|

دلار در معاملات جهانی عقب نشست

شاخص دلار دوباره در مدار نزولی قرار گرفت.

اقتصاد دلار در معاملات جهانی عقب نشست

در ادامه سیگنال دهی متناقض به بازارهای مالی، این بار یکی از مدیران ارشد بانک مرکزی امریکا از احتمال طولانی شدن روند احیای اقتصادی این کشور خبر داده است. پاتریک هارکر- مدیر دفتر منطقه‌ای فدرال رزرو در فیلادلفیا گفته است فرض غالب این است که تا اواخر سال آینده، واکسن کرونا به طور گسترده در اختیار عموم مردم قرار گیرد.

هارکر با بیان اینکه کووید-۱۹ یک درس بسیار دردناک برای اقتصاد جهان بود گفت: به ما یاد داد که هنوز برای مواجهه با یک بحران تمام عیار آن طور که باید، آماده نیستیم. حتی اگر احیای اقتصاد سریع انجام شود و جلوی مرگ و میرهای بیشتر گرفته شود، تا ۲۰۲۳ طول خواهد کشید تا بازار کار به وضعیتی برسد که بتوانیم آن را اشتغال کامل بنامیم. هنوز کرونا تمام نشده اما مسئله مهم این است که ریشه‌ها و عوامل آسیب وحشتناک یک ویروس به اقتصادمان را شناسایی کنیم و کارهای لازم را برای تکرار نشدن این اتفاق انجام دهیم.

شماری از کشورهای مختلف برآورد خود از رشد اقتصادی امسال را افزایش داده‌اند اگرچه رشد اقتصادی بسیاری از کشورها حتی در سناریو خوش بینانه نیز منفی باقی خواهد ماند. جان ویلیامز- مدیر دفتر منطقه‌ای بانک مرکزی امریکا در نیویورک گفته است روند احیای رشد اقتصادی امریکا قوی تر از چیزی بوده است که پیشتر تصور می‌شد.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی خواهان دیدن بازار کار در وضعیت اشتغال کامل در سریع‌ترین زمان ممکن است، افزود: انتظار ما این است که تا ۲۰۲۲ به ثبات بسیار خوبی در بازار کار برسیم با این حال هنوز ابهامات زیادی وجود دارد که در سال‌های آینده باید خود را آماده مواجهه با چه چیزی کنیم.

وضعیت برای دومین اقتصاد بزرگ جهان یعنی چین نیز احتمالا مطلوب تر از آن خواهد بود که پیشتر تصور می‌شد: بانک جهانی در گزارش جدیدی به بررسی وضعیت اقتصاد چین در ماه‌های پایانی امسال پرداخته و اعلام کرده است چین تنها اقتصاد بزرگ منطقه شرق آسیا خواهد بود که با وجود تبعات سنگین کرونا رشد اقتصادی مثبت را تجربه خواهد کرد و رشد دو درصدی برای آن در امسال پیش‌بینی شده است. انتظار می‌رود روند رشد اقتصاد چین در سال آینده شتاب بسیار بیشتری بگیرد و به ۷.۹ درصد برسد.

همچنین انتظار می‌رود رشد اقتصادی برخی دیگر از اقتصادهای بزرگ جهانی نظیر آلمان، فرانسه و انگلیس نیز تا پایان امسال بهتر از چیزی باشد که پیشتر تصور می‌شد.

نیل جونز- کارشناس مسائل ارزی در بانک میزوهو - گفت: دارایی‌های پرریسک در شرایط فعلی کمتر مورد استقبال معامله گران قرار می‌گیرند چرا که احتمال بدتر شدن شرایط اقتصادی جهان وجود دارد. تا زمانی که معامله گران نسبت به آینده خوش بین نباشند، ترجیح خواهند داد سرمایه‌های در اختیار خود را در دارایی‌های امن نگهداری کنند و این تقاضا برای دارایی‌های امن احتمالا در کوتاه مدت در سطح نیرومندی باقی خواهد ماند.

عامل موثر دیگر بر بازار ارز، اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری امریکا است. اگرچه جوبایدن هنوز با اختلاف اندکی در نظرسنجی‌ها از ترامپ پیش است اما نمی‌توان با قطعیت در خصوص برنده احتمالی سخن گفت. در شرایطی که دونالد ترامپ تردیدهایی در خصوص پذیرش نتیجه انتخابات در صورت شکست خوردنش را ایجاد کرده، رئیس‌جمهوری خواه سنا امریکا گفته است پیروز انتخابات از هر کدام از دو حزب در ماه ژانویه رئیس‌جمهوری خواهد شد و کسی نمی‌تواند مانع این کار شود.

انتخابات ریاست جمهوری امریکا روز سوم نوامبر ( ۱۳ آبان) برگزار خواهد شد اما به دلیل کرونا احتمالا تغییراتی در روند رای گیری ایجاد خواهد شد.

اختلافات بین چین و امریکا نیز زیر ذره بین معامله گران قرار دارد. امریکا دوباره چین را به نقض حقوق بشر متهم و به فشار خود روی اپلیکیشن‌های چینی افزوده است. روابط سرد دو طرف در حال نشان تدریجی پیامدهای خود روی مناسبات مالی و تجاری است و معامله گران از این نگران هستند که فاز نخست توافق تجاری با وخیم تر شدن فضای کنونی از دست برود و جنگ تجاری بین دو طرف از سر گرفته شود.

با وجود بازگشایی کسب و کارها و از سرگیری فعالیت‌های تجاری انتظار نمی‌رود اقتصاد جهانی امسال را با رشد مثبت به پایان برساند. سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در برآورد جدید خود پیش‌بینی کرده است رشد اقتصادی جهان برای کشورها به طور متوسط منفی ۴.۵ درصد خواهد بود. طبق پیش‌بینی‌های این سازمان اقتصاد چین امسال تنها ۱.۱ درصد رشد خواهد کرد که این عملکرد برای امریکا از این هم ناامیدکننده تر خواهد بود تا جایی که انتظار می‌رود بزرگ‌ترین اقتصاد جهان تا پایان امسال ۳.۸ درصد کوچک شود.

پس از فروکش کردن موج اولیه، روند شیوع کرونا در بسیاری از کشورها سرعت گرفته که این روند به ویژه در اروپا محسوس بوده است. با این حال دونالد ترامپ- رئیس‌جمهوری امریکا- از قرار داشتن توسعه واکسن کرونا در مراحل پایانی و آغاز توزیع آن از اواخر ماه آینده صحبت کرده است.

تاکنون بیش از ۳۴ میلیون و ۳۹۶ هزار و ۴۰۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۲۲ هزار و ۳۵۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به امریکا با ۲۱۲ هزار و ۳۷۰ نفر، برزیل با ۱۴۴ هزار و ۱۰۳ نفر، هند با ۹۹ هزار و ۸۰۴ نفر، مکزیک با ۷۷ هزار و ۶۴۶ نفر و انگلیس با ۴۲ هزار و ۲۰۲ نفر بوده است.

به نظر می‌رسد کرونا روی توان بودجه‌ای بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی تاثیر منفی محسوسی گذاشته است تا جایی که مرکز مطالعات اقتصادی آلمان اعلام کرده مازاد بودجه ۵۲.۵ میلیار دلاری دولت در سال قبل جای خود را به کسری بودجه ۱۷۰ میلیارد دلاری در امسال خواهد داد. به گفته این مرکز، امسال اقتصاد این کشور ۵.۳ درصد کوچک خواهد شد که این رقم در صورت تحقق، ۱.۴ درصد بیشتر از رقمی خواهد بود که پیشتر تصور می‌شد. این موسسه با پیش‌بینی از سرگیری رشد اقتصادی در سال آینده، نرخ رشد سال ۲۰۲۱ را ۵.۱ درصد پیش‌بینی کرده است.

کیوسوکه سوزوکی- استراتژیست مسائل ارزی در موسسه " سوسیه جنرال" گفت: فکر می‌کنم در بلندمدت بین یورو و دلار توازن برقرار شود و نرخ برابری هر یورو در بلندمدت احتمالا ۱.۱۶ دلار خواهد بود. ما شاهد یک روند احیای طولانی خواهیم بود و فارغ از اینکه چه کسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری امریکا شود، کار سختی را برای رساندن اقتصاد به سطح پیش از آغاز بحران کرونا خواهد داشت.

 

شاخص دلار

 شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۹ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۷۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۸۸ دلار اعلام شد.

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۸۸ دلار مبادله شد. یورو ۰.۲۵ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۷ به ۱.۱۷۴ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

 در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۶ درصد افزایش به ۱۰۵.۵۴۲ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۱.۳۹۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۷۸۹ یوان چین اعلام شد.

منبع: ایسنا
کدخبر: 126233

ارسال نظر

 

آخرین اخبار