گذشته رئیس کل بانک‌مرکزی، پس از پایان یافتن معاملات دیروز در بازار ارز، دو خبر مهم منتشر شد: اول حذف سهمیه ۲۲۰۰ دلاری برای هر کارت ملی و دوم وعده کاهش فاصله نرخ رسمی و بازار آزاد.

اقتصاد دو خبر مهم ارزی برای بازار

یک هفته‌ای می‌شود که با وجود ورود دلار به کانال ۲۴ و بعد ۲۵ هزارتومانی در بازار ارز صرافی ملی سعی کرده که با در پیش گرفتن ثبات و عدم تغییر در تابلوی خود اعلام کند؛ نرخ موجود در بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد.

به دنبال همین موضوع نرخ فروش ارز در صرافی‌های بانکی و صرافی ملی اختلاف فاحشی با نرخ فروش در بازار آزاد اختلاف پیدا کرد، اختلافی که زمینه‌ساز توزیع رانت وسوسه‌انگیز حداقل چهار میلیون تومانی در بازار ارز شد.

روزهای دوشنبه و سه‌شنبه سودای کسب سود برای افرادی که سهمیه ۲۰۰۰یورویی (یا معادل آن) سالانه خود را دریافت نکرده بودند، بالا گرفت و صف‌های طولانی مقابل صرافی‌ها تشکیل شد.

سه‌شنبه شب اما همتی، رئیس کل بانک‌مرکزی در یادداشت اینستاگرامی خود آب پاکی را روی دست مردمی ریخت که دو شب را تا صبح مقابل در صرافی‌ها به صبح رسانده بودند.

همتی با اشاره به التهابات سایر بازارها و تاثیر آن در نوسانات اخیر ارز، فاصله نرخ صرافی‌ها و بازار غیررسمی را موجب آربیتراژ در این بازار و طبعا فعالیت گسترده سفته بازان خواند و نوشت:

«در دو سال گذشته سیاست بانک مرکزی حضور در حاشیه بازار برای جلوگیری از سفته‌بازی بوده‌است، این امر موجب کاهش نوسانات و ثبات بازار و تعدیل تدریجی نرخ ارز بوده است، این سیاست را از فردا (۴ شنبه) نیز با قدرت ادامه خواهیم داد».

پیرو همین پیام پس از پایان یافتن معاملات در بازار ارز، دو خبر مهم منتشر شد: اول حذف سهمیه ۲۲۰۰ دلاری برای هر کارت ملی ودوم وعده کاهش فاصله نرخ رسمی و بازار آزاد.

از صبح چهارشنبه به استناد تصمیمات متخذه از سوی بانک مرکزی فروش اسکناس از محل سایر کد (۲۴) تا اطلاع ثانوی از سیستم سنا حذف شد. بدین ترتیب فروش ۲۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر اسعار به هر دارنده کارت ملی در سال منتفی اعلام شد.

البته گفته شد که که نیازهای واقعی مشتریان از جمله ارز مسافرتی بیماری و دانشجویی و غیره کماکان در شعب بانک‌ها و صرافی‌ها به متقاضیان ارائه خواهد شد.

کارشناسان معتقدند همتی در حالی اظهار می‌کند به دنبال حضور پرقدرت در بازار ارز و مبارزه با سفته‌بازان است که عامل آربیتراژ ایجاد شده در نرخ ارز و به دنبال آن تشکیل صف‌های طویل خرید دلار خود بانک‌مرکزی بوده است.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 121458

ارسال نظر