|

خط و نشان آموزش و پرورش برای این افراد | ماجرای فروش سوالات امتحانی چه بود؟

رئیس کارگروه امنیت آزمون‌های نهایی اعلام کرد: به‌زودی با کسانی که ادعای فروش سوالات امتحانی دارند، برخورد‌های قانونی صورت خواهد گرفت. در این گزارش، به بررسی خرید و فروش سوالات کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ پرداختیم.

اقتصاد خط و نشان آموزش و پرورش برای این افراد | ماجرای  فروش سوالات امتحانی چه بود؟

کنکور سراسری یکی از مهمترین آزمون‌ ها در کشورمان است. نتایج این آزمون تعیین کننده‌ی ورود دانش‌آموزان به دانشگاه‌ ها و مراکز آموزش عالی می باشد و دارای اهمیت بسیاری است.

متأسفانه، همانند سایر اتفاقات مهم در ایران ، برگزاری کنکور نیز ممکن است با برخی مشکلات و حاشیه‌ ها همراه باشد. یکی از این مسائل، فروش سوالات کنکور توسط افرادی است که به دنبال سودجویی هستند.

کنکور-سراسری

یکی از روش‌های معمول برای فروش غیرقانونی سوالات کنکور سراسری استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های آنلاین است. این افراد ممکن است در کانال‌ ها و گروه‌ های تلگرامی، پیام‌رسان‌ها، ایمیل‌ها و سایر پلتفرم‌های مشابه آگهی‌ها و تبلیغات خود را برای فروش سوالات کنکور قرار دهند.

روز شنبه (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳)، همایش ملی تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ که در محل سازمان پژوهش‌های علمی صنعتی ایران برگزار شد.در این همایش سردار وحید مجید، رئیس‌ پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فراجا گفت: مبارزه با تقلب‌های کنکور در دنیای مجازی به شکل جدی انجام می گیرد و مجرمان سایبری در این زمینه فعالیت دارند. بر اساس رصدهای انجام‌ شده، حدود ۲۰ نفر به دلیل فروش سؤال‌های جعلی آزمون سراسری ۱۴۰۳ در پلتفرم‌ های خارجی از جمله تلگرام، اینستاگرام و واتساپ دستگیر شده‌اند.

وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی‌هایی که چند ماه قبل از برگزاری کنکور صورت گرفت، تمامی حرکات مجرمان سایبری را زیر نظر داریم و تغییرات آن‌ها را رصد می‌کنیم. بر اساس رصدهای عامل، پلتفرم‌های خارجی بر اساس کلیدواژه‌ها نشان می‌دهد که از سال ۹۹ تاکنون بیش از ۵ هزار نشانک شامل کانال، گروه و لینک فعالیت مجرمانه داشته‌اند. اقدامات انجام شده توسط پلیس فتا منجر به کاهش این فعالیت‌ها به ۲ هزار مورد شد، که ۸۰۰ مورد از آن‌ها شناسایی شده و بعد از بررسی‌های نهایی، حدود ۴۰۰ نفر از مجرمان سایبری که فعالیت اصلی داشته‌اند دستگیر شدند.

رئیس‌ پلیس فتا خاطرنشان کرد: اقداماتی که این مجرمان سایبری در حوزه کنکور انجام می‌دادند شامل دریافت پول‌های کلان از داوطلبان بوده است. این افراد از طریق کارت‌های بانکی شناسایی می‌شدند که به مرور روش‌های مجرمان سایبری پیشرفته‌ تر شد و از کارت‌ های بانکی اجاره‌ای استفاده کردند تا پلیس در شناسایی آنها با مشکل مواجه شود. در هفته‌های اخیر چند متهم را دستگیر کردیم که بابت اقدامات کلاهبردارانه‌ای که انجام داده بودند بالغ بر ۱۰۰ هزار تتر رمزارز دریافت کرده بودند.

سردار وحید مجید گفت: برخی کلاهبرداران پیشنهاد می‌دادند، سؤالات تقلبی کنکور را زمانی تحویل می‌دهند که سکه‌ طلا در ابعاد مختلف دریافت کنند. در این زمینه نیز بیش از ۵۰ نفر دستگیر شدند که درخواست طلا داشتند یا گفته بودند که وسط جاده باید پول جابه‌جا شود.

اما فروش سوالات کنکور، نه تنها در پلتفرم‌ های خارجی، بلکه در یکی از بزرگ‌ترین فروشگاه‌ های اینترنتی ایران با بیش از پنجاه میلیون کاربر، صورت می گیرد.

در یکی از این آگهی‌ها فردی سوالات کنکور را با مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای فروش قرار داده است.

حال سوال پیش می‌آید که این فرد چگونه به این راحتی می‌تواند در یک پلتفرم داخلی اقدام به فروش غیرقانونی سوالات کنکور سراسری کند؟ بهتر است پلیس فتا در کنار رصد تلگرام و اینستاگرام و...، سری هم به سایت‌ها و فروشگاه‌های ایرانی بزند!

فروش سوالات کنکور توسط افراد سودجو و کلاهبردار نه تنها باعث تخلف در فرآیند آزمون می‌شود، بلکه اعتماد عمومی به صحت و عدالت آزمون را به خطر می‌اندازد. این عمل غیرقانونی و  و تأثیرات منفی بسیاری بر نتایج آزمون و ورود به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی می گذارد.

برای مقابله با این مشکل، تدابیر و اقدامات متعددی باید انجام شود. که شامل افزایش سطح امنیتی در فرآیند تولید و نگهداری سوالات، استفاده از روش‌های الکترونیکی برای ارائه سوالات، تقویت نظارت و پیگیری دقیق‌تر بر داوطلبان، همکاری با نهادهای قضایی و امنیتی، آگاهی‌ بخشی به دانش‌آموزان و اولیا امر درباره اخلاقیات آزمون و عدم شرکت در تخلفات مانند خرید و فروش سوالات، و اقدامات قانونی در برابر افراد متخلف می‌ شود.

علاوه بر این، اهمیت تربیت اخلاقی و ارزش‌های اجتماعی در دانش‌آموزان و ترویج انگیزه‌های درست و ارزشمند برای دستیابی به موفقیت تحصیلی نیز بسیار حائز اهمیت است.

در نهایت، تلاش‌های همه‌ جانبه و هماهنگ بین دولت، سازمان‌های مسئول برگزاری آزمون، مدارس،مراجع انتظامی، خانواده و دانش‌آموزان می‌تواند به جلوگیری از فروش سوالات کنکور و بهبود فرآیند برگزاری آزمون کمک کند.

در همین باره رئیس مرکز حراست وزارت آموزش و پرورش گفت: نظارت کامل بر آزمون‌ها از هنگام طرح سوال تا توزیع در حوزه به طور کامل انجام می‌شود.

سید امین رضوی نژاد افزود: امکان انتشار سؤالات قبل از شروع فرایند آزمون امکان پذیر نیست، همکاران ما در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش دقایقی بعد از شروع آزمون اصل سؤالات را در سایت این مجموعه منتشر می‌کنند.

کاربران و کانال‌هایی که با موضوع لو رفتن سوالات و خرید و فروش سوالات به تشویش اذهان عمومی می‌پردازند را به پلیس فتا معرفی کرده‌ایم و به‌زودی در این زمینه برخورد‌های قانونی رخ خواهد داد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، گفتنی است دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم از ابتدای خرداد امسال در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند و طبق مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، سوابق تحصیلی دوره متوسطه دوم در پذیرش دانشگاه‌ها تأثیر دارد.

یک میلیون و ۸۰۰ هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند، برای پایه یازدهم و دوازدهم از ۱۱ عنوان درس و برای پایه دهم ۱۲ عنوان درس امتحان نهایی گرفته خواهد شد.

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد.

منبع: ایسنا
کدخبر: 328102

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین