|

فروش داروهای قدیمی با قیمت جدید

متاسفانه داروخانه‌ها علی‌رغم اینکه داروهای قدیمی با قیمت پایین‌تر در انبار دارند، متاسفانه آن داروها را با نرخ فاکتور جدید به فروش می‌رسانند و همین مسئله سبب نارضایتی مردمی شده است.

امروزه با وجود اینکه در روزهای سخت کرونایی قرار داریم، از سوی دیگر گرانی داروها و درمان تبدیل به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده است. متاسفانه این روزها از یک سو افزایش ناگهانی قیمت داروها و از سوی دیگر کمیاب شدن برخی از داروها حسابی شهروندان را کلافه کرده است.

با توجه به اینکه دارو یکی از مهم‌ترین نیازهای انسان در جامعه است در این راستا افرادی در جامعه هستند که نیاز بسیار مبرمی به برخی از داروها و واکسن‌ها دارند و همین گرانی‌های افسارگسیخته دارو بسیار آنها را دل‌آزار کرده است.

متاسفانه در چند ماه گذشته به خاطر عدم نظارت و بازرسی درست، برخی از داروخانه‌ها اقدام به گران‌فروشی داروها می‌کنند و همین موضوع سبب شده است که امروزه بسیاری از داروها تبدیل به کالای لوکس شوند. البته در این بین مسئولان ذیربط مدعی هستند که گران فروشی و احتکار داروها به شدت رصد می‌شود و اصلا کمبود دارو وجود ندارد و اگر هم کمی اوضاع تغییر کرده مربوط به تغییرات فصلی در حوزه دارو است. با این حال بر اساس گزارش‌های میدانی خبرنگار تسنیم از داروخانه‌‌های سطح شهر، شاهد افزایش قیمت دارو از تعرفه اصلی اعلام شده در محصولات دارویی هستیم، در این بین کمیاب شدن داروهای خاص هم به معضلات این مشکل افزوده است.

با تمام این‌ها سوالی که مطرح می‌شود این است که افرادی که بیماری زمینه‌ای و مشکلات حاد بیماری‌ دارند و در عین حال قشر ضعیف جامعه هستند برای تهیه دارو باید چه کنند؟ مسئولان ذیربط آیا چاره‌ای برای حل این مشکل دارند؟ چرا نظارتی بر افزایش قیمت داروها از تعرفه اصلی نیست؟

علت افزایش قیمت دارو

مریم نوبرانی، سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان  اظهارکرد: قیمت‌های دارو از سمت استان به هیچ عنوان انجام نمی‌گیرد بلکه قیمت‌گذاری در داروها از طریق شرکت‌های دارویی با توجه به سیاست‌های موجود، افزایش نرخ و تورم اقتصادی انجام می‌شود. در این راستا از طرفی عدم هماهنگی نرخ‌های دارویی به علت فاکتورهای امروزه است.

وی با اشاره به افزایش قیمت‌ دارو در داروخانه‌ها اذعان کرد: داروخانه‌ها به هیچ عنوان اجازه افزایش قیمت در داروخانه خود را ندارند، اما این امر سبب نمی‌شود که هر قیمتی که در روی داروها اعلام شده به همان قیمت به فروش برسانند.

ازسوی دیگرمهدی بیگدلی، رئیس انجمن داروسازان استان زنجان با اشاره به ملاک فروش در داروخانه‌های سطح شهر اظهارکرد: ملاک فروش در داروخانه‌ها، فاکتور شرکت‌های توزیع‌کننده دارو در داروخانه‌های سطح شهر است دراین راستا تولید دارو تا زمانی که به‌دست مصرف‌کننده برسد بعضا با تاخیر یک سال طول می‌کشد همچنین دراین فاصله طولانی یک تا دو مرتبه افزایش قیمت در داروها را خواهیم داشت.

وی در خصوص علت افزایش قیمت دارو در داروخانه‌ها افزود: علت سوء برداشت از گرانی داروها این است که در فاصله زمانی طولانی که دارو به داروخانه‌های استان می‌رسد به علت نوسانات ارز و شرایط سخت اقتصادی قیمت داروها به نرخ امروزه محاسبه می‌شود و داروخانه‌ها قیمت دارو را بر اساس فاکتور امروز به فروش می‌رساند.

نظارت بر فروش و تهیه داروها

رئیس انجمن داروسازان استان زنجان با اشاره به حل این مشکل گفته شده تصریح کرد: در معاونت غذا و دارو برای حل مشکل شهروندان در راستای گران فروشی در داروخانه‌ها، شهروندان می‌توانند با واحد رسیدگی به شکایات تماس بگیرند و مشکلات خود را بیان کنند.

بیگدلی با اشاره به آسیب وارد شده از شیوع بیماری ویروس کرونا به داروسازان تشریح کرد: به علت اپیدمی ویروس کرونا مراجعات مردم به داروخانه‌های سطح شهر به شدت کمتر شده و در این راستا انبار‌های داروخانه‌ها پر از داروهای به فروش نرسیده، خصوصا داروهای اطفال است.

وی با اشاره به قانون مصوب شده در داروخانه‌ها افزود: طبق قانون مصوب شده، اگر داروخانه‌ها قیمت جدید در فاکتور داشته باشند می‌توانند تمامی داروها را با قیمت جدید به فروش برسانند دراین راستا هیچ مشکلی برای گران فروختن دارو در داروخانه ایجاد نمی‌شود.

با این تفاسیر، افزایش ناگهانی و کمیاب شدن داروهای خاص برای بیماران خاص در این روزهای سخت و طاقت فرسا بسیار اتفاق ناگواری است و ناتوانی در تامین دارو و هزینه‌های درمانی موجب نگرانی و اضطراب در میان مردم شده است. بر این اساس امید است مسئولان ذیربط علاوه بر شعار، گره‌ای از مشکلات مردم بگشایند و وعده‌ها را عملی کنند، همچنین کمترین کاری که می‌توانند انجام دهند این است که نظارت بر فروش و تهیه داروها را در برنامه‌های خود داشته باشند.

منبع: تسنیم
کدخبر: 142065

ارسال نظر

 

آخرین اخبار