|

شرط کاهش قیمت تخم‌ مرغ

ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی حاکی از آن است که در برخی از واحدهای مرغداری، تولیدکنندگان به دلیل کمبود خوراک مجبور هستند مرغ‌های تخم‌گذار خود را به کشتارگاه بفرستند. موضوعی که رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران توضیحاتی در خصوص آن ارائه داد.

اخیر در فضای مجازی ویدیوهایی منتشر شده است که نشان می‌دهد برخی از واحدهای تولید تخم‌مرغ، مرغ‌های مولد تخم‌گذار خود را به دلیل کمبود خوراک به کشتارگاه می‌فرستند و همین امر باعث افت تولید آنها و ضرر و زیان شده است. آنها در این ویدیوها با انتقاد به عملکرد مسئولان مربوطه می‌گویند که حتی با قیمت‌های بالا هم نمی‌توانند سویا در بازار پیدا کنند و بارندگی در هند و تاخیر در بارگیری محموله‌های خریداری شده جواب قابل قبولی برای گرسنگی مرغ‌ها نیست و تولیدات را نمی‌توان معطل این مسائل کرد.

در این راستا ناصر نبی پور ضمن اشاره به اینکه گاهی در فضای مجازی بزرگنمایی رخ می‌دهد، گفت: گاهی به دلیل کمبود نهاده‌های دامی، مرغداران مجبور می‌شوند گله هایی که سن بالاتری دارند را به کشتارگاه بفرستند. ولی اگر خوراک به اندازه کافی باشد هیچکس مرغ مولد تخم‌گذار را به کشتارگاه نمی‌فرستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این گونه از مرغ‌ها قابلیت مصرف خانگی دارند یا خیر، گفت: گوشت مرغ تخم‌گذار بیشتر در صنایع سوسیس و کالباس استفاده می‌شود و مصرف خانگی ندارد، زیرا گوشت آن سفتتر، وزن آن سبکتر و نسبت استخوان به گوشت نیز بیشتر است و کیفیت مرغوبی ندارد.

 در صورت تامین نهاده‌ها تخم‌مرغ کیلویی ۱۲ هزارتومان می‌شود

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران در ادامه با اشاره به کمبود خوراک دام و طیور در کشور گفت: قیمت مصوب هر کیلو تخم‌مرغ ۱۲ هزار تومان شده است اما این به شرطی امکان‌پذیر است که بخش زیادی از ذرت و سویای مورد نیاز توسط دولت تامین شود. در غیر این صورت قیمت تمام شده هر کیلو تخم‌مرغ بیش از ۱۶ تا ۱۷ هزارتومان خواهد بود.

به گفته وی البته وعده هایی برای تامین نهاده‌های دامی مورد نیاز داده شده است.

افزایش هزینه‌های دارو و واکسن

وی با بیان اینکه از خردادماه دارو و واکسن نیز چهار برابر شده و این هزینه تمام شده تولید را بالا می‌برد، افزود: علت اصلی گرانی تخم‌مرغ کمبود نهاده‌های دامی است که این کمبود منجر به افت تولید شده است و اگر با این افت تولید صادرات هم صورت بگیرد بازار مشکل دار می‌شود. یعنی صادرات به خودی خود مشکل ندارد ولی چون تولید افت کرده اثر صادرات بیشتر حس می‌شود.

وی خاطر یاد آور شد: در اردیبهشت و خردادماه امسال بیشترین میزان صادرات تخم‌مرغ را داشتیم ولی قیمت‌ها بسیار کم بود.

نبی پور در پاسخ به این سوال که کمبود نهاده چندین ماه است که تولیدکنندگان را درگیر کرده است ولی چرا در ماه‌های قبل قیمت تخم‌مرغ به این شدت افزایش نیافته بود، اظهار کرد: کمبود نهاده داشتیم ولی در این حد نبود. قبلا می‌توانستیم ذرت و سویا را به قیمت بالاتر در بازار پیدا کنیم ولی درحال‌حاضر حتی سویای ۱۴ هزار تومانی هم در بازار یافت نمی‌شود.

منبع: ایسنا
کدخبر: 124142

ارسال نظر