|

کاهش قیمت مرغ و تخم مرغ در آینده نزدیک

با توجه به افزایش جوجه ریزی و عرضه مرغ پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ در آذرماه روند نزولی به خود بگیرد.

اقتصاد کاهش قیمت مرغ و تخم مرغ در آینده نزدیک

از ابتدای سال قیمت مرغ و تخم مرغ نوسانات قابل توجهی داشت که هر یک از مسئولان و فعالان صنعت دلایلی را برای این موضوع مطرح کردند.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ نسبت به سال قبل بیش از ۲ برابر رشد داشته است، اما با این حال با نرخ های بالاتری بدست مصرف کننده می رسد، این درحالی است که پشتیبانی امور دام با همکاری اتحادیه میهن با توزیع تخم مرغ های تنظیم بازار با نرخ مصوب هر شانه ۴۳ هزار تومان از محل تولید داخل و واردات درصدد تنظیم بازار است که عرضه با نرخ های بالاتر نشان می دهد که واردات و توزیع تخم مرغ تاثیری چندانی در بازار نگذاشته است.

بعد از اصلاح قیمت مرغ در فروردین، دیری نگذشت که بازار به بهانه کمبود و گرانی نهاده های دامی دستخوش تغییر و تحولات قرار گرفت که در شرایط فعلی هم به رغم افزایش نرخ مصوب، بازهم قیمت در بازار آزاد بالاتر است که جای این سوال مطرح است که با وجود شرایط مساعد تولید بر مبنای اظهارات مسئولان و تولیدکنندگان، علت گرانی و عرضه بالاتر از نرخ مصوب چیست؟

بسیاری از مسئولان وعده کاهش قیمت مرغ و تخم مرغ را در بازار دادند و همواره اذعان می کنند که به دلیل شرایط مساعد تولید، کمبودی در بازار وجود ندارد و استمرار واردات و اعمال نظارت می تواند بازار را به آرامش نسبی برساند.

کاهش قیمت مرغ در ماه های آتی

محمدعلی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی اظهار کرد: هم اکنون مرغ به میزان کافی در بازار است، اما مقداری خارج از شبکه توزیع می شود.

وی افزود: با توجه به افزایش جوجه ریزی و عرضه مرغ پیش بینی می شود که قیمت در آذرماه روند نزولی به خود بگیرد.

کمالی سروستانی در واکنش به حذف قطعه بندی مرغ گفت: قطعه بندی نیاز بازار است و نمی توان آن را حذف کرد چرا که برخی افراد تنها به سبب ارزان بودن خواستار خرید بال هستند و نباید خرید مرغ کامل را به آنها تحمیل کرد و به عبارت دیگر دولت نباید مشکلات نظارت را بر دوش مردم بگذارد و مسیرها و شیوه های نظارتی را باید تغییر دهد.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قطعه بندی مرغ از منظر شرعی و قانونی اشکالی ندارد، بیان کرد: براین اساس نمی توان جلوی قطعه بندی را به سبب ضعف در نظارت ها گرفت.

۶۱ هزار تن مرغ وارد شد

حسن عباسی معروفان مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی  با اشاره به استمرار واردات مرغ اظهار کرد: تاکنون برای واردات ۱۳۹ هزار تن مرغ ارز تامین کردیم که بیش از ۶۱ هزار تن وارد و مابقی هم وارد می شود.

وی افزود: واردات مرغ به صورت مختصر برای تعادل بازار تا پایان سال ادامه دارد.

عباسی معروفان ادامه داد: تاکنون ۱۳۸ تا ۱۳۹ میلیون دلار برای واردات مرغ برنامه ریزی شده است، هر چقدر هم‌نیاز باشد تا پایان سال وارد می کنیم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 218236

ارسال نظر

 

آخرین اخبار