|

میزان تأثیر قیمت‌گذاری فولاد بر ریزش شاخص بورس

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اکثر کارشناسان، ریزش اخیر این روزهای شاخص بورس را به شیوه‌نامه جدید وزارت صنعت برای قیمت‌گذاری فولاد نسبت دادند اما این موضوع را نمی‌توان به عنوان تنها عامل ریزش بازار معرفی کرد.

اقتصاد میزان تأثیر قیمت‌گذاری فولاد بر ریزش شاخص بورس

"هومن عمیدی" بااشاره به افت شاخص بورس در بازار هفته گذشته افزود: در هفته منتهی به ۲۴ دی ماه شاهد افت دست جمعی اکثر نمادهای کوچک و بزرگ در بورس بودیم، عمده این ریزش تحت تاثیر برنامه های وزارت صمت مبنی بر نرخ گذاری دستوری محصولات فولادی ایجاد شد.

وی اظهار داشت: به عقیده اکثر تحلیل گران، ریسک تصمیم های اشتباه توسط قانون گذار یا شائبه رفتار سلیقگی توسط مجری قانون در فرآیند اجرا نه تنها برای صنعت فولاد بلکه برای همه صنایع ریسک و تهدیدی غیرسیستماتیک تعریف شد و ریزش اخیر این روزهای شاخص بورس را به آن نسبت دادند اما این موضوع نمی تواند تنها علت ریزش بازار به شمار رود.

 عمیدی با بیان اینکه در صورت صحت این تحلیل باید پس از ورود معاون رییس جمهوری به این موضوع و لغو بخشنامه ابلاغ شده آرامش به بازار سرمایه بر می گشت که این امر به هیچ عنوان محقق نشد، گفت: گرچه شائبه ریسک تغییر قوانین می تواند بر معاملات بازار سهام تاثیر منفی داشته باشد اما مهمترین دلیل ریزش این روزهای بورس ترس سهامداران حقیقی از افت عمومی نمادها و افزایش زیان در پرتفوهای اشخاص حقیقی است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: عدم پذیرش مسوولیت در قبال صندوق پالایش یکم در حالی رخ داد که با توجه به مناسب بودن شرایط بنیادی گروه پالایشی، تثبیت قیمت دلار در کانال بیش از ٢٣ تا ٢٤ هزار تومان و کاهش ظرفیت تولید یک میلیون بشکه نفت در عربستان قیمت جهانی نفت را بالای ۵۰ دلار تثبیت کرده است.

وی تاکید کرد: کمتر کسی انتظار افت قیمت پالایش یکم را به رقم کمتر از عرضه اولیه پیش بینی کرده بود اما عدم تخصیص منابع مناسب جهت بازارگردانی، انجام بازارگردانی فقط به منظور رفع تکلیف در این نماد و سایر شرکت های حاضر در بازار سرمایه، سو استفاده شرکت های حقوقی در عرضه و ایجاد ترس در بین معامله گران حقیقی ناشی از فروش سهام توسط حقوقی ها با وجود مثبت بودن مولفه های بنیادی زمینه افت صندوق پالایشی یکم را در بازار ایجاد کرد.

عمیدی با بیان اینکه این ترس موجب فروش در کف قیمتی توسط سهامداران حقیقی شد و فضای ناامیدی را حاکم ساخته است، گفت: حمایت یک میلیون و ٣١٠ هزار واحدی شاخص کل پس از دو روز فراز و نشیب در نهایت شکسته شد و باید رفتار معاملاتی سهامداران را در طی روزهای آتی با حمایت روانی یک میلیون و ٢٠٠ هزار واحد و سپس یک میلیون واحد مورد بررسی قرار داد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: چنانچه در روزهای آینده ارزش معاملات افزایش پیدا نکند و در مسیر نزولی باقی بماند، ممکن است روند منفی شاخص بورس تداوم یابد اما در صورت ایجاد تغییر در نحوه بازارگردانی و ورود جریان نقدینگی هوشمند به بازار می توان امیدوار بود که از اواخر دی و اوایل بهمن ماه شرایط معاملات بازار تغییر کند و شرایط مناسب تری در شاخص کل ایجاد شود.

 وی افزود: در صورت بازگشت شاخص بورس تا انتهای دی ماه زمینه رشد بازار سرمایه تا قبل از عید به منظور بازپس گیری بازدهی های از دست رفته در مقایسه با عدم افت بازار های موازی حاصل خواهد شد.

عمیدی تاکید کرد: از سوی دیگر با توجه به بالا بودن بهای تمام شده سهام خریداری شده توسط بازارگردان ها می توان امیدوار به رشد قیمت سهام برای جلوگیری از شناسایی زیان و کاهش بیشتر ارزش سرمایه گذاری ها در سال ۹۹ بود.

 شاخص بورس در معاملات هفته‌ای که گذشت ۸۱ هزار واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۱۰ دی‌ماه) با رقم یک میلیون و ۳۱۰ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز گذشته (چهارشنبه) به یک میلیون و ۲۲۹ هزار واحد رسید.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 147974

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین