سهمیه بنزین/کارت سوخت/بنزین آزاد
واریز سهمیه سوخت ویژه/ چه کسانی دریافت می کنند؟
بنزین یکی از سوخت های مهم در کشور است که این روزها مصرف بالایی پیدا کرده است.
سهمیه بنزین هر ماه به حساب کارت های سوخت واریز می شود و رقم مشخصی دارد. اما شنیده ها حکایت از آن دارد که سهمیه سوخت ویژه هم قرار است به کارت های سوخت واریز شود.
سهمیه بنزین بهمن ماه تا کمتر دوهفته دیگر واریز خواهد شد. در این میان اخباری از واریز سهمیه سوخت ویژه شنیده میشود. در واقع برخی از منابع از شارژ اضافه کارت سوختها خبر دادند اما واقعیت ماجرا چیست؟
سال ۱۴۰۰ بود که حمله سایبری جایگاههای سوخت در ایران سبب بروز اختلالات جدی در روند سوختگیری در سراسر کشور شد و به منظور جبران هزینه وارده به دارندگان کارت سوخت بنزین، هیئت وزیران، وزارت نفت را موظف کرد از طریق شرکت تابعه ذیربط، سهمیه جبرانی بنزین با قیمت هر لیتر ۱۵ هزار ریال را به سهمیه ماهانه خودروها در آذر ماه ۱۴۰۰ صرفاً برای یک بار اضافه کند. حالا با حمله سایبری دوباره به جایگاه های سوخت در آذر ۱۴۰۲ این سوال مطرح شده است که آیا سهمیه جبرانی بنزین در بهمن ماه واریز خواهد شد؟
سهمیه سوخت ویژه / افزایش قیمت بنزین در سال ۱۴۰۳؟
مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران در این رابطه گفته است: سهمیه جبرانی به چه دلیل! اختلال به وجود آمده کمتر از ۲۴ ساعت رخ داد و مانند دوره قبل چند روز طول نکشید به همین دلیل خبری از سهمیه بنزین جبرانی نخواهد بود. در این ویدیو نیز سردار جلالی ماجرای هک جایگاههای سوخت را روایت کرده است. همچنین بر اساس پیشنهاد ارائه شده و در صورت تصویب مجلس شورای اسلامی، دولت موظف خواهد بود از ابتدای خردادماه در سال ۱۴۰۳ به سرپرستان خانوارهای فاقد خودرو، به ازای هر نفر ۱۵ لیتر بنزین اختصاص دهد. این بنزین از محل حذف سهمیه خانوارهای دارای ۳ خودرو و بیشتر تامین میشود و امکان مبادله آن وجود خواهد داشت. در این اقدام قیمت بنزین در هیچیک از نرخهای سهمیهای و آزاد افزایش نخواهد داشت.
زمان واریز سهمیه بنزین بهمن ۱۴۰۲
بنابر اعلام مسئولان شرکت پخش فرآوردههای نفتی، سهمیه بنزین ماهیانه مالکان خودرو در ابتدای هر ماه به شرح زیر واریز میشود:
۶۰ لیتر بنزین سهمیهای
۱۵۰ لیتر بنزین آزاد
سهمیه بنزین آزاد در پایان هر ماه صفر خواهد شد.
سهمیه بنزین یارانهای تا ۹ ماه ذخیره میشود.
اما یکی از اساسی ترین مشکلات در حوزه بنزین، وجود ناترازی تولید و مصرف است. کشورمان با ناترازی در حوزه انرژی مانند گاز و برق مواجه است و در آینده نزدیک این موضوع برای بنزین رخ خواهد داد که نیازمند راهکار است؛ کارشناسان برای خروج از این معادله پیچیده، راهکارهایی را ارائه میدهند اما معتقدند باید به سمت تدوین و اجرای برنامه جامع مدیریت انرژی حرکت کنیم.
رشد سالانه مصرف انرژی در کشور طی یک دهه گذشته بیشتر از رشد تولید انرژی بوده و شاخص شدت انرژی در کشور ۲ برابر متوسط دنیا و سه تا چهار برابر کشورهای توسعه یافته است.
بنزین یک کالای مهم و استراتژیک است که سیر تولید آن در ایران با فراز و فرودهای زیادی همراه بوده است. سیاستهای اجرا شده و تحریمها در دهه ۸۰ تاثیر بسزایی در آینده تولید این سوخت مهم در کشور داشت.
ارسال نظر