|

خبر نگران‌کننده از صادرات/ این محصول هم دیگر صادر نمی‌شود

طبق آمارهای رسمی منتشر شده در سال گذشته بیش از ۵۶ هزار تن پسته به ۵۷ کشور مختلف صادر شده که البته با کاهش وزنی و ارزشی نسبت به سال ۱۴۰۰ مواجه شده است.

اقتصاد خبر نگران‌کننده از صادرات/ این محصول هم دیگر صادر نمی‌شود

بر اساس آمار گمرک ۱۲ ماهه سال گذشته بیش از ۵۶ هزار و ۲۹۸ تن پسته و مغز پسته به ۵۷ کشور مختلف صادر شده است که ارزشی بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۴۷ میلیارد تومان معادل ۴۰۵ میلیون و ۴۴ هزار دلار داشته است. البته این آمار بیانگر کاهش ۵۸.۴۰ درصدی از نظر وزنی کاهش ۴۴.۹۸ درصدی از نظر ریالی و کاهش ۵۵.۷۰ درصدی از نظر ارزش دلاری صادرات پسته در سال ۱۴۰۰ است.

اردن، ارمنستان، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، اسلواکی، افغانستان، آلبانی، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، اوکراین، ایتالیا، بحرین، برزیل، بلاروس، بلژیک، پاکستان، تاجیکستان، تایلند، تایوان، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، جمهوری چک، جمهوری مولداوی، جمهوری مقدونیه (یوگسلاوی)، چین، ژاپن، سنگاپور، سوریه، سوئیس، سوئد، صربستان و مونته نگرو، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، فرانسه، فیلیپین، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کره جنوبی، کنیا، کویت، گرجستان، لبنان، لهستان، لیبی، مالزی، مکزیک، موریس، نیوزلند، هلند، هند و هنگ کنگ ۵۷ مشتری پسته ایرانی در ۱۲ ماهه سال گذشته بوده‌اند.

روسیه و هند بزرگترین مشتری طلای سبز ایران

در میان خریداران پسته در سال گذشته، روسیه ۷۳۲۹ تن بزرگترین مشتری این محصول صادراتی به شمار می رود. پس از آن هند با خرید این نزدیک به روسیه معادل ۷۱۳۹ تن در رتبه دوم جای می گیرد و عراق، امارات، پاکستان، قرقیزستان چین، آلمان، ترکیه و تاجیکستان به ترتیب دیگر مشتریان عمده پسته ایرانی به شمار می روند.

نیوزلند با یک کیلوگرم در قعر جدول

نکته جالب توجه در جداول محصولات صادراتی سال گذشته گمرک، خرید اندک پسته توسط برخی کشورهاست که جای سوال دارد چرا که به عنوان مثال نیوزلند به عنوان یکی از مشتریان تنها یک کیلوگرم پسته از ایران خریداری کرده است و موریس به خرید ۱۶ کیلوگرم از این محصول در ۱۲ ماهه سال گذشته اکتفا کرده است.

منبع: فردای اقتصاد
کدخبر: 292767

ارسال نظر

 

آخرین اخبار