حمل ریلی/راه آهن/حمل و نقل
راه اندازی خط ریلی قشم به بندر عباس /بودجه لازم تامین شد
مدیرکل راهآهن هرمزگان در همزمان با سفر رئیس جمهور به این استان، خبر آغاز طرح مطالعات ریلی و تخصیص اعتبار برای آن را اعلام کرد. علاوه برا آن، با تصویب و تخصیص اعتبار، بسیاری از طرحهای ریلی آغاز شده و تعدادی از پروژهها نیز به پایان رسیده و آماده بهرهبرداری خواهند بود. این اقدامات همزمان با بازدید از پروژههای ریلی در هرمزگان صورت خواهد گرفت.
علیرضا نصیری نیز به این موضوع یادآوری کرد: عملیات اجرایی احداث شانتینگ جدید ریلی در بندر شهید رجایی با همکاری بخش خصوصی آغاز خواهد شد.
وی یادآور شد: افزایش ظرفیت حمل ریلی کالا بهویژه محمولات فولادی و معدنی، توسعه و بازگشایی ایستگاههای اضطراری در صورت تخصیص اعتبار در این سفر، توسعه ارتباطات بین ایستگاهها عملیاتی خواهد شد.
وی گفت: راستای افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری کالاهای ترانزیتی و داخلی بهصورت ریلی از بندر شهید رجایی به کشورهای آسیای میانه،ترکیه و مقاصد داخلی از دیگر موضوعات مهم ریلی در سفر ریاست جمهور به استان است.
وی با اشاره به سفر و بازدید احتمالی وزیر راه و شهرسازی از پروژههای ریلی، رفع گلوگاههای ترانزیتی در جابهجایی ریلی کالا را از دیگر اقدامات در دست اقدام دانست و گفت: بهسازی نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر و همچنین توسعه حدود ۱۰۰ کیلومتر خطوط ریلی در ایستگاه ها و فواصل بین ایستگاهی در صورت تخصیص اعتبار طی این سفر انجام و اجرا خواهد شد.
مدیرکل راهآهن هرمزگان اظهار کرد: سیگنالینگ و بهرهبرداری نهایی از پروژه بلاک میانی محور بافق _ بندرعباس در مراحل پایانی قرار دارد که بهره برداری از آن افزایش ظرفیت ۲ برابری حمل و نقل را برای مسیر ایجاد خواهد کرد.
نصیری برازنده اظهار کرد: طرح مطالعات ریلی بندر هرمزگان با توجه به وجود سواحل مکران، سواحل خلیج فارس، منطقه آزادقشم، معادن، کارخانجات فولادی و پالایشگاه را به شبکه ریلی کشور امکانپذیر میکند.
به گزارش تسنیم، درحالی مدیرکل راه آهن آلات هرمزگان از آغاز طرح مطالعاتی اتصال ریلی بندرعباس به جزیره قشم خبر داده که قرار بود در پروژه ساخت پل خلیجفارس خطآهن نیز ساخته شود.
بهمن ماه سال گذشته با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد ساخت پل مذکور پس از وقفه ۷ ساله آغاز شد.
این در حالی بود که شهریورماه امسال
معاون فنی و زیربنایی منطقه آزاد قشم از تعلیق پروژه ساخت پل خلیجفارس به دلیل مشکلات تامین منابع مالی خبر داد.
سعید اکبریان در نامهای خطاب به شرکت پتروساحل توسعه خلیجفارس از تعلیق ساخت پل خلیجفارس خبر داده است.
در این نامه آمده است: «نظر به مشکلات و معضلات موجود در موضوع تامین مالی قرارداد با عنوان " موافقتنامه پیمان پروژه شبکه ارتباطی خلیجفارس" و به جهت دستیابی به منابع فایل قبول در موضوع تامین مالی پروژه پل خلیجفارس، بدین سبب و وفق ماده ۸-۸ شرایط عمومی منضم به پیمان صدرالاشاره، پروژه پل خلیجفارس از زمان این ابلاغیه تعلیق میشود.
لازم است اقدامات موردنیاز بهجهت راهاندازی سازوکار تعلیق این پروژه در معیت مشاور کارفرما در دستور کار قرار گیرد.»
هرمزگان و جزیره قشم در جنوب ایران واقع شدهاند و طرحهای توسعهای زیادی در این منطقه صورت گرفته است. در زیر به برخی از طرحهای توسعه مهم در قشم و هرمزگان اشاره خواهم کرد:
1. پارک صنعتی قشم: این پارک صنعتی در جزیره قشم قرار دارد و به عنوان یکی از پارکهای صنعتی استراتژیک در ایران محسوب میشود. در این پارک، فضای مناسبی برای رشد و توسعه صنایع مختلف، از جمله صنایع شیمیایی، پتروشیمی، فولاد، ساخت و ساز و غیره فراهم شده است.
2. پروژه توسعه بندر عباس: بندر عباس یکی از بنادر اصلی و مهم هرمزگان است که در حاشیه خلیج فارس قرار دارد. طرحهای توسعه و بهبود بندر عباس شامل افزایش ظرفیت باربری، بهبود زیرساختهای بندری، توسعه آبگیری و تسهیلات دریایی و ساخت سد بندری جهت محافظت از بندر در برابر تغییرات آب و هوایی میشود.
3. توسعه گردشگری قشم: جزیره قشم به عنوان یکی از مناطق گردشگری مهم در ایران شناخته میشود. طرحهای توسعه گردشگری در قشم شامل احداث هتلها، منتجعها، بزرگراهها، فرودگاه و تسهیلات تفریحی و توریستی متنوع میشود.
4. پروژه توسعه بندر شهید رجایی: بندر شهید رجایی یکی از بنادر دیگر هرمزگان است که در استان قرار دارد. طرحهای توسعه بندر شهید رجایی شامل افزایش ظرفیت باربری، بهبود زیرساختهای بندری، احداث انبارها و تسهیلات حمل و نقل بار و مسافر میشود.
5. پروژه توسعه فرودگاه بینالمللی قشم: توسعه فرودگاه قشم شامل افزایش ظرفیت پذیرش پروازها، بهبود تسهیلات مسافربری، احداث ساختمانهای جدید فرودگاه و بهبود خدمات مربوط به مسافران است.
این فقط چند نمونه از طرحهای توسعه در قشم و هرمزگان است. همچنین، پروژههای دیگرشامل توسعه زیرساختهای راهآهن، احداث پلها، توسعه بنادر دیگر، توسعه صنایع معدنی و پتروشیمی، توسعه کشاورزی و شیلات، توسعه مناطق آزاد تجاری و صنعتی، توسعه بنادر گردشگری و شناخته شده، بهبود خدمات بهداشت و درمان و آموزش و غیره نیز در قشم و هرمزگان انجام شده است. این طرحها به منظور توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال، جذب گردشگران، بهبود زیرساختها و بهرهبرداری از منابع طبیعی در این منطقه انجام میشوند.
ارسال نظر