|

سقوط قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی / خریداران ارز به خاک سیاه نشستند

با فروکش کردن التهابات سیاسی و نظامی در منطقه، نرخ ارز در بازار غیررسمی با سرعتی قابل توجه در حال کاهش است، همانطور که پیش‌بینی شده بود. تنها چند هفته پیش، نرخ دلار به طور هیجانی به نزدیکی ۷۰ هزار تومان رسید، اما با آرام شدن شرایط سیاسی و اقدامات مناسب بازارساز، دیروز نرخ دلار غیررسمی به زیر ۶۰ هزار تومان سقوط کرد. این روند، که به تداوم آن هم کارشناسان و هم دلالان اشاره می‌کنند، خریداران هیجانی ارز و طلا را همانند همیشه به سود و زیان متقاطعی می‌اندازد.

اقتصاد سقوط قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی / خریداران ارز  به خاک سیاه نشستند

با ادامه روند کاهش قیمت ارز در معاملات غیررسمی در طی دو هفته گذشته، قیمت دلار در بازار آزاد دیروز به ۵۹ هزار تومان کاهش یافت. پس از حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در سوریه در فروردین ماه، به دلیل افزایش تنش‌های سیاسی در منطقه و تأثیر آن بر بازار ارز، قیمت دلار در معاملات غیررسمی افزایش یافت. در همان زمان، رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که افزایش قیمت دلار در معاملات غیررسمی به مدت کوتاهی است و بانک مرکزی در تأمین ارز واردات مشکلی ندارد.

با پاسخ سپاه پاسداران به رژیم صهیونیستی از یک سو و کنترل بانک مرکزی بر بازار ارز و تامین تمامی نیازهای ارزی رسمی از طریق مرکز مبادله، به تدریج قیمت دلار در معاملات غیررسمی هم نزولی شد.

بدین ترتیب قیمت دلار در بازار آزاد که چند هفته قبل رشد زیادی پیدا کرده بود، در دومین روز هفته از ۶۰ هزار تومان هم پایین تر آمد و اواسط روز به ۵۹ هزار و ۶۰۰ تا ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسید.

خبر های رسیده از سبزه میدان و خیابان منوچهری از حوالی ظهر دیروز حاکی از ورود دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان است و مشاهدات میدانی از چهارراه استانبول هم این موضوع را تایید می کند. دلالانی که گفته می شود برخی از آنها واسطه های برخی صرافان هستند، کانال های قیمتی را یکی پس از دیگری پایین آورده و نرخ های کمتر و کمتری روی میز قرار می دهند که شاید یک مشتری پیدا شود.

شروع لفظ در این بازار در ساعات ابتدایی معاملات حوالی ۶۰ هزار تومان بود اما بازهم برای آب کردن دلارهایشان، ۵۹ هزار و ۵۰۰ اعلام می کردند که همان هم خریداری نداشت.این دلالان می گویند «هر کس توانست هفته گذشته دلارهایش را با نرخ ۶۲ و ۶۳ آب کند که هیچ وگرنه از این هفته باید با نرخ های دامنه ۵۰ کنار بیاییم.» آنها با زبان شوخی و خنده می گویند «دیگر باید با «دلار شصتی» خداحافظی کنیم.»

سفته بازان خیابان استانبول که حالا تعدادشان از مشتری ها بیشتر شده، در یک دستشان موبایل است و از پشت گوشی خط می گیرند و همزمان نیم نگاهی به خبر های اقتصادی و سیاسی دارند. زمزمه آنها درباره افزایش عرضه درهم در بازار دبی شنیده می شود و هر از گاهی از نتیجه مذاکرات ارزی در سفر فرزین به عربستان سراغ می گیرند.

دلایل ریزش قیمت ها در بازار ارز و سکه

ریزش متوالی در بازار طلا و ارز که از ابتدای هفته گذشته شروع شده است در هفته جاری نیز ادامه دارد. قیمت دلار و سکه در روز شنبه با کاهش به مرز های مهمی رسیدند که در آن نقاط اشباع خرید شکل گرفته است. بر این اساس گروهی از معامله گران معتقدند در این ناحیه قیمت دلار و سکه می تواند با افزایش عرضه روبه رو شده و کاهش بیشتری را تجربه کند.

بسیاری از افرادی که برخلاف توصیه کارشناسان در قیمت های بالا اقدام به خرید دلار و سکه کرده بودند این روز ها با کاهش التهابات، نقره داغ شده و به دلیل اشباع خرید در بازار نمی توانند دلار و سکه خود را آب کنند اما از آن طرف در بازار رسمی همچنان شاهد روند معکوس با بازار آزاد هستیم که به نظر رفتار منطقی بازارساز در زمینه کنترل نوسانات قیمت ها را نشان می دهد.

به عقیده معامله گران با کاهش تنش در منطقه، قیمت ها از روند صعودی دست کشیدند و ریزش بازار را به ۴ دلیل اشباع خرید در بازار، از دست رفتن حمایت های مهم نرخ دلار و سکه، دیپلماسی فعال اقتصادی دولت با سفر وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و تذکر مجلس به بازارساز جهت حضور فعالانه تر در بازار می دانند.طی معاملات روز شنبه، قیمت تتر و قیمت دلار دو کانال از دست دادند. قیمت دلار در هرات طی یک هفته گذشته چهار کانال عقب نشست و در روز شنبه به ۶۰ هزار تومان رسید.

نمای بازار رسمی ارز

روزگذشته در بازار رسمی ارز یعنی مرکز مبادله ارز و طلای کشور، هر اسکناس دلار امریکا به ۴۴ هزار و ۳۵۹ تومان و حواله دلار نیز به ۴۱ هزار و ۴۱۸ تومان رسید. قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران به ۴۷ هزار و ۴۵۴ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۴۴ هزار و ۳۰۸ تومان رسید. از سوی دیگر اسکناس درهم امارات ۱۲ هزار و ۷۸ تومان ارزش گذاری شده و نرخ حواله درهم نیز ۱۱ هزار و ۲۷۸ تومان است.

تأمین ارز ۴.۲ میلیارد دلاری واردات در ۳۸روز

با وجود تمام نوسانات و هیجاناتی که طی هفته های گذشته در بازار ارز بروز کرد، بانک مرکزی با دست پر نسبت به تامین ارز نیازهای وارداتی کشور اقدام کرد. براین اساس، از اول فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالا های اساسی، دارو، کالا های تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

منبع: روزنامه ایران
کدخبر: 325591

ارسال نظر