|

گفت‌وگوی گسترش نیوز با کارشناس فناوری اطلاعات؛

خداحافظی اقشار ضعیف با اینترنت / به جای افزایش قیمت، فیلترینگ را بردارید

نقره کار گفت: من یک پیشنهاد خوب برای وزارت ارتباطات دارم؛ اینکه به جای افزایش قیمت اینترنت، فیلترینگ برداشته شود تا کاربران بیشتری از فضای مجازی استفاده کنند. با این رویه، هزینه اپراتورها جبران خواهد شد و بسیاری از چالش های موجود برطرف خواهند شد.

اقتصاد

دولت‌ها در تعیین تعرفه‌های اینترنت نقش مهمی ایفا می کنند. آن‌ها می‌توانند تعیین قوانین، مقررات و سیاست‌ها را که تأثیری بر تعرفه‌های اینترنت دارند، بر عهده بگیرند. در ادامه، تأثیرات و نقش دولت‌ها در تعیین تعرفه‌های اینترنت را بررسی می‌کنیم.

دولت‌ها در تعیین تعرفه‌های اینترنت نقش مهمی ایفا می کنند. آن‌ها می‌توانند تعیین قوانین، مقررات و سیاست‌ها را که بر تعرفه‌های اینترنت تأثیرگذارند، بر عهده بگیرند. در ادامه، تأثیرات و نقش دولت‌ها در تعیین تعرفه‌های اینترنت را بررسی می‌کنیم.

دولت معمولاً مسئولیت تنظیم و نظارت بر صنعت ارتباطات و اینترنت را به عهده می‌گیرد. آن‌ها می‌توانند قوانین و مقرراتی را تعیین کنند که تعرفه‌های ارائه خدمات اینترنت را تنظیم می‌کند. این قوانین و مقررات ممکن است شامل محدودیت‌ها، الزامات، استانداردها و معیارهایی باشند که تأثیر مستقیمی بر تعرفه‌ها دارد.

دولت ها می توانند سیاست های قیمت گذاری برای خدمات اینترنتی تعیین کنند. این سیاست‌ها می‌توانند شامل تعیین سقف قیمت، تعیین معافیت‌ها و تسهیلات مالی برای افراد ضعیف‌تر اقتصادی و تعیین سیاست‌های تعدیل قیمت باشند.

اینترنت-گران

قوه مجریه می‌تواند در راستای تنظیم رقابت در صنعت ارتباطات و اینترنت، تعرفه‌ها را تنظیم کند. دولت می‌تواند از طریق تعیین محدودیت‌ها برای قدرت اقتصادی شرکت‌ها، تعیین نرخ حداکثر، حداقل و تنظیمی برای تعرفه‌ها و تعیین سیاست‌های تعدیل قیمت، رقابت را تنظیم کند.

دولت‌ها ممکن است برنامه‌ها و تسهیلات مالی را برای تأمین اینترنت به اقشار کم درآمد ارائه کنند. این برنامه‌ها می‌توانند شامل تخفیفان قیمت، وام‌ها، تسهیلات مالی و سابسیدی‌ها باشند که به افراد با درآمد کم کمک کرده تا به خدمات اینترنت دسترسی پیدا کنند.

دولتمردان می‌توانند استانداردها و کیفیت خدمات اینترنت را تعیین کنند. آن‌ها می‌توانند الزاماتی درباره سرعت، پایداری، پوشش جغرافیایی و دسترسی عمومی به اینترنت تعیین کنند. این استانداردها و الزامات می‌توانند تأثیری در تعرفه‌های اینترنت داشته باشند؛ زیرا شرکت‌ها ممکن است هزینه های بیشتری برای ارائه خدمات مطابق با این استانداردها و الزامات داشته باشند که ممکن است در تعرفه‌های نهایی منعکس شوند.

اینترنت-فضای-مجازی

به طور کلی، دولت‌ها با استفاده از قوانین، مقررات، سیاست‌ها و تدابیر مختلف، تأثیر مستقیمی بر تعرفه‌های اینترنت دارند و سعی می‌کنند تا دسترسی به اینترنت را برای تمامی افراد در جامعه فراهم کنند.

گسترش نیوز برای بررسی تصمیم وزارت ارتباطات دربارۀ افزایش تعرفه اینترنت پس از درخواست اپراتورها و تأثیر آن بر اقتصاد کشور، گفت و گویی با کیوان نقره کار، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات، انجام داده است که در ادامه می خوانید.

کیوان-نقره-کار

اثرات منفی افزایش قیمت اینترنت بر اقتصاد کشور

کیوان نقره کار درباره افزایش ۳۴ درصدی تعرفه اینترنت و تبعات این تصمیم وزارت ارتباطات گفت: به باور من، افزایش قیمت اینترنت در بلند مدت اثرات منفی چشمگیری بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت. درهرصورت اینترنت به نوعی زیرساخت اقتصادی محسوب می شود؛ بنابراین رشد نرخ ها فقط به بخش اینترنت و فضای مجازی محدود نمی‌شود، بلکه بر تمام کسب وکارها و کسب وکارهای وابسته به این فضا اثر مستقیم دارند.

او ادامه داد: این کسب و کارها به ناچار برای جبران هزینه های مربوط به رشد قیمت اینترنت، محصولات خود را با نرخ بیشتری به مشتریان عرضه می کنند. این وقایع سبب می شوند مشتری و کاربر نهایی از دو جهت با مسائل و مشکلاتی مواجه شود. این آسیب های دوجانبه در این فضا باید بررسی و ارزیابی اصولی شود.

بهبود کیفیت اینترنت شدنی است؟

نقره کار دربارۀ وعده های دولت برای افزایش کیفیت اینترنت پس از گرانی بیان کرد: بحث بهبود کیفیت اینترنت به زیرساخت ها و مسائل متعددی مربوط می شود. زیرساخت های سخت افزاری و فناورانه نمونه ای از آن هستند که ما به واسطه تحریم های بین المللی از آن ها محروم هستیم. تجهیزات زیرساختی ما از لحاظ سخت افزاری، فاصله زیادی با استانداردهای روز دنیا دارند و حتی کیفیت این تجهیزات روز به روز با افت روبه رو می شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ضمن اینکه ما در بحث نیروی انسانی متخصص با ضعف رو به رو هستیم و مهاجرت نخبگان نیز مزید بر علت شده است. فضای مجازی ما به واسطه فیلترینگ وسیع، امنیت پایینی دارد. استفاده از فیلترشکن‌ها و مسدودیت شدید، بستر لازم هکرها را برای نفوذ همه جانبه فراهم می کند و متعاقبا کیفیت اینترنت با افت محسوسی مواجه می شود.

قیمت-اینترنت

خداحافظی اقشار ضعیف با اینترنت

کارشناس فناوری اطلاعات افزود: در این میان نباید از نقش مهم و ضروری تصمیم گیرندگان سطح کلان نظیر نمایندگان مجلس و وزرای مختلف غافل شد. گویی اهمیت اقتصاد دیجیتال برای مسئولان اهمیتی ندارد و صرفا نگاه سطحی به این حوزه دارند. عدم توجه کافی به این بخش را می توان در تخصیص بودجه‌ها توسط دولت نیز به وضوح مشاهده کرد.

نقره کار در رابطه با ضربه افزایش تعرفه اینترنت به اقشار ضعیف جامعه به گسترش نیوز گفت: با وقوع این اتفاق، دسترسی اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه به فضای مجازی محدودتر از گذشته می شود و در این مسئله تردیدی وجود ندارد. فارغ از این موارد، حوزه های مربوط به سلامت و درمان ما نیز ممکن است آسیب های جبران ناپذیری را متحمل شوند. افزایش هزینه ها و خارج از اولویت قرار گرفتن نیاز جامعه در خصوص تامین اینترنت باکیفیت با قیمت مناسب، تمام حوزه ها را به نوعی درگیر خواهد کرد. امکان حذف اینترنت برای اقشار ضعیف وجود دارد و نمی توان این واقعیت را کتمان کرد.

یک پیشنهاد ویژه برای وزارت ارتباطات

او تصریح کرد: من پیشنهاد خوبی برای وزارت ارتباطات دارم؛ اینکه به جای افزایش قیمت اینترنت، فیلترینگ برداشته شود تا تعداد کاربر بیشتری از فضای مجازی استفاده کنند. با این رویه، هزینه اپراتورها جبران خواهد شد و بسیاری از چالش های موجود برطرف خواهند شد. هرچقدر که امکانات بیشتری برای کاربران فراهم شود، از یک سو مشکلات سرویس دهندگان کمتر خواهد شد و از سوی دیگر کاربران نیز با سهولت بیشتری از این فضا بهره خواهند گرفت.

نقره کار در پیوند در خصوص اخذ مالیات از اینفلوئنسرها با وجود فیلترینگ عنوان کرد: دریافت مالیات بدون حذف فیلترینگ های گسترده، منطقی نیست و ابتدا باید فکری برای این تناقض آشکار کرد. بستن راه کسب و کار برای افراد و سپس طلب مالیات از آن ها، امر درست و معقولی نیست. این مسئله نشان دهندۀ وجود تناقضات و ابهامات واضح در قانون گذاری ها است.

 

کدخبر: 316777 سهیل مافی
  • ناشناس ارسالی در

    پول جمع کنید برای گدا زاده ها و اعراب کثیف

    • ناشناس ارسالی در

      هر جای ایرانی
      نمیدونم از چه قوم ی هستی
      ولی مشخصه ایرانی واقعی هست ی

      فقط بگو
      ورود تا زیان ممنوع

    • ناشناس ارسالی در

      دیدگاه من اینه که

      دیگر ب س است
      به خودمون بیایم
      وبگی م ایران ایران ایران
      اقوام تازی با ید از ایران برن فرق

  • خسروجردی ارسالی در

    خدابرکت بده به جیب مردم هرکجا بودجه کم م یارن دست درجیب مردم

  • ناشناس ارسالی در

    از ماست که بر ماست
    اما


    یک روز
    ایرا ن به اصل خودش برمیگرده

    و رود تازیان ممنوع

  • یک بیننده ارسالی در

    دولت دید علارقم فیلتر کردن مردم بازم از پلتفرهای خارجی استفاده میکنند این سیاست را پیاده کرد که انترنت را گران کند وبه فروش فیلترشکن هم ادامه دهد منبع درامد خوبی هست برای دولت وفقط هم شعار میدن که بفکر مردم هستند تنها چیزی که اهمیتی نداره براشون فقط وفقط مردم هستند مردم هم جبران میکنند انتخابات نزدیکه

  • علیرضا ارسالی در

    بازم بدویید رای بدید یه سری نخود مغز دیگه بیان سرکار بشینن
    اینترنت باید ارزان شود و فیلترینگ برداشته شود
    حقوق مردم رو ضایع میکنن مملکت هم صاحاب نداره

ارسال نظر