|

گزارش اختصاصی گسترش نیوز؛

روغن سوخته هم فروشی شد! / قیمت های عجیب و غریب در بازار

روغن ها در مصارف خانگی و رستورانی بعد از مصرف به روغن سوخته تبدیل می شوند اما جالب است بدانید که همین روغن ها هم باز به فروش می رسند.

اقتصاد روغن سوخته هم فروشی شد! / قیمت های عجیب و غریب در بازار

روغن جزء مایحتاج ضروری خانوار است و معمولا در مورد خرید و مصرف آن حساسیت بالایی وجود دارد.  مصرف روغن به میزان مناسب و استفاده از روغن‌های سالم بسیار مهم است. در حقیقت، استفاده بیش از حد از روغن‌ ها یا استفاده از روغن‌های ناسالم می‌تواند به مشکلات جدی و بیماری‌ های مرتبط با سلامتی منجر شود. با این حال، شرکت‌ ها و برندهای تولیدکننده روغن‌ه ا همواره تلاش می‌ کنند تا روغن‌های سالم‌ تری را تولید و عرضه کنند.

مصرف بیش از حد روغن‌ها می‌تواند به افزایش وزن، افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL)، افزایش ریسک بیماری‌های قلب و عروق، افزایش ریسک دیابت نوع ۲، و افزایش ریسک برخی بیماری‌های التهابی مانند سرطان و بیماری‌های التهابی روده مرتبط شود.برخی از روغن‌های ناسالم شامل روغن‌های پارچه‌ای، روغن‌های هیدروژنه شده و روغن‌های ترانس چرب هستند. این روغن‌ها پر از چربی‌های اشباع و ترانس چرب هستند که به بدن ضربه می‌زنند و ریسک بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهند.

حال با تمام این اوصاف گفته شده در حرکتی عجیب، روغن هایی بین مردم خرید و فروش می شود که به اسم روغن سوخته یا روغن دست دوم معروف است! روغنی که مشخص نیست چقدر برای سلامتی مضر باشد یا اصلا چقدر کیفیت لازم را برای مصرف دوباره داشته باشد. در گزارش زیر به بررسی قیمت این روغن ها می پردازیم.

قیمت روغن سوخته در بازار

در تصویر زیر یک نمونه آگهی برای خرید روغن سوخته خوراکی قابل مشاهده است. تصویر کاملا گویا است که این روغن ها از رستوران ها و فست فودها خریداری می شود. قیمت هر لیتر روغن سوخته ۱۰۰ هزار تومان درخواست شده است.

روغن-سوخته-خوراکی

در تصویر زیر باز هم چند نمونه دیگر از آگهی های خرید روغن سوخته را می توانیم ببینیم. همان طور که مشاهده می کنید قیمت های متفاوتی برای خرید روغن سوخته خوراکی درخواست می شود و باید دید این تفاوت قیمت به چه علت است.

روغن-سوخته-دست دو

روغن سالم چه ویژگی هایی دارد؟

بهترین روش برای انتخاب روغن سالم، استفاده از روغن‌هایی است که غنی از چربی‌های ناشبع و اسیدهای چرب امگا-۳ هستند. روغن‌هایی مانند روغن زیتون، روغن کانولا، روغن آووکادو، روغن کنجد و روغن نارگیل به عنوان روغن‌های سالم شناخته می‌شوند. این روغن‌ها دارای چربی‌های ناشبع و اسیدهای چرب امگا-۳ مفید برای سلامتی هستند.

بهترین روش برای استفاده از روغن‌ها نیز استفاده معتدلانه و متعادل از آنهاست. مصرف معتدل روغن در رژیم غذایی، همراه با تنوع در منابع چربی، می‌تواند به حفظ سلامت قلب و عروق، کاهش ریسک بیماری‌های مزمن و حفظ وزن مناسب کمک کند.

معرفی روغن های سالم خوراکی

روغن‌ها بر اساس منبع استخراج، روش تهیه و خواص شیمیایی متنوعی دارند. در ادامه، به برخی از انواع روغن‌های معروف اشاره خواهم کرد:

روغن زیتون از میوه زیتون استخراج می‌شود و یکی از روغن‌های پرمصرف در تهیه غذاهای مدیترانه‌ای است. این روغن دارای خواص آنتی‌اکسیدانی بالا و اسیدهای چرب ناسازگار مفید برای سلامت قلب و عروق است.

روغن سویا از دانه سویا استخراج می‌شود و یکی از روغن‌های پرکاربرد در صنعت غذایی است. این روغن دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباع نشده و ویتامین E است که به سلامت قلب، سیستم ایمنی و پوست کمک می‌کند.

روغن آفتابگردان از دانه‌های آفتابگردان استخراج می‌شود. این روغن از نظر کیفیت و مقدار اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ناسازگار متوسط است و برای پخت و پز و تهیه حبوبات، سس‌ها و تنقلات استفاده می‌شود.

روغن ذرت از دانه ذرت استخراج می‌شود و یکی از روغن‌های پرمصرف در صنایع غذایی و کشاورزی است. این روغن دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباع می‌باشد.

روغن کانولا از دانه گیاه کانولا استخراج می‌شود و یکی از روغن‌های سالم و پرکاربرد در آشپزی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ناسازگار مفید برای سلامت قلب و عروق است.

علاوه بر اینها، روغن‌های دیگری مانند روغن بادام، روغنسسامی، روغن بادام زمینی، روغن خرما، روغن کنجد، روغن هسته انگور و روغن آووکادو نیز وجود دارند که هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

روغن‌ها به عنوان یک منبع انرژی غذایی مهم هستند و انواع مختلف آنها به تنوع طعم و عطر در غذاها و فرآورده‌های مختلف می‌انجامند. همچنین، برخی از روغن‌ها دارای خواص بهداشتی مانند مرطوب کنندگی پوست، تغذیه مو، و ضد التهاب بودن می‌باشند.

مهم است بدانید که هر روغن دارای مقداری چربی و کالری است، بنابراین مصرف معقول و متعادل آنها در چارچوب یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است. همچنین، در صورتی که دارای حساسیت یا عوارض بهداشتی خاصی هستید، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

روغن های سوخته به چه کار می آید؟

بهترین خرید و فروش روغن سوخته خوراکی خرید و فروش انواع روغن ضایعاتی از نوع خوراکی و پسماند مخازن روغن روغن های فساد شده ، روغن ضایعاتی رستورانها ، روغن ضایعاتی رستورانهای مراکز دولتی و پادگانها ، تانکرهای حمل روغن نباتی از نوع پسماند و بیمارستانها قابل ذکر است روغن های فوق جهت بازیافت برای روانسازی صنعتی است.

کدخبر: 320505 سارا سمیع شمس

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین