دولت آب پاکی را روی دست کشاورزان ریخت | قیمت ها امسال خوب است!
عضو شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی گفت: وزارت نیرو از ابتدای هفته جاری قطع برق چاههای کشاورزی را آغاز کرده و در نتیجه کشاورزی که در ماههای شهریور و مهر سال گذشته گندم کاشته و میخواهد محصول خود را در ماههای اردیبهشت و خرداد سال جاری برداشت کند همکاری لازم را از وزارت نیرو برای تخصیص آب مورد نیاز نمیبینید و اکنون کشاورزان شش تا ۱۰ ساعت از شبانهروز را مجبور به تحمل قطعی برق هستند.

با وجود اینکه گندمکاران از ماهها پیش اصرار به افزایش نرخ خرید تضمینی گندم داشتند، وزیر کشاورزی هر گونه تغییر نرخ را منتفی اعلام کرد؛ پیمان عالمی آرانی، عضو شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی در واکنش به اعلام صریح وزیر به خبرنگار ایلنا گفت: ممکن است آقای وزیر در جایگاه رئیس شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی با تغییر نرخ خرید تضمینی گندم موافق نباشند اما ما به عنوان نماینده قانونی کشاورزان و مدافع حقوق صنفی و حرفهای بهرهبرداران کشاورزی همچنان پیگیر این موضوع هستیم و چنانچه این نرخ تغییر نکند باید بستههای حمایتی و سیاستهای جبرانی برای گندمکاران در نظر گرفته شود تا جبران عقبماندگی نرخ خرید تضمینی از تورم سال شود.
وی افزود: در صورتی که گندم تولیدی کشور در سال جاری کمتر از نیاز کشور باشد و دولت مجبور به واردات شود، احتساب قیمت گندم وارداتی با نرخ واقعی ارز نشان میدهد نرخ هر کیلوگرم گندم وارداتی بیش از دو برابر قیمت گندم کشت داخل با نرخ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود.
عالمی همچنین از آغاز قطع برق چاههای کشاورز خبر داد و اظهار کرد: وزارت نیرو از ابتدای هفته جاری قطع برق چاههای کشاورزی را آغاز کرده و در نتیجه کشاورزی که در ماههای شهریور و مهر سال گذشته گندم کاشته و میخواهد محصول خود را در ماههای اردیبهشت و خرداد سال جاری برداشت کند همکاری لازم را از وزارت نیرو برای تخصیص آب مورد نیاز نمیبینید و اکنون کشاورزان شش تا ۱۰ ساعت از شبانهروز را مجبور به تحمل قطعی برق هستند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی برق اقدام به قطع برق چاههای کشاورزی کرده چون ارزانترین تعرفه به کشاورزان اختصاص دارد.
تصمیم دولت درست است
در حالی که کشاورزان همچنان بر افزایش نرخ خرید تضمینی گندم تاکید دارند، کاوه زرگران، رئیس انجمن تأمینکنندگان غلات ایران مقاومت دولت در برابر افزایش قیمت را سیاست درستی میداند، وی در این باره توضیح داد: مقایسه قیمت خرید تضمینی گندم در داخل کشور با قیمت جهانی گندم نشان میدهد قیمت داخلی از قیمت جهانی بیشتر است.
وی اضافه کرد: قیمت جهانی گندم در حال حاضر سرِ زمین کمتر از ۲۰۰ دلار در تن است و اکنون که فصل کشت نیست و گندم از زمین به سیلوها انتقال پیدا کرده قیمت جهانی حدود ۱۸۰ دلار در هر تن است، این قیمت اگر با نرخ ارز ۹۵ هزار تومانی در بازار آزاد هم محاسبه شود برابر با هر کیلو ۱۷ هزار تومان است در نتیجه قیمت ۲۰هزار و ۵۰۰ تومان برای خرید تضمینی گندم قیمت خوبی است.
زرگران تصریح کرد: سالهایی بود که قیمت خرید تضمینی در داخل نسبت به قیمت جهانی ارزانتر بود و میشد که به گندمکاران حق اعتراض داد اما امسال این گونه نیست.
رئیس انجمن تأمینکنندگان غلات گفت: توجه داشته باشید که دولت در سالهای گذشته سالانه تا ۲۰۰ همت به یارانه گندم و آرد و نان اختصاص میداد و این رقم تبدیل به بدهی دولت به یکی از بانکهای کشور میشود که برای همه اقشار جامعه تورم دربرخواهد داشت بنابراین اگر قرار باشد برای حمایت از گندمکاران که قشر زحمتکش و پرتلاشی هم هستند به دیگر اقشار به ویژه دهکهای پایین فشار اقتصادی وارد کنیم سیاست درستی اتخاذ نشده است.
وی اظهار کرد: مولفههای تولید گندم در کشور ما از همه دنیا ارزانتر است، آب کشاورزی ما ارزانترین آب دنیاست و همین امر به اتلاف آب میانجامد همچنین کود اورهای که از ایران صادر میشود به صورت یارانهای در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
ارسال نظر