|

اقتصاد جهان در آستانه رکودی شدید

ریگوی گودموندسون، اقتصاددان دپارتمان تحقیقات صندوق بین‌المللی پول، هشدار داده که اقتصاد جهانی در خطر است!

 چشم‌انداز اقتصاد جهانی تیره‌تر از قبل؛ این پیش‌بینی جدید صندوق بین‌المللی پول با نگاهی به نظرسنجی شاخص مدیران خرید در ماه‌های اخیر است. دلیل آن هم تشدید سیاست‌های پولی ناشی از تورم دائمی بالا، شتاب ضعیف رشد در چین و اختلالات مداوم عرضه و ناامنی غذایی ناشی از حمله روسیه به اوکراین عنوان شده است. حالا، ریگوی گودموندسون- اقتصاددان دپارتمان تحقیقات صندوق بین‌المللی پول- نیز طی اظهاراتی، اقتصاد جهانی را در خطر دانسته است.

صندوق بین‌المللی پول (IMF) نظرسنجی‌های شاخص مدیران خرید در ماه‌های اخیر را مورد بررسی قرار داده است. این وام‌دهنده جهانی در ماه گذشته، برآورد خود از رشد جهانی را برای سال ۲۰۲۳ از ۲.۹ درصد به ۲.۷ درصد کاهش داد. به گزارش ایسنا از رویترز، صندوق بین‌المللی پول همچنین اعلام کرده که شاخص‌هایی با بسامد اخیر به‌ویژه در اروپا تأییدی بر چشم‌انداز تیره‌تر است. به گفته این موسسه، شاخص‌های اخیر مدیران خرید که نشانگر فعالیت‌های تولیدی و خدماتی است، نشان‌دهنده ضعف در اکثر اقتصادهای بزرگ گروه ۲۰ است، در حالی که فعالیت‌های اقتصادی رو به کاهش و تورم همچنان بالاست.

چالش‌های اقتصاد جهانی بی‌شمار است

IMF همچنین چالش‌هایی که اقتصاد جهانی با آن مواجه است بسیار زیاد دانسته و شاخص‌های اقتصادی ضعیف را نشان‌دهنده چالش‌های بیشتر پیش رو بیان کرده است.

آسیب بحران انرژی و رویدادهای جوی به رشد اقتصادی

این گزارش می‌افزاید بدتر شدن بحران انرژی در اروپا به شدت به رشد اقتصادی آسیب وارد می‌کند و تورم را افزایش می‌دهد، در حالی‌که تورم بالا طولانی‌مدت می‌تواند باعث افزایش بیش از حد انتظار سیاست‌گذاری و تشدید شرایط مالی جهانی شود.

صندوق بین‌المللی پول گفت که این به نوبه خود خطرات فزاینده بحران بدهی دولتی را برای اقتصادهای آسیب‌پذیر ایجاد می‌کند.

این سازمان همچنین اعلام کرد که رویدادهای شدید جوی به طور فزاینده به رشد در سراسر جهان آسیب می‌زند.

نظر اقتصاددانان درباره وضعیت اقتصاد جهانی

به دنبال بدبینانه خواندن پیش‌بینی اقتصاد جهانی توسط صندوق بین‌المللی پول، تریگوی گودموندسون- اقتصاددان دپارتمان تحقیقات صندوق بین‌المللی پول- نیز اظهار کرد: آخرین پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول (IMF) در رابطه با رشد اقتصاد جهانی به دلیل پیامدهای درگیری در اوکراین و تورم بدبیناته‌تر از گذشته است.

وی گفت: آخرین چشم‌انداز اقتصاد جهانی صندوق بین‌المللی پول که ماه گذشته منتشر شد، پیش‌بینی رشد جهانی برای سال آینده را به ۲.۷ درصد کاهش داد (از ۲.۹ درصد در ماه جولای) و ما انتظار داریم کشورهایی که بیش از یک سوم تولید جهانی را به خود اختصاص می‌دهند در بخشی از امسال یا سال آینده کاهش پیدا کنند.

به گزارش اکونومیک، این اقتصاددانان خاطرنشان کرد: علاوه بر این، همانطور که ما در آخرین گزارش خود برای گروه ۲۰ بیان کردیم، شاخص‌های اخیر با فرکانس بالا تایید می‌کنند که چشم‌انداز اقتصاد جهانی نسبت به گذشته تیره‌تر است.

گودموندسون گفت: احتمالا در بسیاری از کشورها برای کاهش تورم و رفع آسیب‌پذیری بدهی‌ها، انقباض‌های مالی و پولی مستمر لازم است و ما انتظار داریم در ماه‌های آینده در بسیاری از اقتصادهای گروه ۲۰ این مورد بیشتر تشدید شود.

وی افزود: چشم‌انداز رشد اقتصادی جهانی با ترکیبی از بحران‌های مختلف از جمله تحولات در اوکراین، افزایش نرخ بهره، اثرات طولانی‌مدت همه‌گیری کرونا و اختلال در زنجیره تامین مواجه است.

مورگان استنلی، شرکت خدمات مالی آمریکایی نیز معتقد است که اروپا به سمت رکود پیش می‌رود اما ایالات‌متحده ممکن است بتواند خود را نجات دهد.

 

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 279149

ارسال نظر

 

آخرین اخبار