|

قیمت بنزین/بنزین سهمیه/کارت بنزین

رشد مصرف بنزین / رکورد جدید ثبت شد!

آمار ها نشان می دهد که مصرف بنزین طی ۳۰ سال گذشته، رشد بالایی را تجربه کرده است.

اقتصاد

بنزین یکی از مهم ترین و استراتژیک ترین سوخت های کشور است که همواره اهمیت بالایی در میان مردم داشته است.

یک کارشناس خودرو به بیان توضیحاتی درباره میزان بالا بودن مصرف بنزین در کشور ما و تاثیر این مصرف بالا در بروز ناترازی بنزین پرداخت.

امیر حسین علیزاده، کارشناس خودرو و نماینده فولکس واگن و تویوتا در ایران، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور گفت: با توجه به تحقیقاتی که اخیراً مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده در ایران به ازای هر نفر ۹۵. لیتر بنزین و حدود ۸۸. لیتر گازوئیل مصرف می‌شود که مصرف روزانه بنزین و گازوئیل در ایران تقریباً ۲ برابر متوسط جهانی است.

علیزاده در ادامه به تحقیقات انجام شده در خصوص میزان مصرف بنزین در کشور اشاره‌ای کرد و توضیح داد: بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف بنزین در ۳۰ سال گذشته در ایران حدود ۲۶۵ درصد رشد داشته و این در حالی است که در ۳۰ سال گذشته در کشورهایی چون ترکیه، آلمان و فرانسه رشد منفی در مصرف بنزین را تجربه کرده اند که این آمار خود گویای میزان مصرف بالا و بی رویه در کشور ما می‌باشد.

این کارشناس خودرو ادامه داد: فرسودگی ناوگان حمل و نقل، وضعیت جاده‌ها و خیلی عوامل دیگر می‌تواند در این میزان مصرف بالای بنزین تأثیر گذار باشد.

نماینده فولکس واگن و تویوتا در ایران توضیح داد: امروزه در دنیای خودروسازی گام‌های مؤثری در مورد جایگزینی سوخت‌های فسیلی با سوخت‌های پاک انجام می‌گیرد مانند خودروهای برقی که در اغلب کشورهای پیشرفته دنیا در حال استفاده است.

علیزاده در ادامه توضیح داد: در این خودروها بحث جایگاه‌های شارژ جزو دغدغه دولت‌ها بوده است، البته بعضاً هم این موتورهای برقی طوری طراحی می‌شوند که با برق شهری قابلیت شارژ دارند هزینه نگهداری این خودروها برای صاحبان آنها به نسبت سوخت‌های فسیلی به مراتب کمتر است.

این کارشناس خودرو با بیان اینکه نوع دیگر خودروهای سبز خودروهای با سوخت هیدروژن است افزود: مصرف هیدروژن در این خودروها به دو صورت می‌باشد در نوع اول هیدروژن به صورت مستقیم در موتور احتراق داخلی به عنوان یک سوخت کامل مورد استفاده قرار می‌گیرد، در نوع دوم سوخت هیدروژن در یک پیل سوختی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود و موتورهای الکتریکی از آن تغذیه می‌کنند.

نماینده فولکس واگن بیان کرد: در دنیای خودروسازی با توجه به وضعیت سوخت و آلاینده‌های محیطی چاره‌ای جز اندیشیدن و کاربردی کردن سوخت‌های پاک به جای سوخت‌های فسیلی وجود ندارد و این دغدغه هم گریبانگیر دولت‌ها و هم خودروسازان است در ایران هم این مساله کلید خورده و خودروسازان این مسئله را جزو اولویت‌های خودشان قرار دادند.

وابستگی فزاینده ایران به واردات بنزین باعث تعمیق بحران و ایجاد عدم تعادل انرژی شده است که بر اقتصاد تأثیر منفی می‌گذارد. یادداشت های هدف بودجه ۱۴۰۳ نشان دهنده افزایش قابل توجه واردات بنزین با هزینه تخمینی بیش از ۳ میلیارد دلار است. اقتصاد ایران با یک مسئله مبرم روبرو است که از چالش های ناشی از تحریم ها، کاهش درآمدهای نفتی و عدم تعادل مالی در بخش بانکی پیشی گرفته است. تشدید ناترازی انرژی، به ویژه در بخش بنزین، به یک ضرر اقتصادی قابل توجه تبدیل شده است. وابستگی شدید به واردات بنزین به کسری بودجه انجامیده است که پیش بینی می شود در سال آینده از ۳ میلیارد دلار نیز فراتر رود. این عدم تعادل و ناترازی در بخش بنزین نه تنها امنیت انرژی کشور را تهدید می کند، بلکه بار مالی قابل توجهی را بر بودجه وارد می کند. برای رسیدگی به این موضوع اقدامات فوری لازم است، اصلاحات در صنعت خودرو و تنوع سبد سوخت برای کاهش اتکا به بنزین به عنوان سوخت اولیه برای خودروهای سواری از جمله این اقدامات فوری است.

منبع: مهر
کدخبر: 322266

ارسال نظر