|

گفت‌وگوی گسترش نیوز با کارشناس بازار سرمایه؛

بورس تحت تاثیر عامل خارجی قرار می گیرد؟

کارشناس بازار سرمایه: دو کفه بنیاد و قیمت آنقدر تراز هست که تنها یک عامل خارجی همانند قیمت ارز می تواند بر بازار سهام اثرگذار باشد. در نتیجه باید بیان کرد که در هفته جاری نباید شاهد اتفاق خیلی خاصی باشیم و یک هفته متعادلی در پیش خواهیم داشت.

اقتصاد بورس تحت تاثیر عامل خارجی قرار می گیرد؟

معاملات بورس در هفته گذشته با رشد پرشتاب شاخص کل شروع شد و در روز شنبه شاخص با رشد ۴۰ هزار واحدی تا سطح یک میلیون و ۴۳۷ هزار واحد بالا رفت. اما در روز یکشنبه نزول کرد و هزار و ۳۹۵ واحد پائین آمد. در روز دو‌شنبه شاخص رشد اندک ۸۵۳ واحدی داشت و روز سه‌شنبه توانست ۱۲ هزار و ۵۵۲ واحد بالا بیاید و به نیمه کانال ۱.۴ میلیونی برسد. اما شاخص کل در آخرین روز کاری هفته ۱۳ هزار و ۱۲۵ واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و ۴۳۶ هزار واحد رسید. شاخص کل نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۳۸ هزار و ۹۸۶ واحد بالا‌تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۲.۸ درصد شود که نسبت به نزول ۶ درصدی هفته قبل بهبود داشته و پس از یک هفته وقفه، بازدهی بازار احیا شد.

از نظر کارشناسان، ترس از ریزش شدید نرخ دلار از جمله عوامل تاثیرگذار در روند نزولی شاخص بورس بود، در این میان برخی کارشناسان اعلام کردند در وضعیت کنونی و با توجه به آرامش ایجاد شده در اقتصاد کشور، هیچ عاملی نمی‌تواند سبب تغییر مسیر شاخص بورس شود و بازار فقط تحت تاثیر رکود حاکم در بازار ارز، دچار نوسان شده است.

میرزا-باقری

در همین راستا ما در گسترش نیوز برآن شدیم که گفتگویی داشته باشیم با یک کارشناس بازار سهام و نظر وی را در مورد بازار سهام در هفته جاری جویا شویم. برای خواندن مشروح این گزارش با ما همراه باشید:

رکود و تردید در بازار سهام

مسعود میرزا باقری کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز در رابطه با موضوع یاد شده اظهار کرد: در هفته پیش بازار بورس تحت تاثیر سفر آقای انریکه مورا به ایران همراه بود. ضمن اینکه بازار ارز به کانال ۲۶ هزار تومان سقوط کرد. اما با اظهاراتی که طرفین غربی و آقایان رییسی و امیرعبدالهیان داشتند قیمت ارز به میانه های کانال ۲۷ هزار تومانی بازگشت.

وی ادامه داد: در بازار سهام نیز شاهد یک رکود و تردید بودیم. با اینکه نزدیک به گزارش های شش ماهه شرکت های بورسی هستیم ام بازار اصلا رمق نداشت. به نظر می رسد کسانی که سهام در بازار داشتند ومنتظر گزارش های مذکور هستند تمایلی به فروش نداشتند و کسانی هم که با تردید و با دیدن نیمه خالی لیوان به اوضاع نگاه می کنند، تمایلی به خرید نداشتند. این عوامل سبب شد که ارزش معاملات به شدت پایین بیاید.

اوضاع کدام یک از نمادها خوب است

این کارشناس بازار سهام ادامه داد: اکنون گزارش های شش ماهه بازار سرمایه در راه است و گزارش ها بیانگر است که اوضاع بازار خوب است. قیمت ها در یکی دو ماه اخیر پیشخور شده بود. لذا برای ادامه روند بازار یکی دو چالش وجود دارد. اکنون نرخ خوراک پتروشیمی های گازی در اروپا روبه افزایش است و در ایران نیز کم کم با تاخیر این افزایش قیمت حس خواهد شد. در مورد سهم های اوره ای خیلی نگرانی وجود ندارد. زیرا قیمت اوره‌ای ها به گونه ای است که می تواند قیمت بالای گاز را کاور کند.

میرزا باقری افزود: اما شیب افزایش قیمت متانول نسب به قیمت گاز کمتر است و این سبب می شود که حاشیه سود متانولی ها کمتر شود. همچنین در نمادهای فلزی اوضاع بد نیست. در پالایشی ها یک مشکلی وجود دارد و آن گزارش های ناهمسان پالایشی ها است، این در حالی است که پیش بینی می شد که ابلاغیه جدید نحوه قیمت گذاری فرآورده ها و خوراک پالایشی به نفع این سهامداران و سبب کاستن ابهامات شود.اما نه تنها این اتفاق رخ نداده بلکه اندکی سبب نگرانی بیشتر شد و این بیانگر است که مدیران پالایشی ها همچنان سردرگم هستند.

بورس تحت تاثیر فروش اوراق

وی ادامه داد: کلیت بازار تحت تاثیر فروش اوراق از شهریور به شدت راکد است. در شهریور ماه آقای خاندوزی بابت فروش اوراق ابراز خوشحالی کرد ، اما این اوراق به شدت روی نقدینگی کل بازارها فشار آورده و سبب شده تمام نقدینگی ها جمع شود و به سمت خرید اوراق برود.

در ادامه این هفته با گزارش هایی که ارائه می شود. خیال بازار تا حدی راحت خواهد شد. در هفته جاری ما باید شاهد هفته ای متعادل باشیم مگر اینکه در بازار ارز اتفاق خاصی رخ دهد. اما در کل باید گفت دو کفه بنیاد و قیمت آنقدر تراز هست که تنها یک عامل خارجی همانند قیمت ارز می تواند بر بازار اثرگذار باشد. در نتیجه باید بیان کرد که در هفته جاری نباید شاهد اتفاق خیلی خاصی باشیم و یک هفته متعادلی در پیش خواهیم داشت.

کدخبر: 210691 شهریار خادمی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار